Söndagsmorgon

Godmorgon!
Igår träffade vi hela Felix familj på en jättemysig restaurang i Linné och där rusade timmarna iväg bland smårätter och gott vin. Idag är jag rätt trött efter en tokrolig helg, men vad gör det när det enda som står på min to-do lista är att krama ihjäl en väldigt saknad vän, mysa runt och umgås med Felix? Raya vilar idag, imorgon börjar första träningsveckan för Christian efter vila och igångsättning. Peppen!!

En annan söndagstanke: tack spridningsmöjligheter, sociala medier, globalisering och kvinnlig kraft. Mitt i det sorgliga i Trumps maktglittrande ögon exploderar mina sociala medier av hashtag’en #womensmarch och höjda röster.

Dock(!!) är det väldigt viktigt att komma ihåg att ens flöde som stundtals får ens hjärta att explodera av fantastiska människor och deras ord är ett skapat flöde av ens egna sociala mediers algoritmer. Och det kan fan skrämma mig. Alltså, att till exempel Facebook och Twitter scannar av så extremt mycket personlig data och interaktion, vilket på något sätt gör att ens flöde upprätthåller och reproducerar ens egen världsbild. De du gillar syns, det du gillar syns, det du sympatiserar med exponeras och dem du sympatiserar med exponeras. Någon annanstans, i någon annans flöde, är det inte bara #womensmarch som flödar utan istället sexism och rasism. Jag får se mina värderingar masseras av människor jag älskar och ser upp till – och likaså får någon annan, någon annanstans, samma känsla fast för helt andra värderingar. Viktigt att komma ihåg.

Okej, det var allt för det här lilla morgoninlägget. Hörs sen! <3IMG_1152

Comments 4
 • Therese

  Hej Linn och tack för en superblogg!!!

  Jag läser via Blogkeen och för mig kommer alla inlägg du publicerar upp i två stycken likadana… Ville bara säga det, är säkert någon bugg efter kraschen som var? 🙂

  Reply

 • Ellen - tävlingsryttare

  Hoppas du får en härlig söndag!

  Reply

 • Julia

  Linn vill börja med att säga att du och din blogg ger mig så mycket inspiration både i ridningen men också i vardagen utan för stallet, du är verkligen en förebild.

  Jag tar studenten nu till sommaren (tidigt att tänka på de men jag vill vara förberedd). Så jag tänkte hitta lite inspiration från din student men jag kunde inte hitta nått om de i arkivet utan de gick bara att se back till Jan 2016. Så jag undrar om du vill ge lite tips inför studenten typ va man ska tänka på hur du kände om du önskar att du gjort nått annorlunda osv. Vill verkligen att dagen blir perfekt 🙂 många kramar till dig du är bäst <3

  Reply

 • Y

  Åh så viktigt sagt.. Har också tänkt på det och det skrämmer mig också. Vi måste få tillgång till den objektiva bilden för att kunna upprätthålla perspektiven.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.