Den nya teknologin i ridsporten

Alltså denna årstid ♥♥♥
Jag och Felix tog en långpromenad i duggregn över höstlöv och snackade gemensamma framtidsdrömmar efter frukosten i förmiddags. När vi kom hem djupdök jag i plugget ett par timmar och nu sitter jag bänkad framför Dressage Powers livesändning. TACKA vet jag den nya teknologin – det känns nästan som att vara på plats :)

Tänk ändå vad digitaliseringen har gjort för ridsporten. Jag tycker att det är superkul, och givande, att kunna följa ryttareförebilder på sociala medier och ha koll på de aktuella tävlingarna på Equipe. Det skapar liksom en ny typ av publik. Jag minns när jag tävlade ponny och man fick ringa hem och berätta hur det hade gått för den föräldern som inte var med på plats – numera vet mina vänner, ni, tränare och föräldrar mitt resultat snabbare än jag hinner få upp mobilen efter start :)

..fast å andra sidan kanske det finns en aspekt i det som gör ridsporten ännu mindre publikvänlig? Jag menar; det är rätt lyxigt att kunna sitta här i soffan och följa varenda hovsteg live istället för att åka till Linköping och förfrysa på läktaren… Vad säger ni?

Om en stund kommer Sorayas pappa in på banan! Åh vad kul det ska bli att se honom och Malin. Jag och Soraya planerar ju som jag skrev igår att åka och spetsträna hos Malin Rinné inför vårt 2018. Det enda som stör mig är att jag ska trassla in en C-uppsats mitt i vår tävlingsvår 2018… SUCK – jag vill bara träna, träna, träna och tävla i frack :)

blogstats trackingpixel
Comments 4
 • Cornelia

  Hej Linn. Jag tycker jättemycket om din blogg och läser den nästan varje dag. Ibland mår jag väldigt dåligt av att läsa den pgr av att ditt liv verkar vara helt perfekt. Allt du gör vare sig det gäller hästen eller killen eller vänner så verkar det perfekt. Jag har också ett jättebra liv med fina hästar och en pojkvän jag älskar men det är inte alltid en dans på rosor och läser man dina inlägg så verkar det väldigt prickfritt. Jag läser ganska många olika bloggar och alla utom du delar med sig av det ”dåliga” i livet också och det är det som gör att man mår bra av att läsa för då känner man sig inte ensam om att kampas mot både gott och ont i livet. Dina inlägg känns liksom ibland lite tillgjorda och jag har svårt att tro att livet kan vara så perfekt alltid.. Man känner sig lätt ganska värdelös när man själv kanske inte orkar laga en bildfrukost varje morgon med kostcirkelns alla ingrediensen, eller när man kommer hem till sin kille och man kanske inte är på humör för att prata ikapp livet på en lång promenad i det krispiga fina vädret.. nä ibland önskar jag att man kunde få se en mer naturlig sida av dig för jag har extremt svårt att livet är som en dans på rosor jämt. Fast ja okej, ibland har ju raya tappat en sko eller så har hon satt en hov fel i manegen..

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Hej!
   Vad tråkigt att du känner så – men jag tror inte att det är något du kan ”ta ut över mig” utan inse att det ligger hos dig. Min blogg handlar främst om min ridsport och karriär, och inom de två områdena har jag otaliga gånger skrivit om alltifrån prestationsångest till misslyckanden till besvikelse. Jag blandar också in en personlig touch då det både gör bloggen bättre och känns kul för mig, men där är jag mycket mer privat vilket måste få vara okej. Det finns, som du säger, influensers som delar med sig av det absolut innersta vilket jag har valt att inte göra. Du får helt enkelt försöka inspireras av det du vill ta del av här och eller välja bort min blogg om den får dig att känna dig dålig/otillräcklig. Jag vet att många andra inspireras av det jag delar med mig av, så jag vågar påstå att det inte är ett generellt problem att jag triggar till att känna sig dålig.

   Reply

 • Birgitta

  Jag vet inte om det är samma sak för Linn men själv driver jag en blogg sedan många år tillbaka och är väldigt försiktig med vad jag skriver när det involverar även andra personer om det kan uppfattas det minsta negativt.

  Och då kanske risken är att det uppfattas att ”allt”i ens liv är sååå bra?

  Men om jag tex skulle skriva att jag hade ett gräl med min sambo eller att någon i mitt stall har sagt något taskigt så blir det lite att hänga ut den personen och detta har DOM inte bett om.

  Gissningsvis blir även Linn sur på sin sambo, tränare, stallkamrater och vänner ibland….

  Annars tycker jag nog att Linn delar med sig av både vardagsstress, oro för hästen, missnöje över tävlingsresultat osv men fokus ligger på att se saker från den positiva sidan och det är väl bra?

  Har man dessutom mycket i livet som man är nöjd med är det väl bra att dela med sig?

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Tack för din kommentar, Birgitta! Det är precis som du beskriver det och jag anser också att jag delar med mig av mycket inom de områdena jag har valt att skriva om.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Menu Title