Min kväll 

Jag har ju faktiskt lite sommarlov just nu! Snart startar sommarterminen, men fram tills dess njuter jag för fullt av att fylla dagarna med stallet, kompistid och bara hemmahäng. Jag kan tänka på det med stallet, och hur vi hästmänniskor tjatar om hur dyrt det är med stallplats; tänk ändå att vi har en plats dit vi alltid kan vända oss. Det är väl knappast någon fotbollsspelare som åker till en öde fotbollsplan en dag utan träning för att bara fylla sin dag med meningsfullhet? Eller en tennisspelare som återvänder till tennishallen en sväng på kvällen för att bara sätta sig där en stund? För mig som står på en, i mina ögon, komplett anläggning med varm, stor sadelkammare, inspirerande miljö, otroligt fina hästar, gott kaffe ( 😉 ) och grymma människor så är den platsen SÅ mycket mer än den hyrda boxen och servicen som ingår. Det är ju liksom min plats. Det i sin tur gör att lediga dagar efter en intensiv period mer än gärna får vara totalt oplanerade – eftersom jag vet att jag alltid kan fylla mina dagar med något älskvärt, när och hur jag vill.

Världens absolut bästa hobby.

Comments 3
 • Anette

  ÅH, vad jag håller med dig om det!!! Inte minst när man mår riktigt dåligt, så kan stallet verkligen vara en riktig livlina. Det är en ynnest att ha en sådan plats att vara på. En plats att andas.

  Reply

 • Rebecka Fredriksson

  Helt sant! Men jag förstår inte hur du orkar med att pendla så långt till stallet som du gör. Har för mig att du sagt att det tar runt 1,5h enkel resa? 🙂

  Reply

 • Erika

  Jag fattar ju att du nog försöker provocera lite nu även om du självklart har rätt i det du säger med känslan och platsen att åka till. Men bor man i en storstad och har ett heltidsjobb med normallön spelar det ingen roll hur man prioriterar. Det finns bara inte pengar till en stallhyra på minst 4000:- i månaden plus hovslagare, träningar (som man ju självklart vill vara med på ibland om man har egen häst), eventuella veterinärskostnader med mera.

  Därför tycker jag det är fullt förståligt att många ”klagar” på att det är dyrt då det faktiskt är få förunnat att ha egen häst. Men jag är absolut glad för din skull som har möjligheten. Och jag vet att du jobbat/jobbar väldigt hårt för den.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.