Dressyrekvationen

fullsizeoutput_f3 fullsizeoutput_f4

Krispig höstluft, Christian tillbaka i stallet efter sin semester och träning med Raya = perfekt söndag!
Jag har, som ni vet, lagt massa fokus på våra serier det sista. Det har verkligen gett utdelning och förutom några byten i vart tredje där det skulle vara vart fjärde de första diagonalerna så sitter de och vi får utan problem plats med fem stycken. Skönt!

..men som alltid faller en pusselbit på plats och en annan ifrån, haha. Dressyrens ekvation? Så idag krånglade piruetterna…. Vår paradgren! Hon blev het och ville slänga sig runt på en femöring, och när jag försökte parera det blev hon spänd och gjorde dubbelstamp bak. Någon mer som rider heta ston och känner igen sig i;
Det man vill göra: tvärstanna och säga ”MEN FÖR I HELVETE” med hetsig röst
Det man måste behärska sig till att göra: backa hem, gör något annat och sedan gå in i rörelsen med eget lugn och fjäskig röst.

Raya har uppfostrat mig väl (hon har lyckats bättre i att uppfostra mig efter sina principer än vad jag har lyckats uppfostra henne efter mina, hehe) så jag lyckades hålla mig till det sistnämnda. Då blev det, såklart, bättre. Men nu får vi fokusera lite på piruetterna under nästa veckas träning igen känner jag 🙂

Comments 2
 • Emilia

  haha oj vad jag känner igen mig. 7-åringen jag rider tyckte det var toppen att galoppera i travslutorna idag. Het och ambitiös som tusan, men vi löste det tillslut efter mycket slit med ökning, öppna, ökning, sluta. Och hon blev ju grym fin tillslut.
  Härligt att det blev bättre för er också!

  Reply

 • Ellen

  Haha jag vet precis vad du menar! Mitt sto kan bli riktigt arg om jag säger åt henne att göra något hon inte vill just då. Till exempel vill hon inte alltid galoppera när jag vill och då är det bara att låta det vara en liten stund och göra till exempel travökningar istället, om hon då faller in i galopp får hon jättemycket beröm och då är det jättekul att galoppera tycker hon

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.