Träning, tankar och debut

JÄKLAR vad fin Raya var i morse! Att Christian red henne igår spelar givetvis in. Det här med att han rider henne 1-3 gånger i månaden är något jag har fått ta en hel del skit för. Jag tror inte att en tävlingsstart har passerat utan att jag har fått mig en känga för att ”jag inte rider henne helt själv” ”min tränare programmerar henne inför tävling” och så vidare. Hmm.

Anyhow så är det mitt val och såhär har vi valt att göra. När vi hade gått igenom slutorna, piruetterna och serierna från MSVA-programmet i morse sa Christian ”det är nästan så att du borde anmäla MSVA i Laholm!” – det vill säga om 1,5 månad – om det bara vore för att min frack med extra glitter skulle hinna komma så… SKOJA! 😉 Nej, nu ska jag faktiskt hinna stanna upp och tävla lite på en nivå där vi känner oss hyfsat mogna.

Jag vill debutera MSVA innan 2017’s slut om vi får en bra möjlighet, men bara för att få mäta oss mot resten av ett sånt startfält och se bedömningen som viktig respons inför vinterträningen. Jag längtar verkligen till året som ligger framför oss nu; där vi kommer kunna vara med och slåss i MSVB (förhoppningsvis) och pröva vingarna och börja etablera oss i MSVA. Hänga med som småbarnen på de stora meetingen och bara suga in atmosfären. Kul!! IMG_8740

Comments 5
 • Clara, Bossbloggen

  Jag förstår verkligen inte hur folk kan slänga en sån känga. Det är ju toppenbra att han hjälper till och rider emellanåt! Hade kanske sett det som ”programmering” (hur man nu programmerar ett djur?) om han red varje dag plus framridning och du hoppade upp utanför banan kanske men förmodligen inte ens då. Hejar starkt på er och tycker det låter supercoolt med eventuell MSVA-debut: heja, heja!

  Reply

 • Anna

  Om så vore, vore det väl inget fel i att låta tränaren ”programmerade” henne. Det är väl enbart positivt att låta någon så duktig som möjligt rida ibland.

  Reply

 • Isabelle Lexing

  Blir så glad över ditt tänk med din häst! För både din och hennes skull! Imponerad över hur långt ni kommit på er resa! Och självklart är det guld värt med tränare som sitter upp då och då! Det borde de flesta tränare göra för att skapa sig en tydligare känsla för hästen

  Reply

 • Lillan

  Heja på och det är så roligt att träna o tävla när man kommit lite längre upp i klasserna. Det blir såklart mycket svårare och man måste verkligen vara fokuserad här och nu i ridningen men härligt när det ändå känns lite ” lätt” (missförstå mig rätt) Jag vågade knappt anmäla mig till MSV A men har vunnit båda mina starter så vi var inte ute i fel klass. Kvalad o klar för nationell start Stort lycka till och jag tror det kommer att gå fint✊️

  Reply

 • Malin

  Jösses vad tråkigt att få skit för att man tar hjälp – kan inte folk vara lite mer öppna för fördelarna att ta hjälp när man känner att man vill/behöver ha det?? Suck. Håller med dig Linn, det är bättre att få hjälp så att man reder ut problemet korrekt än att försöka tragla själv. Kan tänka mig att det är ännu viktigare med en ung, känslig och arbetssam häst.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.