Cappuccino, regn och artiklar

Snacka om att det har varit definitionen av en höstdag idag! Regnet har smattrat mot fönstret intill min kontorsplats prick hela dagen. Det är verkligen min favoritårstid! På lunchen behövde jag gå till min bank och fixa en grej och på väg tillbaka köpte jag en cappuccino och promenerade flera spårvagnshållplatser. Det är något väldigt höstmysigt i att promenera genom sin älskade stad med gott kaffe i duggren och spana på människor som korsar och tvärsar gator på väg någonstans.

fullsizeoutput_10a

Nu, en läsarfråga!

Hej Linn! Vill bara säga att jag älskar dina morgoninlägg-dagens pepp!
Jag har en fråga till dig, just nu läser jag också en kurs med mycket artiklar, ska ha läst 20-30 st fram tills tentan. Jag har ganska dålig pluggstrategi när det gäller artiklar. Hur tänker du när du ska läsa in dem? Är ju ofta väldigt mycket text som egentligen kund komprimeras ned ordentligt…
Kul att höra, tack <3
Åh, FEEL YOU. Artiklar, och speciellt de på engelska, är mitt värsta också. Jag gör egna dokument! Först skummar jag igenom hela artikeln och anteckningar/kopierar de stycken som verkar extra relevanta/viktiga samt skriver ner vilken sida de stod på. Sedan renskriver jag ett dokument utifrån de styckena – och när jag ska göra det så märker jag direkt när jag inte förstår något av dem, eftersom det inte går att skriva ihop det med fria ord då. Så då läser jag in mig mer på just det stycket/den delen där jag fastnat. Tillslut har jag en komprimerad text av det som (förhoppningsvis) är viktigast.

Det tar lite tid men å andra sidan är det, i alla fall för mig, omöjligt att komma ihåg allt annars. Lycka till på tentan!♥

Comments 7
 • Rebecka

  Har du någonsin gjort ”slut” med en vän? Jag har en kompis som varit min närmsta i flera års tid men jag har börjat förstå på sistone att hon gärna dumförklarar mig för att bli mer omtyckt i andras ögon. Vi har väldigt roligt tillsammans men jag går oftast från hennes lägenhet med tårar i ögonen för någonting hon sagt. Det kan vara allt ifrån en spydig kommentar om mina (såklart) extremt älskade hästar eller att hon kör ”lilla gumman du är så korkad”-attityden på mig. Jag läser ett universitetsprogram med mycket höga intagningspoäng och har bra betyg (inte för att detta egentligen spelar roll), så det är falska påhopp. Har du några tips? Ska jag skrika HÅLL KÄFTEN och gå – eller försöka ta upp det? Jag tycker du verkar väldigt klok inom relationer och därför frågar jag just dig! Självklart vill jag inte bryta upp för alltid men det känns helt enkelt inte bra mellan oss.

  Reply

  • Alexandra

   Jag tycker verkligen att du ska ta upp det med din kompis! Om personen däremot inte lyssnar eller vill ändra på sig kanske det kan vara värt att fundera på att avsluta relationen, för ditt välmåendes skull. En kompis ska ju göra att du mår bra, inte så att du gråter <3

   Reply

 • Amanda

  Ja herregud vilken sjukt regnig dag det varit, känns som hela stan liksom regnat sönder 🙁

  Reply

 • Erika

  Jag vill med min kommentar utbringa två tack: TACK till läsaren som ställde den kommentaren och TACK till Linn för ett oerhört bra tips! Jag kommer definitivt prova detta 🙂

  Reply

 • Johanna

  Måste bara säga att jag älskar dina pluggtips!

  Reply

 • Ida

  Haha FEELS på den där med engelska artiklar. Normalt har jag inget emot dem, läser trots allt hela programmet på engelska, men när man måste läsa tusen (vad det känns som) artiklar från 1800-talet med sjukt bajsnödig engelska blir man lite… trött. 🙂

  Reply

 • Nova

  Mer pluggtips tack!! 😀

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.