Svettigt 

..tror ni inte att jag glömde överföringssladden till kameran så att jag inte har en enda bild att visa er förrän jag är hemma i stan imorgon igen? Suck! Jaja, här kommer en snabb mobilbild ifrån kvällens pass i alla fall.

Jag fick kämpa rejält med det lösgörande arbetet först, hon ville slingra sig åt alla håll och blir då svår i kontakten och jämnheten. Ofta hjälper det mig att driva in henne i yttertygeln under galopparbetet. Exempelvis genom ”öppnor” med rak hals längst med fyrkantsspåret eller flytta manken utåt på voltspår.

Det här med att flytta ut manken är något Christian satt i min benmärg. Herregud vad förvirrad jag var över det uttrycket i början! Men det är till en enorm hjälp när man väl greppat det. Om man bara tänker ”flytta utåt” så är det så lätt att hästen trycker ut bakdelen, välter mot innerbogen och lägger sig i innertygeln. Genom att tänka ”flytta ut manken” så ”lyfts innerbogen upp” och man får stöd i yttertygeln. Okej, dåligt förklarat, men ni förstår komplexiteten av uttrycket, haha.

I slutet red jag serier, arbetspiruetter, galoppslutor och travarbetet. Sen fick Raya beta <3

Comment 01

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.