Nu jämfört med då

Att jämföra dagarna i Björbäck, mitt och Sorayas första meeting tillsammans (maj 2016), med de dagarna vi hade i Laholm nu är som natt och dag. Herregud vad hon har vuxit och mognat, vilket även vi som ekipage har gjort tillsammans.

Hon var verkligen helt hysterisk när vi var i Björbäck. Jag hade svårt att leda henne så varje promenad var med hjärtat i halsgropen och mamma vågade inte gå i närheten av henne. Hon kom aldrig till ro i boxen trots att hon stod med hästar ifrån stallet utan var uppe i varv konstant. På framridningarna hade jag en dålig känsla, jag kom inte till ridning och kände mig aldrig redo att gå in på banan när det var dags att ta av skydden och förbereda sig för start.

Jag och mamma sa om och om igen vilken otrolig skillnad det är nu när vi var i Laholm. När vi kom fram kunde vi bara ställa in henne i boxen medan jag gick och kollade på banan, bytte om och åt. När vi kom tillbaka till boxen hade Soraya druckit upp nästan en hel hink och stod och åt hö med nyfiken, men lugn, blick över tävlingsplatsen. Mamma stod inne hos henne i boxen medan jag gick runt och fixade inför starterna och hon går snett bakom mig full av energi men ändå med stor tillit och lydnad under promenaderna.

Jag får en lika fantastisk känsla, om inte ännu bättre, på framridningarna som hemma. Sedan sabbar jag det lite på banan genom att bli forcerad och spänd, men WOW vilka egenskaper som tävlingshäst Soraya har. Inte en tendens till att spänna sig, bli tittig eller förändrad ridmässigt. Hon är fylld med självförtroende, trygghet i sin uppgift och, i alla fall vad jag kan läsa av, glad och stolt. Ni kommer få se massa ”runt omkring filmer” i vloggen – men jag hoppas att de här raderna kan ge er som har svåra, energiska unghästar hopp om en lättare framtid, haha. Numera skulle jag verkligen klassa Soraya som lätt. Från att ha varit extremt komplicerad och svår. I alla fall för att vara en energisk, presterande, känslig tävlingshäst. Vem som helst kan vara runt henne, hon kopplar av mellan starterna, ger sitt allt när jag sitter i sadeln och är nyfiken, glad, pigg OCH mentalt lugn. Vilken utveckling och resa att få vara med på! Att se henne växa i sig själv och blomma är lika roligt och berikande att få vara med på som träningen och tävlingarna.a2 IMG_5366

blogstats trackingpixel
No Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Menu Title