Måndag – en stor dag för raya

Godmorgon! ♥
Kaffe, gröt, Nyhetsmorgon och tillbaka till vardagen. Vilket innebär både att planera sina egna små dagar och, som varenda jävla dag känns det som, ta del av rapportering om nya terrordåd. Vad är det för feeeel. Jag orkar inte känslan av att man nästan är van vid att äta sin gröt till orden ”26 döda i nytt dåd inatt”.

Jag har i alla fall en bra måndag framför mig! Inte Raya dock, hälsar hon 😉 Jag jobbar nämligen halvdag och efter det tänkte jag åka och rida innan jag och mamma ska hjälpas åt att…raka Raya! Första gången i hennes liv och jag tror att hon kommer bli förnärmad. Det är under hennes värdighet att någon annan ska bestämma över hennes frisyr ♥

Så efter en halvdag på kontor, ett ridpass och några timmars klippande så är nog den här måndagen till sin ända. Så skönt att sluta vid lunch och få lite dagsljus i stallet – det är vardagslyx såhär under vinterhalvåret. Hörs med uppdatering från klippningen sedan! Håll tummarna för att hon inte blir halvrakad – kanske en sån B-ponny rakning fram på bogen bara? Hehe. IMG_1081IMG_1076

Comments 17
 • Hanna

  Mitt sto påminner väldigt mycket om Raya, men hon står med alla benen i backen, öronen står iofs rätt ut och hon är alltid skeptisk men hon står minsann stilla hahaha. Lika kul varje gång att klippa henne för hon ser så rolig ut. Huvudet/öronen går tyvärr inte men ganaschen funkar Muta med godis bara, ingen idé å bremsa min för då är jag svartlistad lång tid framöver haha. Ston är härliga ❤️

  Reply

 • olivia

  Hej linn!
  Älskar din blogg, tänkte fråga om du inte kan filma när du rakar Soraya? Vore kul och se hur du går tillväga när du rakar henne 🙂

  Reply

 • Emelie

  Hej!
  Håller tummarna för att det går bra! Min pålle har alltid varit svår att klippa, förra ägarna fick bara halsen klippt. För två vintrar sen fick vi ta lite i taget i FYRA dagar då ”helklippt” med diverse fläckar I år tog det en dryg timme och inte en fläck! Så det går framåt hoppas som sagt det går bra, ibland kan de ju överraska så hoppas Soraya bevisar dig fel

  Lycka till!
  Kram

  Reply

 • Lisa

  Jag har ett ganska nervigt sto som jag trodde skulle hoppa rakt ut ur stallet om jag bara satt igång maskinen, och sen hata mig ett bra tag framöver. Men nejdå, hon var den snällaste jag någonsin klippt! Nästa gång behöver jag kanske inte full krigsutrustning 😛

  Raya kanske också överraskar, mankanhoppasiallafalllyckatill!

  Reply

 • Cicci

  Fast är det verkligen något fel med att bara klippa halsen och bogen om det räcker? Eller är det inte snyggt nog? Hade jag varit du hade jag börjat med halsen och bogen och står hon snällt hade jag inte pressat mer genom att be om resten också utan snarare tagit det senare i veckan 🙂

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Kanske töntigt; men nää, där får hon faktiskt stå ut en timme till för att se ut som en tävlingshäst 😉

   Reply

 • Clara, Bossbloggen

  Låter som en härlig start på veckan (för din del då, hehe)! Håller tummarna att det går bra med klippningen så ni slipper en zick-zackig-ponny-tuffs-variant 😀

  Reply

 • Frida

  Domesedan! Guds gåva till hästägare med hästar mer i luften än på marken. Tips till nästa gång om hon visar sig vara sjukt jobbig…som min

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Har faktiskt provat det en gång – märkte INGEN skillnad…. Hur konstigt? Jag kanske inte lyckades få i det korrekt? Hon var som ett popcorn ändå och jag surade över att jag kunde lagt pengarna på en god middag istället för icke-verkande lugnande till Rayson 😉

   Reply

  • M

   Domosedan orsakar kraftig svettning i såna doser som krävs för att klippa en rädd/upprörd häst. Att klippa en genomsvettig häst är inte direkt någon höjdare och det blir allt annat än snyggt. Been there, done that. Det du borde ha gjort är att vänja henne vid klippmaskinen långt innan du faktisk måste klippa henne men det är ju lite sent att tänka på nu… Men eftersom Soraya inte är en nervös och rädd häst, bara bestämd, så kanske det går bra ändå! Fjäska med massa godis, beröm om hur otroooligt vacker hon blir och låt klippmaskinen gå ett tag så hon kan vänja sig vid ljudet innan du börjer klippa. Börja med bogen och ryggen, halsen/huvudet och benen är alltid det värsta. Om hon tröttnar hade jag fortsatt imorgon så hon inte blir sur och upprörd. Tänk på att den första klippningen lägger grunden för hur hon kommer vara att klippa resten av sitt liv. Halvklippning är värdelöst tycker jag, det innebär bara att man måste klippa oftare för det krävs att den klippta delen verkligen är kort-kort för att det ska fungera. Helklipper man så kan hästen ha lagom tjock päls på hela kroppen och slipper vara helt snaggad på hals och mage, där den inte ens har något täcke. Lycka till! 🙂

   Reply

   • Josefin

    Där har du faktiskt fel. Min häst får domesedan vid skoning och klippning, fungerar alldeles utmärkt. Svettas lite lite vid öronen men inte så det skulle förhindra en klippning. Viktigt är att ge det när hästen är lugn. Är hästen stressad tar det sämre/inte alls. Jag ger alltid min häst det i boxen och ryktar honom tills det börjar verka.

    Reply

   • Sanna

    Märker inte heller svettningar efter domosedan. På min fungerar det klockrent! Allt under tungan, vänta 30-40min och jag kan klippa hela henne utan att hon är hysteriskt rädd! Jag vet inte vad dom har gjort med henne innan men hon är livrädd bara jag plockar fram klippmaskinen. Nu har jag använt domosedan 3 gånger och hon blir mindre och mindre rädd. Så jag hoppas snart att jag slipper använda det.

    Reply

 • Sofia

  Kanske att confidence EQ kan fungera om hon skulle bli alderles för stressad?
  Min häst får det när vi tränar lastning och det gör hink. Mer behaglig och accepterande att hålla på med utan att han blir helt lobotomerad.
  Dessutom ett ämne alla hästar ska känna igen även L. Alla inte regerar speciellt på det, men kanske värt att testa!

  Reply

  • Emelie

   Vi använder också confidence vid klippning och även varje gång han går under sadel (ca 3 ggr/vecka). Han kan fortfarande bli spänd och nervig men inte alls lika som om vi struntar i confidence ngn gång, det har hjälpt oss massor

   Reply

 • Cornelia

  Får hoppas att hon tycker det är okej i alla fall haha;) En ponny jag ridit blev överlycklig när han blev av med all tjock päls så få hoppas att hon också känner att det är skönt!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.