Me without the written word?

I lördags morse gjorde jag en kopp kaffe, satte på nyhetsmorgon som bakgrundsljud och läste era ord, kommentar för kommentar. Så många kloka inputs och framförallt blir jag berörd av ert engagemang ♥Ni är många som ställt frågan och det gör mig faktiskt väldigt glad, att mina ord blivit en liten del i så mångas vardag. Jag tror att jag ska det. Det är en väldigt massa delar som kastats om totalt i mitt liv i och med det tragiska avslutet med hästarna, och Sorayas liv. Jag står inför en HELT ny frihet, en icke-vald frihet som jag just nu mest känner mig skrämd inför. Men den innebär onekligen lägre krav på mig själv och min vardag.

Ni som är insatta i vad en resa likt den jag och Raya gjort kräver, både i tid och pengar, vet vilken stor press jag haft på mig. Från en dag till en annan försvann den. Extremt konstig känsla. Jag behöver inte dra in i närheten av så mycket pengar i månaden som tidigare och mitt liv är inte längre hårt uppspänt i ett minutpusslande – men det förlorade också en stor del mening.

Det skrivna ordet har varit min skatt så länge jag kan minnas. Jag tror alltid att det kommer finnas nära mig och jag vill gärna dela det med andra – för att få andras tillbaka.

Utskrivna dagböcker staplade på hög i mina hyllor och tusentals blogginlägg sedan jag var 13 år.

Jag vill ha kvar min högt älskade plattform, mitt krypin, min blogg. Men helt plötsligt är jag inte längre beroende av den, av att många ska läsa den eller att den ska snurra runt en massa pengar.

..däremot är jag känslomässigt bunden till den. Jag har älskat när vi har gått samman, diskuterat fenomen och när mina ord mött era i något som i alla fall gett mig utveckling. Jag vill hålla kvar i min digitala penna. Men hur formen för det kommer se ut kanske kommer speglas i hur den nya formen för min tillvaro ser ut: lugnare och mer tid för friare val och större kreativitet. Men jag har stora och spännande saker framför mig som jag kommer vilja skriva om. Mitt uppsatsämne har nämligen, efter diskussion i etikprövningsnämnden, gått i lås! Det blev ingen lag-SM satsning i vår och min centrala punkt i livet rycktes undan – men inget liv utan hjärte-engagemang. Och mitt kommer nu gå till:

Det här är en del av Rikspolisstyrelsens kampanj för att minska mörkertalet och öka anmälningar för de som är utsatta för våld och hedersvåld i nära relationer. Jag är skakad efter att ha djupdykt i alla dokument de senaste dagarna och beredd på en känslomässigt intensiv vår. Men jag njuter också av att bli påmind om den urmotivation som föds ur att engagera sig med hjärtat i något. Vår kandidatuppsats kommer alltså utgå ifrån den här kampanjen och en del av våra intervjupersoner kommer vara kvinnor som tagit sig ur våldsrelationer.

Utöver det här projektet så har jag blivit erbjuden en fast heltidsanställning på mitt jobb dagen efter jag tar examen som kommer inkludera digital marknadsföring och affärsutveckling. Och så ska jag köpa hundvalp. Nu är jag lite inne på Shetland Sheepdog? 

Det kommer inte bli samma uppdateringsfrekvens som innan men jag kommer hålla i min digitala penna hårt i handen och nära hjärtat. Häng med så mycket eller lite ni vill ♥

Comments 41
 • Isabelle

  Vad glad jag blir att du ska fortsätta, även om det inte blir i samma tappning som innan. Dina ord har blivit en del av min vardag och det skulle kännas som en stor förlust att inte ha dem kvar. Även om jag kommer sakna din vardag med Raya💔Jag tycker du är en kämpe och skänker en massa styrkekramar till dig. Att förlora en bästa vän är fruktansvärt och det tar tid att läka de sår som kommer med en sådan förlust. Tack för att du så öppet och sårbart delar med dig❤️

  Reply

 • Cornelia

  Åh ja, kommer såklart fortsätta läsa! Du inspirerar alltid och kommer fortsätta göra det, med eller utan häst. Spännande att följa med i dina hundplaner också, har inte haft en Shetland sheepdog men det är min drömras! De är så söta och lagom i storlek 🙂

