Morgon i stallet

..äntligen en morgon i stallet! ♥
Idag var första gången jag red Raya på banan sedan tävlingen förra fredagen. Hon har fått välförtjänta skogsgalopper sedan dess 😉 Mitt träningsupplägg med Christian är guld såna här veckor (eller, det är det ju alltid, men ni fattar) eftersom jag kan be om hans ögon på oss även ett joggingpass som idag utan att känna att jag ”slösar pengar på onödig träning”. Jag skulle ju inte köpt en ridlektion för att jogga i 20 minuter, liksom. Men det är SÅ bra att få hjälp under olika sorters pass. Idag tränade vi motsatsen till samling, men med bibehållen bärighet förstås. Istället för att pusha mot mer samling, mer tryck och mer teknisk finess pushade han oss mot lägre form och lugnare känsla. Så nyttigt! Christian sa att jag måste tänka på att ge henne såna här pass med jämna mellanrum nu när hon tränar så mycket samling.

Nu är jag på väg till jobbet med massa energi – det går inte att starta sin dag på ett bättre sätt 🙂

Comments 8
 • A

  Hej Linn! Snälla kan du förklara/svara på varför man sätter på bootsen med spännet fram? Så var det ju inte ”förr”… Jag vill liksom göra likadant som ni och resten, men då också veta varför om någon frågar. Ingen jag frågat vet varför ännu. Anyhow – tack för glad och positiv ridinspo. Min nya pålle är till mångt och mycket lik din ambitiösa och energisprudlande Soraya vilket alltid gör det superintressant att läsa om era träningar och speciella övningar för att få tips. Kram från Göteborg

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Jag sätter dem så då partiet runt spännet är ”klumpigare”, dvs jag vill inte ha det vid karleden. 🙂

   Reply

 • Malin

  Men alltså spännet SKA ju vara fram? De flesta bättre boots typ Eskadron har ju dessutom en liten ”klump” på motsatta sidan som ska ligga i karleden så inte bootsen snurrar och skaver.

  Reply

 • Birgitta

  Ehhh spännet fram? På alla mina boots snurrar de (bootsen) så spännet kan hamna precis var som helst under ritten?

  Reply

 • Emma

  Hej linn, kan du inte göra en recension på tränsen du använder på raya? Jag vet att du använder dig av PS träns. Och vore kul höra om du känner nån skillnad på dem. Jag är sugen på det på bild eller ett vanligt ”dressyr” träns.

  Reply

 • Manda Stillnert

  Knäpper också alltid framåt 🙂

  Reply

 • Maria

  Hej,
  Tack för en supermysig och mega inspirerande blogg. Är jättenyfiken på om du skulle kunna tänka dig att bo på landet och ha Soraya hemma, i framtiden, eller om du är en stadsmänniska in i benmärgen? Vill du bo i hus eller lägenhet? Hur ser drömlivet ut om 20 år? 🙂
  kram

  Reply

 • Amanda

  Åh vad jag hade velat ha häst som dig. Drömmen för utvecklingens skull, och motivationen att få omges av människor på en sån hög nivå. Drömmigt. Men att få ihop det ekonomiskt, förstår ju att det inte är gratis. Jag tjänar absolut inte dåligt, står på anlägning med ridhus o fullservice. Men oj vad bara det kostar, och så träningar på det. Ekonomiskt så blir man begränsad av det man skulle vilja göra. Träna mer, tävla mer mm. Njut av din tillvaro, är nog mångas dröm att kunna ha det då. Och utvecklingen ni gör wow, riktigt bra gjort!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.