Sorayas veckoschema

När jag kom till stallet förut blåste det totalt storm och det är typ den enda gången jag planerar om en uteritt. Håller ni med om att man mycket hellre styr ut på vägarna i regn än i rejäl blåst? Jag tycker att det är rätt obehagligt att rida ut när blåsten gör Soraya på helspänn och det känns som att jag sitter på en tickande bomb. Så jag planerade om veckan lite och tänkte visa er hela veckoschemat för att ge er en bättre inblick i hur en vanlig, full träningsvecka kan se ut för oss: IMG_4800

Måndag
Red ett lättare pass i ridhuset, mest fokus på galoppen och en bra bit under ”vår yttersta nivå”. Det vill säga ett pass som Soraya upplevde som enkelt men som ändå var lösgörande och gymnastiserande.

Tisdag
Dressyrträning för Christian.

Onsdag
Uteritt, galopp, klättra, rida i skogen och skritta på asfalt.

Torsdag
Christian rider Soraya.

Fredag
Vilodag, hage och skrittmaskin.

Lördag
Uteritt, galopp, klättra, rida i skogen och skritta på asfalt.

Söndag 
Träna dressyr på egen hand.

Comments 3
 • Alice

  Kul med lite inblick! Själv kan jag slitas lite mellan att vilja varva träning med uteritt/vilor och att vilja träna på dagen efter för att fortsätta där man avslutade, om du förstår vad jag menar. Kan uppleva det bättre (i detta fallet =lättare att utvecklas) att rida joggpass/dressyr 2-3 dagar i rad och sen rida ut och vila 2-3 dagar istället.

  Som tex att Soraya vilar dagen efter Christian har ridit där det antagligen hade varit väldigt utvecklande för dig att sitta upp på och rida på känslan. Utvecklingsmässigt lite av ett slöseri, men hållbarhetsmässigt kanske en stor (och viktig) investering? Man vill ju belöna hästen och uteritter och vilor är ju sååå viktiga!! Tänker däremot att man, som jag vet att du klurat på tidigare, kan effektivisera sin utvecklingskurva med strategiska veckoplaneringar utan att tumma på den sunda hästhållningen.

  Vill inflika att det givetvis beror på vilken typ av häst man rider och en miljon andra omständigheter (som underlag på ridbana, uppsatta mål osv). Finns då ingen gyllene väg till framgång som funkar för alla ekipage inom ridsporten.. 🙂

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Jag håller helt med!! Så brukar jag också vilja göra. Anledningen till en vilodag denna veckan är på grund av mitt jobb, jag jobbar heltid i stan på fredagen och då passar vilodag bäst in där. Dessutom investerar jag i kontinuerlig ridhjälp vilket gör att det inte går lång tid (några dagar) förrän jag får nästa möjlighet att rida ett pass ”med Christians ridning i hennes kropp”. 🙂

   Reply

 • Birgitta

  Klokt att avstå att rida i storm- det brukar vara i princip det enda som stoppar mig också.

  Att rida i regn är bra träning inför tävlingar där detta kanske inträffar liksom att rida fast det är väldigt varmt.

  Håller med Alice; jag rider ofta och gärna dagen efter att min tränare ridit och tycker att jag får ut mycket av dessa pass. Sedan tar jag gärna en uteritt dagen efter det.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.