Goals goals goals

Okej, så här är programmet vi ska styra in i på fredag, klockan 17:31: Skärmklipp 2017-10-17 21.24.49 Skärmklipp 2017-10-17 21.25.12Bilder lånade av www.stallbacken.com – bästa sidan för dressyrprogram!! 

Hur tycker ni det ser ut? Jag gillar verkligen det här programmet och blir så peppad när jag tänker på att vi ska tävla detta och St. George hela 2018. Jag hoppas att vi ska kunna bli riktigt vassa där!

Men på fredag är det alltså dags för debuten. Vi är långt ifrån ”hemma” i den här klassen, men det känns bra att styra in i det för att se hur det känns inför vinterträningen. Eventuellt startar vi en eller två MSVA till i år efter fredag också.

IMG_8278

I dagsläget är serien vår akilleshäl. Det är nog ungefär 2% chans att vi sätter den på banan – haha. På tävling är hon alltid lite extra het och just fyrorna har varit sååå svåra för oss. Treorna och tvåorna är betydligt lättare. Bytena i vart fjärde har liksom låst sig hos både mig och henne; antingen släpper jag benen *och håller andan* och då tar hon egna initiativ och byter i vart tredje eller så blir jag överkontrollerande och då blir det ett extra språng, så i ”vart femte”. Suck!!

Men som sagt, 2017’s resterande starter är bara för att få ett hum inför vinterträningen. Däremot har jag höga förhoppningar om att kunna visa både fina piruetter och galoppslutor – vilket också är koefficient på. Det vore SÅ häftigt att få en 7:a på en piruett, men jag har respekt för att de säkert är supersvåra att sätta sådär bra som på träning första gångerna på banan.

Det senaste har vi visat betydligt bättre kvalité i traven på tävling och kammat hem stabila poäng 6,5-7,5 med övervägande 7. Det hoppas jag givetvis att vi kan få till även i denna klassen, trots högre krav. Jag tror inte att vi kommer få 7,5:or, men jag blir nöjd om vi kan ligga stadigt på 6,5 åtminstone. Det vore trist att halka ner på 6:or.

IMG_8671

Som ni ser att det många byten vilket passar oss – de gör vi bra! Dessutom ligger skritten bra för oss, tror jag. Det är svårt att gå ifrån en travökning, en hörnpassering och direkt ner till ökad skritt på Raya. Jag tror att jag kommer ha gott av att få coola ner henne på kort tygel i den samlade skritten inför den ökade – men vem vet 😉

Det ska bli superduperkul att få starta denna klass alltså! Mitt stora mål sedan jag köpte Raya. Jag kan knappt fatta att det händer nu – det känns på ett sätt som igår hon var 4 år och på ett sätt som ett liv sen. Jag ska verkligen försöka njuta på banan på fredag, jag och Raya ♥

blogstats trackingpixel
Comments 7
 • Lina

  spännande! lycka till :)

  Reply

 • Alexandra.J

  Hej Linn! Finns det någon möjlighet att göra dina bilder lite mindre? Man får liksom scrolla ”två gånger” för att se en bild och jag tycker det vore nice att kunna se en bild i ett. Tycker det blir så lite plats för själva ”bloggen” med både spotliferemsan därnere och din ”Linn olsson” remsa däruppe.

  Kramis o tack för inspirerande blogg <3

  Reply

 • Maria

  Jag tycker detta program ser sååå roligt ut att rida!! Längtar tills min femåring är redo haha 😛 Lycka till på fredag!

  Reply

 • Mikaela

  Du är inte den enda som har problem med byten i vart 4e, det är det som flest har problem med, både ryttare och hästar :) var 3e är mer naturlig för hästen 😛

  Reply

 • Bella

  Samma problem med 4:or för mig. Så du är inte ensam☺️ Lycka till på fredag!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Menu Title