  Reply

 • Jennifer

  Shetland sheepdog är en ypperlig agilityhund om du var intresserad av agility. Kollar man tävlingslistorna och vinster så står sheltien för typ 80% i klasserna för mindre hundar. Allsidig, följsam och familjebunden skulle man völ kunna säga, kan dock vara skälliga 😊

  Reply

 • Anonym

  Det är en omställning och frihet, och du kommer att njuta av den om ett tag.
  Du som jag har massor av minnen och bilder av en väl dokumenterad resa.
  Nu 5 år senare finns sorgen kvar och sveper över mig vissa dagar men de flesta dagarna gläds jag åt minnena istället.
  Min hästresa har kostat mig 2 mkr och dagen den tig slut insåg jag hur mycket pengar som faktiskt försvunnit varje månad.
  Nu blev det istället vindsvåning på södra vägen och en ny fas i livet tog fart.
  Allt har sin tid.

  Reply

 • Nora

  Jag är också glad över att du ska fortsätta blogga. Du skriver ofta så tänkvärda och fina inlägg, nu mer än någonsin och ger en hopp och inspiration till att göra det bästa av livet. Du kämpar och sliter samtidigt som du unnar dig och tar vara på varje minut.
  En stor inspiration är du helt enkelt Linn

  Reply

 • Ellen

  Vet inte vad jag hade tagit mig till om du hade skrivit att du tvärt & säkert skulle sluta blogga. Jag hoppas att du stannar med oss lääänge <3

  Reply

 • Isabelle

  Jättekul att du ska fortsätta!

  Jag tror att en sheltie hade passat perfekt in i ditt liv och din vardag 🙂 det är en väldigt flexibel ras som älskar fart och aktivitet men också kan hänga i soffan en hel dag i soffan och älska det lika mycket 😄

  Reply

 • Evelina

  Wow, så glad att du vill fortsätta skriva!! Jag har följt med sen TeamSL och det hade ärligt talat känts tomt utan dina ord varje dag. Du är en stor inspirationskälla sen många år. Tack för det.

  Reply

 • Erika

  Så härligt att höra att du kommer fortsätta blogga!

  Ååååh ja, sheltie!! Sheltie (Shetland Sheepdog) är verkligen världens bästa hundras! ❤️ Jag har vuxit upp med hund hela mitt liv och har just nu fyra helt underbara shelties (och två änglar uppe i himmelen).

  Shelties har en bra av-/påknapp, men behöver ändå aktiveras både fysiskt och psykiskt. Beroende på hur krävande/intensiv sheltie man vill ha så finns det kennlar som satsar på olika temperament. Dessutom har jag aldrig träffat en aggressiv sheltie.

  Agility är hundvärldens hästhoppning kan man väl förenklat säga, så den sporten rekommenderar jag till dig! Agility kan man träna på allt mellan hobby- och elitnivå, dessutom toppar sheltie listan över raser som tävlar agility, så nuförtiden finns mängder med kennlar som föder upp agilityshelties.

  Jag rekommenderar sheltie! ❤️

  Reply

 • sara

  SCHNAUZER!!!! sa fina hundar och lattlarda, plus att de ar sa fina och inte faller.

  Reply

 • Pia

  JAAAA SHETLAND SHEEPDOG!!!! Bästa bästa hunden om du väljer en bra kennel.

  Reply

 • Erika

  Vill du veta mer om sheltie + se bilder på massor av shelties och bli fullkomligt valpsjuk, så gå med i facebook-grupperna ”SHELTIEPOOLEN” och ”Shetland Sheepdog Sverige” ❤️

  Där är det fritt fram att ställa frågor om rasen, kennel-rekommendationer, tik vs hane etc.

  Lycka till med valpköpet! 😍🐾

  Reply

 • Anonym

  Att läsa det här gjorde mig, konstigt nog, lättad. Ända sen du hade Winnetoo och bloggade med Sofia på teamSL har en av de första sakerna jag gör på morgonen och en av de sista jag gör på kvällen varit att titta in här. Du har delat med dig av framgångar och motgångar, pratat om viktiga aktuella ämnen, inspirerat och ibland har du känts som storasystern jag inte har. Allt som har hänt med Soraya har berört mig ofantligt mycket och det är så jävla orättvist, men jag tänker att du delar med dig av även denna känslomässiga resa, och många resor framöver, kommer att ge både dig och oss som läsare något. Flera av dina inlägg ligger som bokmärken på min dator så att jag kan gå in och läsa dem när jag behöver dina peppande ord om olika saker extra mycket, och jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer bli många, många fler bokmärken framöver.

