2018-02-16

Jag kom precis hem till lägenheten efter en lång dag. Felix är också på väg hem och vi ska laga lammgryta och ha en typisk hemma-fredagskväll ihop ♥
Sedan väntar en lugn helg, medvetet. Dels tar det otroligt på krafterna att försöka koncentrera sig på skolan och jobbet när jag är så så ledsen och dels så känner jag att jag successivt måste vänja mig vid att det förmodligen är såhär mitt liv kommer vara i vår. Lugnt. Fast inte på ett skönt sätt, utan på ett sätt där någonting som tillhört en av de största platserna i mitt hjärta och liv saknas. Uh, jag får nästan panik av tanken. Att fredagarna ska komma med känslan av att inte ha en enda tid att passa förrän måndagens morgonmöte – där det vanligtvis var fullspäckat av stall- och träningstider… SÅ konstigt och SÅ sorgligt.

Nu ska jag i alla fall visa er min (omtalade hehe) matta som jag tog kort på när jag var hemma en snabbis på lunchen när dagsljuset spred sig över den. Visst är den fantastisk? Vad tror ni om en mörk, mörk blå sammetssoffa till?

Comments 13
 • Johanna

  Du gråter över din skadade häst, men har inga problem med att äta döda små lamm? Bebisar, fårbebisar? Djur som din häst, hund… För mig är det sorgligt att man kan skilja så på djur och djur sådär för jag ser ju hur mycket du har brytt dig om alla dina hästar,har följt dig sen winnie-tiden 🙁 Hoppas att du inte tar detta som hat, jag blir väldigt ledsen över hur du resonerar med din djuretik 🙁

  Reply

  • Mli

   Men guuuud, låt henne göra vad hon vill. Alla kan inte tänka och tycka likadant.

   Reply

  • Malin

   Men herregud. Hur resonerar du egentligen? Det är, oavsett hur hemskt det må vara, väldigt stor skillnad på djur som man har ett emotionellt band med och det djur man äter. Förstår din poäng och tänker lika själv, men du kommer aldrig få folk övertalade på detta sätt. Det finns en tid och plats, och detta var varken eller. Lev ditt liv, utbilda folk i din närhet, om de är intresserade, och låt andra leva sitt.
   Förstår HELT att folk hatar oss vegetarianer och veganer.

   Och, Linn, jag lider verkligen med dig. Kan bara ge styrkekramar på avstånd och säga att jag är imponerad av hur öppen du orkar vara. ❤️

   Reply

   • Johanna

    Malin, jag anser att benämna saker vid vad det är inte är fel sätt, tvärtom! Det är inte lamm eller kalv, det är små djurbebisar som blir dödade för att någon ska ha en mysig middag. Jag har också mer sympati för hund katt och häst men någonstans behöver man göra kopplingen att de är likadana som ko, gris eller får. Om inte veganer/vegetarianer talar upp kommer det tyvärr inte bli någon skillnad 🙁 mediainfluenser kan också välja att inte lägga ut bilder på döda djur. De behöver (enligt mig) inte promota en vegansk/plantbaserad livsstil men man behöver faktiskt inte promota en diet där så mycket lidande är inblandat, då kan man hålla det för sig sjölv enligt mig!

    Reply

  • Michaela

   Att människan skiljer på djur och djur är varken konstigt eller onaturligt. Vi är allätare, det är fullt naturligt att äta och tycka om kött. Så länge man köper bra kött från bra gårdar där djuren har haft det bra. Om ett lamm blir slaktat kommer det itne tära ut en stor del av Linn’s liv. Ja menar tär det ut stora delar ut era liv om en människa ni inte känner dör på andra sidan jorden..? Nej?

   Inte så konstigt eftersom ni ej har ett emotionellt band till den personen. Självklart är Linn ledsen för Soraya, det är familj, det är kärlek.

   Reply

  • Anonym

   Håller med dig Johanna! Förstår inte hur man kan kalla sig djurvän samtidigt som man äter kött 🤢🤢

   Reply

 • Anna

  Kanske dags för en liten vovve som kan ge dig lite extra kärlek nu när du har extra tid över ❤️

  Reply

 • Anonym

  Väldigt bra skrivet Johanna. Absurt hur människan i allmänhet skiljer på djur och djur.

  Reply

 • Amanda

  Vart kommer mattan ifrån?😊

  Reply

 • Rebecka Odhner

  Vart har du köpt mattan? Tycker den är så fin.
  Sammetssoffa skulle passa så bra till!
  Kram <3

  Reply

 • Anonym

  Beklagar sorgen Linn, jag gick igenom liknande förra året och det går inte ens att sätta ord på hur smärtan när hjärtat krossas på det sättet känns. Bland det värsta kunde vara alla icke-hästmänniskor som i tid och otid drog upp det och ställde okänsliga frågor för de förstår inte hur mycket en häst kan betyda. Min häst var liksom Raya otroligt personlig, har aldrig träffat en häst som henne. Jag har en ny häst och ska börja tävla igen till våren men det är inte alls samma kärlek även om min nya är en väldigt trevlig häst men jag tror inte att jag kommer hitta samma kärlek till en häst igen, det var liksom VI mot världen.
  Jag håller tummarna på att du kommer fortsätta driva bloggen i framtiden även om du kanske tar en paus när det behövs, jag tycker du är så otroligt inspirerande! Jag har också en fråga till dig, men jag har full respekt för att du kanske inte orkar svara på detta nu men kanske något att skriva om i framtida inlägg? Jag precis som du är en ambitiös student och i grundskolan och gymnasiet var det MVG som gällde, inget var bra nog. Nu under högskolan så har vi på min utbildning A-F, viket jag har förstått att du inte har. Till min fråga, om du också hade haft ett sådant betygssystem under universitetet, tror du att du då hade satsat på A i allt eller hade du ”nöjt” dig med godkänt? Jag har lyckats sänka kraven på mig under den här tiden något, jag strävar efter A eller B men går inte under jorden för ett C även om jag inte känner glädje. Ett D eller E är dock fortfarabde halvt undergång och hade inte blivit glad över det. Samtidigt funderar jag ibland över varför jag hetsar för när jag väl har fått min examen har betygen ingen betydelse tror jag. Massa styrkekramar till dig!

  Reply

 • Josefin

  Snygg matta! Gillar tanken på en mörkblå sammetssoffa, men tänk igenom det en extra gång ifall du ska ha hund, för den kommer dra åt sig hundhår som en magnet 😉

  Reply

 • Martina

  Jag har själv en mörk(mörk)blå sammetssoffa och har funderat på att skaffa en sån matta du har efter att ha sett den här på din blogg, haha. Tror det blir superfint!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.