Onsdag

Hej darlings! ♥
Efter att ha somnat strax efter nio igår känns allt lite lättare idag, haha. Idag vilar Raya, jag jobbar på kontoret och vid 17:30 ska jag möta upp Sara på Bellora för charkisar och något glas vin till middag. Bra onsdag! 

Jag passar på att tanka umgänge den här veckan, för framöver lär det behöva formuleras ”ge inte upp mig” sms till vänner igen.. Jag fick schemat för vårterminen igår, och metodkursen är sprängfylld med föreläsningar och seminarium. Och hörrni; jag läser era kommentarer och jag vet, man ska vara rädd om sig och jag är det. Det finns inget coolt i att jobba ihjäl sig. Men nu väntar en ynka termin av detta hysteriska schema, sedan ska jag ta ut min (första!) anställningssemester tidigt och ta det lugnt.

För mig fungerar det att hålla superstruktur i schemat; det gör att jag inte ”stressar mentalt” utan vet att om jag bara följer mina listor dag för dag så ligger jag i fas. Sen får man ta en påminnelseavgift på någon faktura till Mathem, använda servetter för att man glömt köpa toalettpapper och rycka på axlarna åt att man råkade gå till jobbet i stallskor 😉 Fixad3 fixad

Förresten så funderar jag, liksom många andra, på hur bilden har passerat alla människor, led och processer och gått till publicering på H&M? Kan man förklara det som (en av alla) baksidor till homogena arbetsgrupper? Man kan tycka att någon borde sagt ptrooo. Men kanske är detta en påminnelse om att det behövs människor som upplevt och inte bara intellektualiserat om rasism, och allt jävla annat, för att få syn på budskapet de andra bara såg som en grön tröja.

Comments 9
 • Mika

  Tycker det är svårt att veta vad som är PR och vad som är ett faktiskt fel. Känns som stora kedjor inte bryr sig om de får negativ eller positiv respons så länge de blir omtalade. Har ex jäkligt svårt att se att pepsi ”råkade” göra en sån stor miss med black lives matter. Säger inte att någon kedja är ofelbar men det är så uppenbara saker att det känns riktigt märkligt att det går igenom utan någon baktanke.

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Håller verkligen med!
   Ibland kan det tänkas att de just vill åt processen; skandal – all eyes on – och sedan stora, uppseendeväckande förlåtelser som tillskriver varumärket mer än produkterna..

   Reply

 • Nina

  Sen behöver du väl inte gå på alla föreläsningar? Mina varken var eller är obligatoriska. Såklart finns det seminarium mm med obligatorisk närvaro, men långt ifrån allt.

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Nej, precis, det behöver jag såklart inte. Men känner inte du att man blir mer stressad när man vet att hela skoldagar pågår utan ens närvaro än när det är upplagt som att man ändå ska läsa själv? Jag tycker i alla fall att det är stressande, en känsla av att konstant ligga efter trots att man inte gör det.

   Reply

 • Johanna

  Men vem läser ens vad som står på tröjor? Och kopplar ihop det med personen som bär den? Och vilka andra än rasister kopplar ihop svarta människor med apor?
  Det är fruktansvärt om det är PR men också fruktansvärt att en viss hudfärg kopplas ihop med djur, av de som är emot rasism. Rörigt värre!

  Reply

 • Mathilda

  Är inne och läser din blogg nästan varje dag! Tack för fina inlägg – du skriver fantastiskt bra! Kram

  Reply

 • Linda

  Enligt mig vore det vettigare att istället skapa rabalder gentemot de fruktansvärda arbetsförhållandena för de som tillverkar tröjorna… Nej just det, det är ju toppen att kunna köpa billiga tröjor, det är bättre att lätta sitt pk-hjärta genom att storma på insta!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.