En vecka sedan debuten

Okej, en vecka sedan debuten! Jag har fortfarande inte riktigt tagit in att vi faktiskt tog oss så långt det här året. Vi har gjort debut på debut på debut och jag är SÅ glad för att vi fixade vårt stora mål sedan dag ett; debutera MSVA inom tre år.

Jag har funderat mycket på känslan i debuten. Tillskillnad från tidigare debuter så kände jag mig mer närvarande och trots att det är hysteriskt mycket mer tekniskt än det vi gjort innan så kändes det som att vi båda var relativt trygga i vår uppgift. Vi står som reserv till en MSVA nästnästa helg och sedan en den 25:e november, jag hoppas att vi kommer iväg på någon av dem. Vinterns träning kommer givetvis bestå av att långsiktigt stärka och förbättra oss på alla plan såsom en äkta vinterträning ska göra. trDefinition: vinterträning. Kolla Christians outfit <3!!! (Förlåt Christian….) 

Men eftersom vi har en eller två starter kvar i år så har jag funderat på vad vi kan förbättra fram tills dem. Det här har jag kommit fram till:

– Träna den samlade skritten på tävlingslinjen
”Det är väl ingen konst att rida samlad skritt” tänkte jag innan jag började träna MSVA:1-programmet. Yeah right… Det är SÅ svårt! Hästen ska vara i tävlingsform, spåra i vändningen (man vänder över ridbanan) och vara aktiv men avspänd. Svårast tycker jag det är att påverka formen i skritt, Soraya är van vid att få sänka nacken i skritt, och i trav eller galopp är det lättare att göra en kvick halvhalt och få henne mer på bakbenen och med lättare front. Men jag tror att jag kan förbättra den här programpunkten betydligt om jag varje ridpass vänder över banan i samlad skritt några gånger. Det är nog en rutin- och trygghetsfråga hos oss båda!
(Vi fick en dyr 5:a på samlade skritten i debuten med kommentaren ”spårar inte”..)

– Träna byten ur samling
Vi gjorde riktigt kassa byten efter bägge piruetterna, vi liksom ”fastnade lite” i seg galopp efter utgången ur piruetterna och bytena kommer snabbt! Jag kan nog inte ”nöta” denna ridvägen för då kommer hon föregå mig, men jag tänker att jag ska samla galoppen, gå ur samlingen och rida fram energi 3-4 språng och sen lägga ett singelbyte.

– Uppridningar
Under 2016 tränade vi så ofantligt mycket uppridningar. Christian stod vid C och busvisslade så det skar sig i ridhuset när vi vände upp minsta för tidigt eller såg berusade ut på linjen 😉 Under 2016 kammade jag hem både 7,5:or och någon 8:a på upprdningen(!) medan jag i år har sjunkit ner till 6,5. Bättring!!!

Jag tror verkligen att det hjälper en att strukturera upp ens träning såhär 🙂 Dressyr är den roligaste sporten som finns – alla detaljer går att finslipa i oändlighet <3

Comments 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.