Jobbiga ridpass 

I väntan på hovslagaren satte jag mig i Rayas box och kollade på framträdanden från One Love Manchester. Rysningar. Snacka om att det blir ens egen lilla värld, med Rayas mule på axeln och i håret, jämfört med en utzoomad bild av hela världen och alla hemskheter. Robbie Williams framträdande var verkligen magi. 

Raya stylade frisyren.. Fysatan vilka jobbiga ridpass vi har haft nu ett tag alltså. Senast jag hade en bra känsla var på tävlingsplatsen i Borås. Christian är på mig om att alla hästar inte passar med flera vilodagar på rad, att det bara gör det jobbigare för dem att ”komma tillbaka” då. Kanske är det så med Soraya? Jag vill liksom ”ge tillbaka” till henne med roliga uteritter och flera vilodagar efter en tävlingshelg – men om efterföljande period ska vara ridpass med dålig känsla följt av korrigeringar så blir det ju inte positivt för henne.

Jaja. Imorgon rider vi ut och sedan får vi hjälp av Christian onsdag, torsdag och fredag. Det finns inget mer värdefullt att investera i än hjälp i denna sporten. Jag kan undra ibland hur mycket längre ett ekipage skulle kunna komma om alla fodertillskott, massager, svindyr specialutrustning, nyaste betten, laserbehandlingar och linimentande byttes ut med professionell, disciplinerad träning och hjälp.

En selfie efter ridpasset får tala för känslan… Haha.

Comments 7
 • Birgitta

  Som du beskriver det låter det bättre med en vilodag åt gången, annars blir hela upplägget förfelat om ni tappar harmonin.

  Och en dag räcker gott- hästar orkar mycket mer än vi vanligtvis kräver så då är det bättre med variation än ren vila.

  Nyfiken fråga: betalar du lektionspris varje gång Christian hjälper dig?

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Nej, jag har ett ”paketpris” där även hjälp på vissa framridningar ingår. Obeskrivligt glad och nöjd med vårt upplägg!

   Reply

 • Cicci

  Tacka henne med bus i skogen dagen efter tävling, lätt jogging ute på fält/i skogen men en kortis på banan eller så dag två och lättare jogging-träningspass dag 3 så håller du kvar känslan och diciplinen men låter huvudet vila och kroppen får variation 🙂

  Reply

 • Klara

  Christian är klok 😉 testa ett nytt upplägg utan vilodag, kanske på lina/lätt tömkörning, uteritt, dressyr och sen vila en dag för att trappa ned och hålla igång kroppen och knoppen. Och låta henne få en mer sammanhängande vila en period då hon kanske känns trött fysiskt eller mentalt.

  Reply

 • Stina

  Får min häst vila blir han både stel i kroppen och väldigt jobbig att hantera från marken. Han brukar få skritta ut en sväng ist som ”vila” det är bäst både för hans huvud och kropp. Vilar han måste han alltid ha 2-4 dagar när han sjruttar och joggar igång innan han känns ok igen.

  Reply

 • Sabrina

  Rider fälttävlan så förstår problematiken, met disciplin under uteritten kanske? Jag gör inte så stor skillnad på uteritten och dressyrarbeten. Hästen måste dessutom ha återhämtning en gång ibland.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.