Landat i sin uppgift

Jag måste säga att jag är så positivt överraskad över vad de lugnare veckorna under vintern gett mig och Raya! Jag har redan skrivit massor om känslan av att bli girig i jakten på målen, viljan att träna mer-mer-mer för att allt ska bli bättre-bättre-bättre. Men under de veckor vi bara joggat, ridit ut och tömkört så verkar hon ha befäst mer än vad hon gjort under vår mest intensiva träningsperiod.

Såklart – det är ju logiskt – att de behöver landa. Men ändå är det såå lätt att glömma.

Idag tog vi i alla fall tag i serierna ordentligt igen och hon har aldrig gjort bättre byten, såväl singelbytena som serierna. Hela hon känns tryggare i sin uppgift, det där extrem-heta som såklart går att härleda till spänning är som bortblåst i bytesjobbet. Påminn mig om att ALDRIG tveka på att ge Raya, den mest arbetsvilliga och intelligenta häst jag mött, vila när hon känns minsta lilla trött igen ♥fullsizeoutput_1a26 fullsizeoutput_1a1f fullsizeoutput_19dd

Comment 01
  • Camilla

    Jag tycker ofta att vila gör just det du beskriver – efter en ganska intensiv period så ger det hästen en liten paus att behandla och klura på det man gjort, och ofta så sitter det mycket bättre efter vilan -trots att man inte tränat på sakerna! 😉

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.