Blod, svett och slutor

img_1736.jpgNu är det dags – hårdträningen inför det största klivet hittills! MSV:B5 och så småningom MSV:A. Min plan är att ha kvar MSV:B2 som vår trygghetsklass hela året, att kunna gå in i och fokusera på grunderna utan att bli stressade över alla svåra moment.

Idag låg fokus på seriebyten, galoppslutor och byten på kortsidor och andra svårare linjer. Men innan dess, liksom alltid, fokuserade vi på grunderna och lösgjordheten. Hon lägger sig lite mot min vänsterskänkel så jag fick rida på en stor volt i galopp och tänka vänster öppna, skåla ur innersidan och ”driva in stödet” i yttertygeln. Det är ingen idé att ge sig in i rörelser innan vi har grunderna på plats.

Slutor är svårt som attan tycker jag! Men samtidigt en av de vackraste, och roligaste, rörelserna när de väl sitter. En skolad dressyrhäst som gör en perfekt diagonalsluta i trav eller galopp kan få vem som helst att rysa.
..men ingen ryser av mina och Rayas till synes onyktert svajiga slutor än 😉

Någon som vill ha en puss? Mule med babyolja och sockerskum som hårdtränat <3

Comments 3
 • Nathali

  Ser ut som du har bettet på fel håll, pilen ska vara på hästens vänster sida

  Reply

 • Alice

  Hej! Har nog aldrig kommenterat här innan trots att jag läst din blogg i flera år, faktiskt ända sedan den prickiga c-ponnyn. Men en sak jag alltid tänker på när du skriver om olika dressyrprogram är hur man kan hålla alla olika slags program i huvudet? (Inte alls hoppryttare, hehe.) Tack för en så inspirerande blogg och det är så kul om att läsa om alla dina mål, allt från hästar, till jobb och till studierna. Ha det bäst och stort lycka till med alla dina mål! <3 Kram Alice

  Reply

  • Emma

   Vi pratade om detta i stallet för ett tag sen, och min ridlärare och vi kom fram till att dressyrprogram är ju samma vart du än kommer, oftast rider du kanske ungefär samma 2-3 program under ett helt år och då lär du dig dom så är det samma överallt och du kan träna hur många gånger du vill innan. På hopptävling måste du ju lära dig nya banor varje gång så frågan är om inte dressyrprogram borde vara lättare egentligen 🙂

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.