Oktober-tankar

IMG_5197
Oktober 2015. IMG_8053 IMG_8043Oktober 2016. 

fullsizeoutput_107Oktober 2017. 

Jäklar vilken ruskig höstdag! I morse när jag gick ifrån lägenheten ösregnade det och nu virvlar höstlöv omkring utanför fönstren och jag kom hem så sent så att det redan hade börjat mörkna när jag låste upp lägenhetsdörren. Just nu känns det helt obeskrivligt segt att plocka fram engelska artiklar och sitta och läsa, anteckna och strukturera. Det enda som får mig att hålla motivationen uppe kvällar som ikväll är tanken på att i oktober 2018 är jag klar med skolan – for freakin life.

Det var så symboliskt för mig att använda Sorayas namn och en femma i mitt lösen på universitetsinlogget. Jag minns hur jag tänkte så mycket på 2018 – ”tänk att då är jag bara 23, har en kandidatexamen och äger en 8-årig dressyrhäst som jag aldrig skulle våga (eller för den delen just nu kunna) köpa”. Nu är det ändå sååå nära.

Jag tänker också att det är okej att vara trött. Jag kan känna mig extremt tråkig i intensiva perioder, nästan varje fredagskväll spenderas först i stallet och sedan hemma och jag kan bli lite stressad av att se andra leva med klackarna i taket och verka ha energi för allt och lite till. Men jag hittar liksom ro i tanken att det här är mitt upplopp, min stora investering i min grund att stå på. I oktober 2018 kommer artiklarna vara ett minne blott, klackskorna framme både fredagar och lördagar och med siktet på att bli riktigt vass i st. Geroge med Soraya.

Men ikväll – bygga trampolinens ställning så att den står stadigt när jag ska göra en bakåtvolt ifrån den ut i mitt drömliv 🙂

Comments 10
 • Manda Stillnert

  Just börjat studera och har fem år framför mig för att nå min lärarexamen, och redan upptäckt att man hinner inte så mycket mer en hästen förutom plugg, energin är liksom väck på helgerna 😉

  Reply

 • Irma

  Haha kan du skicka din positiva anda till mig för jag har svårt att se ljuset i tunneln just nu. Precis börjat min civilingenjörsutbildning på 5 år, har tenta nästa vecka. Det regnar och hästen hade en tappsko idag…. Jag hoppas att om 5 år så rider jag och min häst stabila 140-rundor och jag har en färdig masterexamen på papper. Men det är sååå långt med 5 år så det är svårt att ha det som motivation i stunder som dessa när man har tentaångest upp över öronen… Hur ska man tänka då haha? Du är sååå bra på att se det positivt och ta fram den där kämparglöden <3

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Puh, jag FÖRSTÅR dig, fem år är bra mycket längre än tre! Men å andra sidan väldigt få i ett helt liv. Jag tror att man måste, precis som jag skrev om igår, fylla livet med liv. Alltså; orka gå in i relationer (som kan vara känslomässigt krävande), bli berörd, engagera sig, drömma, kämpa, känna efter. Alla de där nyanserna som gör att man liksom lever nu även under en period som känns som en transportsträcka… Kanske? Svårt! Lycka till och tack för din kommentar <3

   Reply

 • T

  Hej Linn! Börjar med att tacka dig för en underbart inspirerande och bra blogg! Har alltid sett upp till dig och din skickliga tidsplanering. Jag har nyss påbörjat mina juridikstudier och har vid sidan om en egen häst och försöker även ha en fot med i studielivet under första året. För tillfället känns det som att allt rasar på en, dåligt samvete i stallet för att för få timmar spenderas där och att hästen allt oftare blir bortprioriterad men samtidigt stressar det mig att vara där för länge för det är dyrbara minuter som borde spenderas läsandes.. Tidsplanering är A och O men för att kunna fungera behöver jag dessvärre 7-8 timmars nattsömn.. Läget känns så fruktansvärt hopplöst just nu, min häst är verkligen min bästa vän och mitt ljus i mörkret men detta känns inte längre rättvist och tanken att sälja har dykt upp. Har du någonsin känt att du inte räcker till och helt enkelt inte hinner? Och har du tips för att få alla delar av pusslet att passa in utan att gå in i väggen för att det helt enkelt blev för mycker? Alla tips tas emot mer än gärna, skulle så gärna vilja få allt att funka utan att behöva ge upp det ena eller ha en häst som inte rids tillräckligt ofta och underkända kurser… Hälsar en stressad studerande ryttare ❤️

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Tack för din kommentar <3
   Går inte stallsituationen att lösa på ett annat, mer avlastande sätt? Jag höll på att släcka glöden på alla håll när jag hade Soraya i Göteborg, trots att hon stod så mycket närmre mig då. Med massa stalljobb och känslan av "märker någon om hon fått ett sår/inte mår bra?" kände jag mig konstant inte enough där, och det tog extremt mycket tid ifrån skola och jobb – men också ifrån träning och relationen med Raya. Jag förstår att det är en ekonomisk fråga, men medryttare? Kan du inte försöka hitta en riktigt bra hästmänniska att team'a med? Som kanske drömmer om att få engagera sig i en häst med en aktiv ryttare? För jag tror att variationen som hästarna ger en är svårslagen, jag tror inte alls att lyfta bort hästar ifrån en hästtjejs liv innebär en lugnare, mer harmonisk tillvaro. Kanske kan det kännas tomt, skavigt och forcera en till ett destruktivt förhållningssätt till skola/prestation?

   Bara en massa tankar…

   LYCKA TILL <3

   Reply

 • Birgitta

  Hur var det med hästen? Såg hon bra ut från marken?

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Ja, det gjorde hon! 🙂 Jag är på väg till träning nu så jag hoppas att hon känns bra uppsuttet idag också. Usch, jobbigt när man börjar ”leta konstigheter” utifrån en lite förändrad känsla. Men hellre vara på sin vakt än tvärtom 🙂

   Reply

 • Rebecka

  Vad roligt att läsa långa kommentarer med mycket känslor och tankar – samt ett svar från dig på dessa! Jag måste säga att ditt kommentarsfält känns väldigt tryggt och trevligt. Upplever du det också eller är det många kommentarer du tar bort som inte är OK? 🙂

  Reply

 • Anonym

  När du blir ”vuxen” så kommer du inte att längta efter klackarna i taket. En grej att se fram emot. 🙂

  Reply

 • Missj

  Bra jobbat Linn, var själv där. Pluggade, hade häst och jobbade ovanpå det. Resultatet blev inte alls som jag tänkt mig men på många sätt bättre. 🙂

  Bor numera i London med min familj och hoppas snart kunna köpa häst och ta upp tävlandet igen (jobbar lite extra i stall så jag får min ridning i alla fall).

  Ska bli så kul att få fortsätta följa dig!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.