Benlindor och jogging

Jag har precis satt mig på tåget mot stallet, köpt med en kaffe och är tacksam för att hinna få lite dagsljus vissa vardagar. Ännu mer tacksam är jag för att linda benen och sitta upp i sadeln, hur kan något ge en mycket? Det känns som att vi har en bra vinterträning framför oss. Det är ju framförallt serierna som ska befästas, men utöver dem tänker jag fokusera allra mest på stärkande, lösgörande och basic.

Jag vet inte hur det är i dressyr – kan man rida så pass svåra program som MSVA på en pay n’ ride/klubbtävling? I så fall vore ju det ett perfekt inslag som träning i januari/februari.

Eftersom jag ska utomlands i en vecka så kommer jag inte köra igång med träningar nu, utan bara jogga och känna på henne. Jag tänkte skritta fram/av länge ute och sedan jogga i 15-20 minuter på banan dessa dagar bara. Men ett byte eller två ska vi nog lägga in för bådas glädjes skull 😉 

Comments 12
 • Malin

  Det är ju egentligen det som är meningen med pay &ride/programridning, att man får göra lite som man vill. Eller rättare sagt, som arrangören vill. I min trakter brukar man ofta kunna få rida program enligt eget önskemål men då har vi också många kompetenta tränare och domare som ställer upp. Det gäller ju som sagt att det finns en kompetent domare eller tränare för MSVA-nivå som dömer dig. Kolla förslagsvis grupper på FB.

  Reply

 • Madde

  Precis som Malin skriver! Vill bara tipsa om att Billdals RK nästan alltid har med MSVA på sina payn rider! 🙂

  Reply

 • Sara

  Ironiskt att du skriver att du ska på semester när du verkar ha semester hela tiden.? Jobba som bloggare och inte svara på allas frågor är lika oseriöst och slappt som att jobba i kundtjänst utan att svara i telefon… Men sure ha det bra i solen

  Reply

  • Karin

   Sara! Snälla kan du inte bli min vän? Du verkar så härlig <333333

   Reply

  • Malin

   Men vad ger dig rätten att vara så extremt dryg mot en annan människa? Plugga, jobba halvtid, driva blogg på den här nivån o ha en häst i träning som dessutom står rätt lång restid hemifrån. Klart det är skittufft. Antingen förstår du inte alls eller så vill du bara vara elak – inget av de alternativen känns väl så fräscht eller vad tycker du?

   Reply

 • Ida

  Verkar som att du har ätit en riktigt sur citron Sara!Hoppas du får en underbaaaar dag!

  Reply

 • Frida

  Det brukar inte vara ngt problem, oftast tycker jag att man själv väljer vilket program man vill rida. Det enda som kanske begränsar är om arrangören bara har kort bana eller inte har domare som kan döma de klasserna men tror inte det brukar vara ett problem. Pay and ride är ett jättebra sätt att öva in ett nytt program tycker jag, beroende på upplägg så kan man ju ibland få rida om programmet direkt också.

  Reply

 • Cornelia

  Min klubb(renodlad dressyrklubb) anordnar programridningar under vintern/tidig vår och det är alltid för GP-domare så då kan man välja vilket program man vill. Jättebra att få höra domarens kommentarer ”live”, man lär sig mycket om hur de dömer då. Vi brukar ha ca 15 min på banan, rider igenom programmet en gång, får feedback och sedan chansen att göra om hela eller valda delar igen. Så nyttigt!!

  Reply

 • Johanna DB

  Klart du kan- jag har ridit GP på pay n ride, även om domaren inte var utbildad alls så högt 🙂 Man gör det ju ffa för sin egen skull och inte bedömningen, ta med C- han har väl de mest kritiska ögonen ändå 🙂
  Gärna i öronsnäcka medan du rider programmet! Puss!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.