  Reply

 • Kate

  Blev glad av det här inlägget! Du har verkligen blivit en inspiration för mig det senaste året, både vad gäller vardagsplanering men också att man kan ha en fot både i djurlivet och i arbetslivet. Uppskattar din ärlighet i bloggen men att det ändå inte blir klyschigt på något sätt.

  Måste också säga lite om dina tankar på Shetland Sheepdog, eller hela hunderiet du är påväg in i. Det är en underbar ras, jättemysig och alltid taggad att träna. Kolla upp ordentligt upp uppfödaren och tiken, för sheltisarna kan va väldigt veka ibland. Men får du tag på en bra så är det toppen! Vad är det du vill hålla på med med hunden? Kommer inte ihåg vad du skrivit om det, men letar du efter en sällskapshund eller mer av en träningskompis?

  Kram!!

  Reply

 • Emelle

  Rekommenderar dig att besöka Lidköping i maj, internationell hundutställning då och såååå många roliga underbara raser att beskåda! Där kanske du och killen hottar the perfect ras för just er! 🙂

  Reply

 • Johanna

  Blir glad av att höra att du tänker fortsätta att blogga.❤️ Din blogg är en av väääldigt få som jag påriktigt följer och läser varje inlägg.

  Reply

 • Helena

  Du har aldrig funderat på dansk-svensk gårdshund?
  Eftersom dina föräldrar har Sune och du säkert upplevt vilken trevlig och anpassningsbar hundras det är 😉
  På min youtubekanal kan du följa mitt liv med mina tre dansk-svenska gårdshundar (och ja, jag är väldigt intresserad av att veta vad Sune heter i stamtavlan hehe…)

  Reply

 • Selma

  Jag älskar dig Linn Olsson, så ofattbart många gånger har du berört mig med dina ord trots att du är två skärmar bort. Jag ser fram emot att fortsätta bli berörd och inspirerad, oavsett vad som kommer fylla ditt liv med lycka och mening i framtiden.

  Reply

 • Linnea

  Om du kan tänka dig en aktiv hund som en sheltie måste jag tipsa om MINIAUSSIE! miniature american shepherd, du kommer bli såld!

  Reply

 • Sara

  Hej Linn! Jag har haft tre shelties och kan verkligen rekommendera rasen. Min första sheltie var min absolut nästa vän, jag hade inga vänner i skolan och en väldigt otrygg hemmamiljö så jag var ute och promenerade med honom jämt, han blev liksom min trygghet. Vi körde agility men han fick tyvärr ledproblem (orelaterat till agilityn), han var dock extremt lättlärd och tyckte mycket om agility. En riktig liten trickhund med 🙂 Idag har jag två franska bulldogs (aldrig mer, så mycket hälsoproblem och oro) och en Parson russell Terrier som är ett riktigt energiknippe men hittills blir han för stressad av agility, vi ska testa igen när han är äldre och lite mer sansad 🙂 Stort lycka till med din nya vovve!

  Reply

 • Alexandra

  Blir så så glad över att höra att du ska fortsätta blogga!! Hade blivit riktigt tomt utan dina ord. Du inspirerar mig och många andra, som en klok storasyster som får en att reflektera över saker och ger en motivation. Förstår att ingenting blir sig likt nu men det ska bli roligt att få följa din fortsatta resa ändå <3 Dessutom, vilket otroligt gripande, tungt och bra ämne ni valt, helt rätt att välja med hjärtat nu när du har möjlighet till det.

  Reply

 • Mette

  Kul om du fortsätter blogga, du är verkligen en källa till inspiration!!

