Lördag

Hej på er!
Jag åkte till stallet direkt när jag vaknade i morse så jag hann inte kika in här innan. Det var riktigt kallt men fint väder, så jag och Raya startade dagen med en långpromenad ihop. Sedan gjorde jag i ordning henne och joggade ett lättare pass i ridhuset. Hon startade passet med att pipa(!) och flyga iväg i en busserie, haha. img_9467.jpg

Nu har jag precis fixat klart allt inför vår 2018-säsong; förnyat vår bådas licens, betalat in medlemsavgift till klubben vi ska tävla för och registrerat in Rayas senaste vaccination på TDB. Jag funderade över det här med licens- och medlemsavgifter, visst är det det som det har debatterats så om? Jag kan tycka att det är väldigt rimliga priser, för oss som aktivt ska tävla under hela 2018 fick jag betala:

Min licens: 850 kronor
Rayas licens: 350 kronor
Medlemsavgift: 350 kronor

Det tycker jag känns fullt rimligt. Något som jag däremot tycker borde lyftas är kostnaderna för klubbarna att arrangera tävlingar. Startanmälningsavgifterna är höga och trots det verkar få ha råd, eller se det gynnsamt, att ha de större klasserna. Jag och Raya behöver ju rida MSVA inför tre domare för att kvala nationellt, och de klasserna är hur svåra som helst att hitta runtom oss. Nästan alla kör på ”en domare max tio starter” – det är att jämföra med att tävla en klubbtävling för tävlandets skull eftersom vi inte kan ”använda resultatet” – trots det kostar starten närmre 400 kronor. Hmm. 

Comments 10
 • Lina

  Jag betalade nyss licens för mig(senior) och min storhäst och fick betala 805kr respektive 300kr. Vad är det som gör att du fått betala mer? 🙂 Borde ju vara samma.

  Reply

 • Anonym

  Instämmer- helt vansinnigt att de får ha 1 domare msva, i så fall borde det gälla som kval!

  Reply

 • carolina

  jag är senior betalade samma som Linn. alla klubbar har olika medlemsavgifter så är nog det som skiljer.

  Reply

 • Paulina

  Absolut är de priserna rimliga om man kommer tävla aktivt! Däremot, om man som jag gjorde och startar två gånger under hela säsongen näsblod hästlicensen dyr! Kunde lösa endagslicens till mig, varför inte till hästen?

  Bor själv i Norrbotten, vill du tävla nationellt här får du räkna med minst 5h resetid…

  Reply

 • Nina

  För någon i din situation är det nog värt det och valuta för pengarna. Värre för en hobbyryttare som skulle göra säg totalt 3 starter under 2018 bara sett till licenser. Klubbavgift räknar jag som en separat kostnad då man där får så mycket mer än rätten att tävla.

  Reply

 • Johanna

  Helt utanför ämnet men vad har du för tyglar? 🙂

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Billigaste möjliga från Hööks! 😉 Men smala, med gummiklädd insida och med stroppar. Avskyr egentligen stroppar men det är Christians stränga idé så jag måste ha det för honom, haha..

   Reply

 • Anna

  Jag skulle vilja veta vad man som tävlande får för licenspengarna man betalar. Vad går pengarna till?
  Håller med om att det borde gå att lösa endagslicens även till hästen. Tror fler skulle ut på tävlingar om den möjligheten fanns.
  Det blir ju väldigt mycket pengar för några enstaka tävlingar och då tillkommer ju dessutom startavgift och ofta uppstallning och resa.
  Inte billigt att tävla, om man inte lyckas rida ihop prispengar så man i alla fall får tillbaka för startavgiften.

  Reply

  • Charlotta

   Misstänker att en del går till drift, underhåll och utveckling av TDB samt anslutning till Equipe, plus till personalkostnader. Det kostar att driva sådana saker och att ta in det via licenser är kanske bättre än att avgiftsbelägga TDB. I årsredovisningen framgår det tyvärr inte hur stor del av förbundets intäkter som består i licensavgifter så det går inte att fastställa närmare vad pengarna går till.

   Reply

 • Y

  Att arrangera dressyrtävling är en ren välgörenhetsafffär för klubbarna. Det tar lika lång tid som en hopptävling men vinsten är en knapp femtedel mot vad man tjänar på en hopptävling med 30 starter i timmen. Det är för övrigt ridsportförbundet som tar en stor del av kakan och vad vi ”gräsrötter” får tillbaka av den har jag direkt ingen aning om. Mvh Bitter för tillfället Haha

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.