Min och Rayas vår

Jag funderar mycket över våren som kommer nu. Vad är viktigt för mig som ryttare? Min vår kommer vara hysterisk med Soraya i full tävlingskondition, slutspurten (och uppsatsskrivning) på min utbildning och 50% anställning. Det känns som att jag just nu tar djupa andetag och tar sats för ett rejält upplopp.

På något sätt är det så fint och skönt att landa i att det jag älskar mest är att Raya är mitt djur. I första hand är hon mitt älskade djur och i andra hand så är vi ett ekipage som tävlar. Det jag frågar mig då är: är det värt att vränga mig själv och mitt liv ut och in för att hänga på resten av stallgänget på de större tävlingarna och försöka ta en plats i lag-SM denna våren? Jag vet inte. För ett år sedan hade jag svarat självklart. Nu suger jag på karamellen över vad som blir mest gynnsamt för Raya och mig på lång sikt. Vi båda har, faktiskt, gjort en väldigt snabb utveckling ihop. Kanske ska vi vila lite i den, njuta av den och försöka ta våren som den kommer och som den känns vecka för vecka?

Vi tog oss ifrån LA-start till MSVA-start på ett år vilket jag är väldigt stolt över, men en sån resa är minst sagt intensiv. Det kanske är perfekt att ta en vår utan så strikt planering och målsättning, och njuta av vår relation och den resa vi lyckats med tillsammans hittills.IMG_5602

Comments 6
 • F.

  Röstar absolut för en lugn vår! Ni har visat både för er själva och andra att ni KAN och KOMMER ta er riktigt långt om ni båda är med på tåget. Vad finns det för nackdelar med en lite lugnare vår med lite tävling i för er bekväma klasser, lite placeringar och ”glid-rid”? :>

  Reply

 • Caroline

  Jag tyckte uppsatsen var det softaste på hela studietiden, även när jag skrev magisteruppsatsen. Kanske är det värt för dig att vänta in med och se hur den känns? Visserligen red jag mer sporadiskt då, men läste in 60 hp och jobbade 80% den våren utan att vrida in och ut på mig.

  Reply

  • K

   Håller med, uppsatsen var nog det som var minst jobbigt med studierna. Interessant ämne som man valt själv och massor med tid att planera som man ville.

   Reply

 • Frida

  Jag hade nog tänkt på om jag hade haft förutsättningarna att prestera så bra jag vill på ett lag-SM. Inte så att jag tror du skulle prestera dåligt men med mkt jobb och plugg så är det inte lika lätt att prestera till 100 % även med ridningen. Lag-SM kommer ju igen och nästa år har du säkert ännu bättre förutsättningar med ytterligare 1 års träning och tävling i ryggen. Hur du än lägger upp din vår så hoppas jag att det går bra för dig!

  Reply

 • Hanna2

  Ta det lugnt! Hon blev ju lite ansträngd av den där sista träningspushen med, pusha inte vidare utan träna på och stärk er. Ni hinner starta mycket mer senare med, är ju inte som att det kommande är året är i närheten av er sista säsong så ni hinner!

  Reply

 • Johanna

  Jag tycker det låter vettigt. Varför bränna ut dig själv nu, när ni har all tid i världen att tävla och satsa sen?

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.