  Angående val av hundras- kanske kan vara värt att grunderna kring att välja en mer allergivänlig ras för att underlätta att kunna ha hunden med i vardagen? Är ju ändå ganska stor risk att du hanar på en arbetsplats där någon är allergisk eller att ni får ett barn i framtiden som är känsligt. Här är stora tjejen allergisk och har astma och det är sån skillnad på att komma hemma till folk som har en hund som inte fäller (t ex pudel, lagotto osv). Efter att ha träffat flera Lagottos så är det nog drömhunden här pga mer allergivänliga och väldigt allsidiga och trevliga i psyket ❤

  Lycka till och jag beklagar situationen med Soraya ❤

  Reply

 • Anonym

  Jag hoppas definitivt att du fortsätter blogga! Jag minns inte när jag började läsa din blogg men det var en bra bit innan Felix kom in i bilden i alla fall, så det är många år. Nu är det en del av min vardagsrutin att kika in här och bli peppad.
  Till en början läste jag eftersom jag var hästintresserad men det intresset svalnade efter något år. Det jag fastnade för var dina kloka ord, tankar och inspitation. Senaste tiden har jag snarare scrollat förbi träningsinläggen och letat efter guldkornen. Dessutom har jag alltid älskat hundar och funderar själv på att skaffa en Sheltie.
  Du kommer alltså ha åtminstone en trogen läsare 😉 och säkert många fler!

  Reply

 • Anna

  Linn!! Du ska ha en finsk lapphund såklart! Sötaste, mysigaste och roligaste rasen! 😀 (hehe inte partisk)

  Reply

 • Elvira

  Jag har iallafall inte följt dig i flera år på grund utav att du haft häst, utan för att jag genuint gillar DIG och hur du skriver. Ofta får jag inspiration till jobb och att vardagslyxa efter att ha varit på din blogg. Jag tycker att du är duktig på att få ihop vardagspusslet och fylla det med mening!
  Att fylla varje sekund, även de som kanske ägnas åt en mindre rolig uppgift, med mys, liv eller glädje!
  Jag hoppas du stannar med oss, för jag stannar med dig!

  Reply

 • Sofie

  Sheltie är den absolut bästa rasen! Hänger glatt med på allt, lättlärda och följsamma och helt enkelt fantastiska 😀

  Reply

 • Malin

  Så glad att du fortsätter blogga! Ska bli spännande att se hur du sätter ny prägel på din blogg.

  Reply

 • M

  Raya…för hela världen är du bara någon, men för någon är du hela världen.

  Reply

 • Alva

  DIN blogg är den enda jag klickar in på flera gånger om dagen, oavsett vad du skriver om. Älskar dina åsikter och ditt sätt att utrycka dig i text!! Oavsett om det handlar om hästar, politik, jobb, kläder (vilket jag verkligen hoppas du kan lägga in lite mer om nu då jag älskar din stil..;), valpar, inredning osv kommer jag ALLTID läsa!
  Alla kramar det går att ge till dig Linn ❤️

  Reply

 • Louise

  Sheltie tror jag passar dig mkt bättre än pudel. En vallhundsras har så mycket mer samarbetsvilja och följsamhet. Jag ser fram emot din nya resa och sörjer för fina Soraya.
  Soraya har varit en spegelbild av min ena hund. Så mycket personlighet, potential och vilja.

  Kram till dig <3

  Reply

 • Johanna

  Jaaaaa! Köp en sheltie! Jag har en, och hade pappan till den förut, och har haft oerhört mycket kontakt med rasen under många många år. Så himla rolig, smart och lättlärd ras! Välj uppfödare och föräldrar noga bara. Många uppfödare satsar mer på utseendet än psyket, och sorgligt nog finns vissa linjer som är rädda och nervösa. Men ser man till att hitta uppfödare som tycker mentalitet är viktigt och hittar en kull med sociala och framåt föräldrar så är det världens bästa ras! 😊 Rekommenderar starkt Idavallen, en kennel i Örnsköldsvik. Lycka till!

  Reply

 • Petra

  du är så jävla stark och bra!!!! <3

  Reply

 • Anne R

  Intressant val till uppsatsen! Inte minst för att de kör en föreläsningsserie inom Närhälsan om våld i nära relationer som jag ska på i morgon… 😉

  Har inget att säga om hundraser, tänker att du säkert gör ett grundligt förarbete innan du bestämmer dig. Vissa uppfödare lånar ut en hund några timmar om man vill prova på, har jag hört.

