Fredagsmorgon

Godmorgon! ♥
Tror ni att det var härligt att möta upp tjejkompisar igår, skåla i prosecco och snacka livet? Eh, JA.

..och idag är det fredag! Vårt nya kursmoment börjar idag (tack för ledigheten efter tentan!) så jag ska åka till skolan strax för att vara med på första föreläsningen. I eftermiddag har jag några möten och sedan är det fredagsmys. Jag önska att jag kunde skriva att jag ska ha en lugn hemmamorgon imorgon, köpa frukost på bageriet och bara mysa runt. Men nä, eftersom nazister ska vandra genom min stad ska jag ju istället, med ett krossat hjärta i halsgropen, gå upp och gå motdemonstrationen (aka kärleksmanifestationen) :)))
En vän som är mörkhyad väljer att gå hem ikväll efter en förfest för att h*n inte känner sig trygg på stan den här helgen. Bott i Sverige hela sitt liv. Där är vi alltså nu.

Om ni inte kan gå i helgen – lova att följa det överallt på nyheterna och engagera er på något sätt. Det är så förbannat jävla viktigt.

Ha en bra dag <3

Comments 9
 • Cornelia

  Fy fan, får tårar i ögonen av din mening ”där är vi alltså nu”. Det är så hemskt, hur kan det här hända igen?! Jag trodde och hoppades att vi för längesen var förbi stadiet att människor är rädda för att gå ut pga hudfärg och utseende, att det hör till historien. Jag önskar att det var så och det gör så ont i mig att vårt fina Sverige innehåller så mycket hat. Bor inte i Göteborg men i hjärtat är jag där bredvid er andra, kärlek före hat – alltid

  Reply

 • Ellen

  Vilken manifestation är det du menar? Det är så himla många på gång (vilket är jättebra!). Visst ska det väl inte vara någon parad utan mer händelser på platser som heden? Frågar eftersom jag vill delta men är lite förvirrad över var det kommer att vara.
  GBG mot nazism!

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Det ska vara en enorm kärleksmanifestation med grundkärna ”kärlek och kärlek över gränser” ISTÄLLET för hat mot nazister. Viktig skillnad… Den startar klockan 11 på Heden.

   Reply

 • Frida

  Hej!

  Håller med om att utvecklingen är skrämmande! Hade dock gärna sett att du som har så stort inflytande ber de som ska motdemonstrera att samtligt vara försiktiga och följa polisens instruktioner. Kärleksmanifestationen är ett jättefint event och nödvändigt men som skrivit i GP kommer det flertalet extrema motdemonstrationer från bl a AFA till Göteborg vilka uppmanar sina anhängare att ”fuck the police”. Risken för stora sammandrabbningar är extrem och Sahlgrenska har ju t ex bemannat upp akuten och gått upp i stabsläge då man räknar med många skadade.

  Så motdemonstration ABSOLUT men under kontrollerade former i så fall 🙂 Inga nazister på våra gator alla dagar i veckan men utsätt dig inte för onödiga risker. Skriver av omtanke!

  Fler tips gällande motdemonstrationer finns på polisen.se!

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Verkligen, jag håller med! Det är ett riskläge. Det är helt helt helt fruktansvärt idiotiskt att andra våldsamma organisationer ska demonstrera emot. Det gör att jag har funderat på att hålla mig därifrån. Samtidigt som jag mår illa av tanken på att alla med annan etnicitet inte ska SE hur många vi är som välkomnar dem och vill stå emot rasismen… Så svårt. 🙁

   Reply

   • Julia

    Var försiktig!! Det bästa är att hålla sig där ifrån, ge inte uppmärksamhet till dessa grupper, grupperna gillar att man demonstrera emot just för att det ger möjlighet till att skapa ännu mer kaos och utgör mer skada. Underlätta för polisen och stanna hemma istället. Det anser jag är det bästa! Visa stöd ifrån en säkerplats och ge inte fler möjligheter till våld. Ta hand om dig och var försiktig!!

    Reply

    • Sara

     Jag är nog beredd att inte hålla med där Julia. Ja, det är en risk. Och ja, vi måste vara tydliga med att visa att vi inte vill markera med våld eller ”emot” nazisterna. Och det är ju också det som Linn skriver, att detta är för att visa och sprida kärlek.

     Jag tror inte på att sitta hemma och vänta och hoppas på att de ska inse hur fel de har. Dessa grupper får redan uppmärksamhet och därför är det en bra tanke att dränka deras uppmärksamhet med att visa kärlek istället.

     Reply

 • Linda

  Inga nazister på våra gator, men men definitivt inga vänsteraktivister heller! Och jag är tyvärr inne på Fridas linje, det enda vi åstadkommer nu är att dessa otäcka organisationer får luft under vingarna. Det vi istället borde lägga fokus på är hur svenska myndigheter och politiker har misslyckats kaptalrt med i integrationen i vårt samhälle och hur det har påverkat det svenska samhället och vilka tragiska levnadsöden detta har medfört (för flertalet flyktingar/invandrade) efter att vi så vackert har ‘öppnat våra hjärtan’. Men det är inte sprängstoff för massmedierna på samma sätt som denna demonstration.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.