Favoritpass

Enda sedan jag var riktigt liten har jag älskat de lösgörande passen i sadeln – även om definitionen på dem har ändrats med åren. Jag minns hur jag tog tillvara på varje minut under ridpassen på Winnetoo med musik i öronen tränandes på förvänd galopp utan att hopp-ponnyn skulle byta galopp, haha. Även idag, med en numera välutbildad dressyrhäst som kan utföra massa roliga rörelser älskar jag våra typiska ”mellanpass”. Jag har nästan alltid låg, soft musik på i headsetet och under skrittpauserna ägnar jag mig åt att verkligen tänka och känna efter.

Ett exempel ifrån igår;
Låten Milk and honey började precis spelas i mina öron och jag såg i speglarna att Raya gick på dubbla spår när jag galopperade rakt upp på meddellinjen. Minimalt, men ändå. Bakdelen tryckte lite utåt höger. Jag kom på två övningar som Christian brukar be mig göra under uppvärmningen och kände i ena att hon tyckte att det var lite jobbigt, och det älskar jag att känna, då kommer man ofta åt grundproblemetJag lirkade med den övningen en stund och red sedan upp mot spegeln igen med en spikrak häst och en fin känsla i handen.

Små nyanser och detaljer. Jag vet att många beskriver hur de själva njuter av en uteritt, men om jag fick välja helt utifrån mitt intresse skulle jag LÄTT bara ridit dressyr och dessa lösgörande joggingpass. Det är mina två favoritpass. Trots att klockan lär hinna bli halv 8 innan jag sitter i sadeln ikväll och att det är svinkallt och regnar på tvären så längtar jag. Det om något är väl en värdefull hobby? ♥IMG_4817 IMG_4882

Comments 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.