  Glad att höra att du inte kommer lägga av bloggandet!

  Reply

 • Lina

  Härligt att du vill fortsätta skriva. Du gör det så förbaskat bra! Min dröm-hundras är för övrigt saluki. <3 Lycka till med ditt val av ras, spännande att se vad det blir tillslut 🙂

  Reply

 • Matilde

  Jag har följt dig i många år, och alltid imponerats och inspirerats av dig. Du har en helt beundransvärd förmåga att sätta ord på saker och ting. Och du är fantastiskt klok i dina reflektioner och analyser. Jag tycker att jag lär mig någonting nytt varje gång jag är inne här och läser, vare sig det handlar om häst, studier eller livet generellt.

  Så tack Linn, för en otroligt givande blogg! Jag är helt övertygad om att den, trots ändrat huvudfokus, kommer att vara lika givande i framtiden.

  Reply

 • Noora

  Åh, har själv en sheltie, underbar hund! Det är en intelligent och lättlärd ras som verkligen formas efter dig. Min hund är ungefär en kopia av mig, ibland lite för smart för sitt eget bästa 😉 Har haft olika hundar hela mitt liv men aldrig en så smart och personlig hund.

  Vill också berätta att jag är så glad att du fortsätter bloggandet. Glöm inte att du är inspirerande i vad du än väljer att göra!

  Reply

 • joanna

  Jag själv har ganska nyligen fått sälja mina två älskade hästar pga jag själv har levt i våld i nära relation.
  Nu vet jag att det inte är alls samma sak som att låta sin älskade vän vandra till dom gröna ängarna, vilket jag också har gjort tidigare, men jag förstår den där skrämmande känslan om vad som kommer hända när man inte längre kommer befinna sig i stallet varje dag.
  Nu blev jag tvungen att sälja mina hästar pga att jag inte klarade av att ta hand om dom så som jag tidigare har gjort, efter dom månaderna tillsammans med en manipulerande och våldsam psykopat till kille och han lyckades även ställa till det för mig ekonomiskt.

  Jag saknar hästarna otroligt mycket! Efter ha haft häst i ca 10år till att nu inte ens vistas i stall eller runt hästar är en ganska stor omställning, dock märker jag inte av det så extremt mycket då den energi jag har går åt till att jobba, bearbeta alla händelser med exet, min polisanmälan mot honom och ta hand om mina älskade två hundar.

  Dom två pälsbollarna är mitt allt! <3 så jag själv tycker du gör rätt i att skaffa hund. Oavsett vilken hundras du bestämmer dig för så kommer det bli kanon. Jag hoppas verkligen du fortsätter blogga då din blogg är så otroligt grymt bra! Jag skulle säga att den har alla delar man kan önska sig av en blogg.

  Reply

 • Hanna Jansson

  Hej Linn! Jag är så ledsen för det som har hänt, för din skull.

  Har två shelties i familjen och de är underbara. Snällare går inte att hitta och de följer mamma hack i häl vart hon än går. Dessutom har de världens bästa päls att grotta ner huvudet i. Kallar dem för mina ”fluffpuffar”. Livet går vidare Linn, styrkekramar till dig!

  Reply

 • Isabel

  Har följt dig i säkert 7 år, så skulle vara så kul att fortsätta följa dig och ditt liv, oavsett hur du väljer att spendera det! ❤️

  Reply

 • Kim

  Linn!
  Har du kollat på Petit brabancon?
  Frisk och sund ras, pigg och arbetsvillig men med en AV-knapp för stunder då man vill soffmysa.
  Perfekt hund om man bor i lägenhet i stan och inte har trädgård, men inte en klen liten piphals.
  Det enda negativa är att man aldrig nöjer sig med bara en…

  Reply

 • Josefine

  Hej Linn! Ville bara tipsa om en hund som änsålänge är ganska ovanlig i Sverige men som är extremt personlig och som kräver mycket engagemang, kanske inte lika speciell som Raya men åtminstone halvvägs. Rasen jag pratar om kallas Eurasier, de är fantastiska och speciella individer. Ett litet tipps! Fantastiskt meningsfullt och kul att följa din blogg, även på detta nya sätt som komma skall! Kramar

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.