Zooma in zooma ut

En bild från min måndagsmorgon. 

Tänker ni någonsin på livet som ett kameraobjektiv med zoom och autofokus? I do. I morse stressade jag iväg till sista föreläsningen innan tentan på torsdag. Frågorna från oss elever till föreläsaren avlöste varandra, min stress över att jag både ska jobba och träna alla dagar innan tentan växte och jordklotet kretsar runt strategisk kommunikation i olika typer av organisationer och hur många poäng man kan få.

Nu har jag precis slängt i mig lunch i farten innan eftermiddagens kontorstimmar väntar och hann lyssna på halva avsnittet av Forni och Hamiltons nya podcast. Fick stänga av för att tårarna var för nära för sminkets bästa. Det är något väldigt, väldigt, väldigt starkt i att lyssna på någons icke färdiga upplevelse. Någons inzoomade ord som man iakttar med utzoomade ögon. Hamilton snackade om ett rätt nykrossat hjärta och Forni var en stjärna på att sätta objektivet på utzoomning.

I helgen fick jag kontakt med en tjej som skrev till mig 2010 (senast kotakt 2011), då var jag ung och hon yngre, hon läste min blogg och skrev till mig när hennes liv hade rasat samman. Jag svarade. Och vi skrev milslånga meddelanden till varandra, och jag blev berörd in i själen av att läsa våra unga ord och tanken på hur mycket bättre två unga hjärtan kan vara för varandra när vuxenvärlden är upptagen av regler och duktighetsorientering.

Såhär håller jag på hela tiden. Zoomar in och tror att jorden snurrar runt en tenta och låter tårar rinna för 60,2% i MSVB:5. Sen zoomar ut och tänker; vad i helvete spelar det för roll och blir berörd av något så mycket större.

På lördag ska nazister marschera genom Göteborg, och jag tycker att jag har det rätt jobbigt som ska jobba alla dagar fram till tentan. Hey, darling. Ni som kan ska väl gå kärleksmanifestationen på lördag? DET SKA JAG. Lär hjälpa en att få perspektiv.

Sådär, måndagen igång. Nu – jobba!

Comments 4
 • Sara

  Jag håller med dig så mycket Linn!

  När man är där mitt i allt plugga och allmän stress över saker, som för tillfället känns som det viktigaste i världen, så kan det nog vara viktigt att zooma ut och se helheten. Vad gör det egentligen om man missar en tenta? Det är ju trots allt de stora sakerna som är de viktiga i livet: kärlek, vänner, familj.

  Reply

 • Louise

  Sånt här är såå mysigt att läsa! Kan vi inte få tips på dina favoritpoddar?

  Reply

 • Rebecca

  Heja dig för att du tar ställning!

  Reply

 • Lotta

  Stor eloge för att du tar ställning! Hade jag inte bott alldeles galet långt bort hade jag lätt slutit upp. Att vi tillåter att hat får gå på våra gator är galet. Undra om det finns något positivt som har byggts från hat, skulle möjligtvis vara övertygelsen om kärlek då..

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.