Träna träna träna

Jag brukar inte vilja kolla på mina filmer ifrån tävlingsstarter direkt, då stirrar jag mig blind på allt som är mindre bra och blir frustrerad, men efter några dagar brukar jag sätta mig och kolla ordentligt. Ni vet ju att jag var besviken efter sista dagen i Borås, men igår satte jag mig och kollade noga på alla filmer och jämförde de med varandra och poängen. Viktigt att analysera!

Jag var bara tvungen att klippa ut en liten del ifrån MSV:B2, hur mycket älskar man inte hennes energi? Vi fick 7,5 på ökningen och 7 på övergångarna.
(För er som inte ser rutan med klippet, klicka HÄR för direktlänk)

Med kärlek i rösten kan jag kritisera vår yvighet och lite för forcerade framfart, haha. Som när vi vann MSV:C och domaren skrev ”charmig häst” i slutkommentaren – dvs långt ifrån korrekt, men charmig… 😉 Nej, men tror ni inte att den där traven kommer kunna bli riktigt fin med styrka? När hon kan svinga till i övergångarna istället för att bli ”snabb och tassig” samt dippa i formen.

Jag tycker att den har utvecklats en hel del den här våren. Det ÄR svårt med trav alltså! Men med den dosen av energi och de små glimtarna där hon bär sig, svingar till och kommer upp med fronten så får jag ändå hopp om att vi kommer kunna visa en riktigt bra trav i framtiden.

Comments 5
 • MalinKalin

  Jag tror traven kommer bli jättebra med lite mer styrka 🙂

  Reply

 • elina

  Först och främst! Wow vad jag imponeras av dig och Soraya, hon har verkligen blivit en ”riktig” 😉 dressyrhäst nu, vilket jobb du gör!

  Sen har jag verkligen en jätte stor fråga, hallå! Vart är hela ditt arkiv? ÄLSKAR att sitta och läsa i det, när jag vill inspireras och kolla på dina dagar i min ålder. Kommer det tillbaka? Vet du när? Eller är allt borta? UPPSKATTAR SVAR!

  Tack för en grym inspiratör<3

  Reply

 • Sabina

  Fina, energi är bra att ha och det kommer ge utdelning när det ska ridas piaff och passage sen 😉 det tar tid att stärka hästar år av träning innan de orkar bära sig korrekt och utföra dessa svåra tävlingsmoment. Njut av hur långt ni kommit nu så att du inte bara ”blickar” frammåt hela tiden.

  Reply

 • Cornelia

  Så fina ni är 🙂 Men du, när kommer nästa ”tankar om”? Jag tyckte det var superintressant att sitta och lyssna på! Skulle vara roligt att höra tankar om din sits och dess påverkan och kanske se filmexempel. Vissa tränare är jättenoga med sits och sitsträning, medan vissa tränare bara låter det vara. Hur tänker/gör ni? Varför? Ja du fattar. Det skulle vara superskoj att lyssna på!! 😀

  Reply

 • JenniferDressage.se

  Hon har energin av en äkta dressyrhäst! Traven kommer garanterat bli riktigt fin med mer styrka (den är ju inte dålig nu heller), så kul att följa er utveckling.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.