Tävlingsdag

Okej, en tävlingsdag i Strömstad är avklarad!
Först och främst: wow vilka fina hästar och vassa ekipage på plats! Det var riktigt kul att spana på de andra på banan och framridningen. Även om jag och Raya kände oss som riktiga rookies när vi tassade omkring på tränsbett och funderade på hur vi skulle lösa dagens utmaningar medan ekipagen runt om swishade förbi för en 9:a med snygga kandar och lackstövlar. Haha! 😉

En annan sak jag måste säga om dagen är att så många ryttare kommit fram och sagt peppande och snälla saker. Hur gulligt är inte det? Frågar hur det har gått, säger ”vilka fina procent!” och ger pepp. Jag känner ju inte direkt några sedan ponnytiden på dressyrbanorna så som jag gjorde som hoppryttare, så det är verkligen extra snällt att bara gå fram sådär till mig och peppa. Jag ska bli bättre själv på att bidra till den atmosfären!  IMG_2635

Men nu till vår prestation! Det var årets första utomhustävling, och en svårighet för mig är att gå från ett ångande varmt ridhus ut till kyligare grader och blåst. Det gör att Soraya direkt lägger in några extra växlar. Hon taktade bort en skrittdel idag vilket var synd då vi börjat få sån kläm på att visa upp den, på ena mellanskritten fick vi dock 7 och på ökade 6.

Jag red väldigt mesigt och försiktigt idag. Jag ville inte att det skulle spricka eller att hon skulle bli för het på banan så jag tonade ner oss ordentligt och hade som mål ”att hålla ihop det”. Det kändes som en bra investering i min egen trygghet på banan; att bara få rida rörelse för rörelse och fokusera på att stämma av och hinna med.

Resultatet blev 65,2% och det känner jag mig ändå nöjd med. IMG_2620 IMG_2621

Nu ska det dock bli väldigt skönt att backa hem och fokusera på en träningsperiod igen. Nästa tävling är i slutet på juli och då ska vi förhoppningsvis debutera MSV:B5. Innan dess vill jag höja nivån på skolorna och få henne mer reglerbar i galoppen.

Ladda, sikta, skjut. Vi är på banan igen och jag är taggad!

Comments 8
 • Ida

  Grymt Linn! Ni kommer komma väldigt lågt! Tror på er! Kämpa på! Förresten, Dalatoya (?) var med ganska mycket på din blogg förrut som, om jag minns det rätt, var din systers häst och jag undrar om hon har den kvar? Eller är den såld? 🙂 kram

  Reply

 • Helen

  Jisses va fina ni är! Grattis till fina procent!

  Reply

 • Karin

  Härligt att det går bra för dig & Raya efter allt ert slit.

  En liten fundering mest från en hoppryttare, hehe!
  Jag tänker att olika domare bedömer olika högt på samma ”runda” om du förstår vad jag menar? Den domaren du hade förra tävlingen hade kanske dömt denna ritten idag högre än den domaren du hade idag. Jag hade blivit frustrerad av att kanske göra en bättre ritt ena helgen men får sämre procent pga att domaren inte tycker om hästen eller vad det kan vara.
  Är detta något som du tänker på? Eller tänker du bara ”så är livet och så är den tävlingsform jag valt”. Eller som dressyrryttare kanske man inte ens tänker den tanken?
  Mest en fundering, själv hade jag blivit tokig!!

  Reply

 • Nicole

  Men alltså människa vad du inspirerar mig! Du är för de mesta så positiv och jag beundrar verkligen dig för det. Men även att du låter de som tynger dig komma ut. Att du vågade ta klivet och byta gren är så häftigt! Och wow vad du gjort det bra!
  Jag står nu med en min älskade häst och vet inte riktigt vad jag ska göra. Fortsätta med hoppningen som jag vet kommer komma till ett slut eller ge mig in i dressyren som min tränare tycker och låta honom visa sig där. Men vet inte om jag vågar! Tvekade du aldrig? Jag är orolig för att jag inte kommer kunna prestera som andra förväntar sig. Har du några råd?! Hejja dig! ❤️

  Reply

 • Anonym

  Kan du inte tipsa om intressanta hästbloggar? Stora som små! Hittar ingenting att läsa suck.. 🙁 Grattis till fina resultat!

  Reply

 • Marie

  Wow vad fina ni är på bilderna! Din sits är så väldigt snygg på översta bilden! Grymt kämpat!

  Reply

 • Johanna Albrektson

  Tack Linn för fina meningar i ”pepp på tävlingsplatsen” och glimten i ögat ”pappa-ryggningar”. Ser så väl att det finns mycket hjärta i dom meningarna. Kram

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.