En onsdag i livet

Hej på er!
Jag var på jobbet extra tidigt i morse för att gå igenom mina kampanjer inför vårt ”current sprint möte” klockan 08:30. Var 14:e dag går varje avdelning på jobbet igenom vad som gjorts de senaste två veckorna, utvärderar det samt planerar de nästkommande två veckornas agenda. Dessutom dukas det ju upp en frukostbuffé likt en hotellfrukost varje onsdag i vår reception – så i morse kombinerade vi färska surdegsbröd, yoghurt, frukt och bär med planeringsmöte. Så var 2018’s vardag igång <3

Sedan blev min eftermiddag rätt tuff och jobbig efter ledsamma nyheter om någon jag tycker om. Förra året började jag verkligen jobba med mitt eget mentala på en annan nivå än innan, och har kunnat identifiera hur otroligt rädd och osäker jag blir i situationer som gör mig ledsen och orolig. Så nu försöker jag hålla mig lugn inombords, känlsomässigt öppen men samtidigt modig och beslutsam. Lättare sagt än gjort, förstås, och jag mår själv lite illa över den hurtiga meningen med käck ton, haha. Finns det någon mer än jag som får panik på alla tusentals självhjälpsböcker med hurtiga titlar och författaren på framsidan med ett enorm leende med blekta tänder? Så det var inte på det sättet jag menade, mer bara att försöka se varje prövning som en lärdom inför resten av hela ens liv, liksom.

Jag har i alla fall en pluggfri kväll och ska ta det lugnt i väntan på att Felix kommer hem från jobb i Stockholm om några timmar <3fullsizeoutput_1a59 fullsizeoutput_1ca3 fullsizeoutput_1cbe

Comments 6
 • Frida

  Jag blir också sjukt provocerad av dessa självhjälpsböcker! Samma budskap- tänk rätt så blir det bra, det är bara du som kan påverkad ditt liv och bla bla bla. Ett hån mot de som verkligen kämpar med omständighet och förutsättningar de inte kan rå på.

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   ”Säg tio fina ord om dig själv naken framför spegeln” man ba yeeeah right! Djup psykologisk förståelse där…. or not 😉

   Reply

 • G

  Hej Linn! Vet inte om du kanske svarat på någon liknande fråga tidigare, men frågar för säkerhets skull.

  Vi har haft en vikarie i matte då vår ordinarie lärare var sjuk. Vikarien var otroligt intelligent och kunde hur mycket som helst, men var otroligt dålig på att lära ut tyvärr. Det ledde till att många, bland annat jag, inte har förstått någonting av det hon gått igenom, och nu har vi prov i början av februari med vår ordinarie lärare. Jag har fått plugga in ALLT själv, vilket är nästan ett halvt års lektioner, men det är så mycket jag inte fattar. Hur skulle du göra i ett sånt här läge för att träna in allt på ett så smart sätt som möjligt? Du verkar ha en sådan bra pluggstrategi,
  Det här är väldigt stressande för mig då det i dagens läge känns som att jag kommer få underkänt, och jag har sådan prestationsångest att mina plugg stunder mest går åt till ångest. Inte så kul.
  Förlåt för lång fråga, förstår om du ej kan ta upp, men testade i alla fall <3 Tack för en bra blogg!

  Reply

  • Anonym

   Har varit i en liknande situation. Prata med din lärare, kanske även annan personal på skolan, jag har fått hjälp av specialpedagog tex. trots att jag inte har problem med skolan i normala fall. Vissa i min klass har fått förlänga vissa kurser där det har varit struligt med läraren, kanske det går?

   Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Åh, matte är så svårt att tipsa om, alltså ”plugga såhär”. Håller med ”Anonym” som svarat dig – finns det ingen ”extramatte” på eftermiddagarna eller någon annan personal att fråga och få hjälp av efter lektionstid? Förstår att det är stressande! Jag gick faktiskt på en mattekurs inför nationella proven i tvåan på gymnasiet. Med handen på hjärtat lärde jag mig mer den intensivkursen under ett par dagar än under hela året…

   Reply

 • Amanda

  Skönt att vara hemma igen och tillbaka till rutiner! 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.