För ett år sedan

För ett år sedan hade jag och Soraya vår MSVB:2 debut i sikte och tränade på våra byten. Vi skulle debuterat första helgen i november, där vi red en MSVC:1 på lördagen och sedan skulle vi ha debuterat MSVB:2 på söndagen. Vi var och tränade på banan på fredagen, och då blev det fullt sken efter varje byte… Soraya var väldigt laddad med bytena en period när hon började lära sig dem. Jag minns att jag kände mig riktigt oredo den där fredagseftermiddagen när jag tränade tillsammans med Christian på tävlingsbanan. IMG_8460 - kopia IMG_8473IMG_8509IMG_8536IMG_8553IMG_8564IMG_8690IMG_8873

Förövrigt är detta en favoritdel av tävlandet enligt mig – åka iväg med sitt stallgäng till samma tävlingsplatser och träna på banan dagen innan start ♥
I MSVC:n på lördagen fick vi runt 63% vill jag minnas, det var ungefär där vi låg procentmässigt +/- 2-3% då. Natten inför debuten blev det full snöstorm så vi kom inte iväg till söndagens start, jag tror till och med att klassen blev inställd. Det var nog, såhär i efterhand, lika bra. Jag var supernervös inför bytena och hade inte någon jämn kvalité att visa upp = missarna blir för dyra. Istället debuterade vi ju MSVB på våren i år på 66%. IMG_8883 IMG_8945 IMG_8986 IMG_9038

Det är väldigt givande – och inte minst lugnande – att blicka tillbaka såhär. Jag minns det som igår hur Soraya sköt iväg som en kanon vid byteshjälpen och jag tänkte ”HUR ska vi kunna rida MSVB här i helgen?”. Dessutom var 63% i MSVC ett okej resultat för oss då. I år ska vi inte starta i Lysekil (som går i helgen) då det endast är en domare som dömer i MSVA-klassen och då passade andra starter bättre. Men det är rätt lugnande att tänka att vi idag, ett år senare, skulle varit nöjda med 63% i MSVA istället för i MSVC.

..och dessutom tänker jag på hur lätta singelbytena är för oss nu, det är ju en rörelse jag inte ens lägger en tanke på. Den kommer efter i princip varje rörelse i MSVA-programmet och vi kammar alltid hem fina poäng på dem. Nu känns istället serien i vart fjärde omöjlig – men förhoppningsvis tänker jag om ett år ”hur kunde den kännas så svår egentligen?” 

Comments 2
 • Emilia

  Vilken härlig läsning, som vanligt! Tillbakablickar är guld värda, speciellt när vissa saker känns lite svåra.
  Startar min tredje MSV C nu på lördag på 7-åringen jag ridit och utbildat drygt ett år. I november förra året red vi på 61 % i LC. Alltid skönt med lite perspektiv på hur långt man faktiskt kommit.

  Reply

 • CamillaBergquist.se

  Visst är det guld att se tillbaka! Ibland behöver man bli påmind för att kunna uppskatta och se framgångarna man faktiskt gör 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.