Dagens träning

Godmorgon sötnos! 

ÅH vad jag är lättad och glad efter morgonens träning! Ni vet ju att jag har tyckt att allt har känts sådär-bra sedan innan tävlingen för två veckor sedan. Jag har två teorier; den jag tror på mest är att jag blev för fokuserad och tränade för mycket rörelser utan att ”backa hem till basic” inför den där MSVA-debuten, vilket gjorde att jag och Soraya tappade kommunikationen och vårt gemensamma självförtroende lite. Den andra är att hon var/är(?) fysiskt trött, förmodligen bak i så fall, efter en höst med mycket mer samlande träning än innan. Vi ska snart vetchecka henne oavsett vad.

Idag var känslan i alla fall helt tillbaka – hon var sådär mjuk och trygg i rörelserna igen! Jag skulle egentligen inte ha tränat idag men Christian kikade in i ridhuset och bänkade mig en stund och satt upp för att hjälpa till – ska man ta det som en pik? 😉 Jag och hans hund Greta tittade på och applåderade åt fina serier!

Jag avskyr avskyr avskyr den där gnagande känslan av ”är allt som det ska med min Raya?” när minsta lilla förändras i träningen. Men jag tror också att jag måste ha tillit och tålamod att träna oss ur ”svackor” – utan att hysteriskt leta efter ledtrådar om att hon kanske inte mår bra. Även om den lyhördheten är superviktig också, förstås. Soraya är ju den första hästen jag tränar upp till sån här nivå, och jag inser att mina tidigare hopphästar hade vilodag ungefär varje dag i jämförelse med den träningen jag och Raya håller på med nu :))) Givetvis bidrar det till större variation i känslan också, träningen är både svår och tung, och kräver lyhördhet, variation och återhämtning.

Jag är SÅ glad för att hon kändes så fin idag. Håll tummarna för att vi kommer med som reserver till MSVA:n i Vänersborg nästa helg – det vore så kul!

Svettig och nöjd under avskrittningen. 

Comments 3
 • Vera

  Hej Linn! Jag tror du har helt rätt, det är en helt annan typ av ridning och vi behöver vara lyhörda emellanåt för den fysiska och psykiska återhämtningen. Jag har också sadlat om från hoppning till dressyr, jag äger också en 7-åring men köpte henne väldigt grön i våras så ligger långt efter er utbildningsmässigt men vi har påbörjat byten och samlingarna. Men efter tre intensiva träningsdagar var hon idag på uteritten både matt och lite trött, vilket även syntes i hennes ögon. Då är det bra att gå på magkänslan och ge dem lite återhämtning. Jag vet egentligen inte vad jag ville säga med detta mer än att jag gillar ditt tänk kring Soraya och att jag känner igen mig i en hel del, även om vi ligger efter er 😉 Kram!

  Reply

 • Sanna

  Håller helt med om ditt tänk, det är viktigt att vara lyhörd utan att få panik för minsta lilla. Jag är lite i samma sits, inte nivå-mässigt, men jag köpte min häst nästan helt oriden. Jag hade då inte ridit sedan jag var 12, och man blir osäker för minsta lilla. 🙂 Dock tror jag det är sunt, visar att man bryr sig om dem!

  Reply

 • Daniela

  Åh, jag känner igen mig så mycket när ridkänslan inte är helt på topp, skönt att man inte är ensam. Jag överanalyserar allt och vemodet/osäkerheten smittar av sig på hästen. Hade en svacka i somras där alla ridpass på banan kändes skit, red ut en vecka i sträck för att ”nollställa” oss, det hjälpte oss då, så skönt när allt funkade igen och det kändes bra. 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.