625 kronor, tack

Lördag morgon, kaffekopp nummer två, klockan 09:03. Okej, livet, dags att lära känna den nya formen av dig.

Igår skulle jag fylla på mitt busskort. Eftersom Soraya har stått hela 6 mil ifrån mig så har jag köpt ”regionen runt kort” varje månad, för 1700 spänn, lite galet. Men aldrig har en överraskning av att något var billigt gjort så ont:
– 625 kronor, tack.
Ett nytt busskort som påminner om ett nytt liv.

Ikväll har jag och Felix planer men det är liksom om 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 timmar. Så jag tror att jag ska ta en spårvagn in till Slottskogen nu, promenera igenom deras djurpark (nordiska djur i normala levnadsförhållanden) och spana på alla hundar som rastas där. Senast jag och Felix åt lunch där så tyckte han att jag var pinsam som frågade var tredje person om deras hund 😉 Men jag får en känsla av att hundägare bara blir glada och stolta av beröm och intresserade frågor om sin hund? Så jag vågar nog fortsätta..

Hoppas att ni mår bra och lova mig att ta er lite extra tid att vara tacksamma över att era hästar möter er med pigga ögon idag ♥

Comments 13
 • Cornelia

  Jag blir glad om någon kommer fram och pratar om min hund! Tycker man att det är jobbigt så märks det nog, tänker jag och då får man backa. Att ha hund är väldigt socialt och något jag verkligen gillar med hundägandet 🙂 stor kram till dig, försöker fortfarande lära mig orientera mig i det här nya, hästlösa livet såhär nästan ett år senare. Men det blir bättre, jag lovar ❤️

  Reply

 • Linda Byström

  Hej Linn!
  Som hundägare blir jag väldigt glad när folk kommer fram o vill tala om min favoritkille. Håller tummarna att du hittar den rasen som passar dig bäst! Jag vill aldrig mer vara utan en Cocker Spaniel i mitt liv. En helt underbar ras.
  Skickar dig styrka att fortsätta livet utan Soraya. Livet är inte rättvist, men det är så härligt att du bloggar igen.

  Reply

 • Caroline

  Är tacksam för det varje dag, allt kan tyvärr vända väldigt snabbt. Hur noga vi än är med våra älskade hästar så kan vi inte skydda dom mot allt hur gärna vi än vill.. sårbar sport vi håller på med ❤

  Reply

 • Hanna

  Tycker att du är jättestark och kämpar på och forma ett ”nytt” liv, det är inte lätt. Det måste får ta sin tid, tro mig jag vet hur det känns. Men är imponerad av dig hur du kan skriva så fina och inspirerade inlägg. Du är en förebild för många! Hoppas att du hittar en bra individ till er snart, kan även passa på att tipsa om att cavalier king charles spaniels är en väldig trevlig hund!

  Reply

 • Karin

  Livet får en ny vändning utan häst, vad gör man men all tid? Hunden blev min räddning efter att hästen togs bort. Lyckan i hundens ögon varje gång man tittar eller ropar är ren kärlek. Nu får han mycket mer tid, vilket han förtjänar. Det gör ont ett tag, med tiden går det över i en sorg som bleknar och blir till fina minnen man bär med sej alltid. Ta hand om dej.

  Reply

 • Camilla

  Jag har idag på morgonen haft sista utsläppet i ”mitt” stall, har tömt boxen och ska precis åka ut till stallet igen för att packa alla saker och köra dem till mina föräldrar för lagring.
  Nu är livet med egen häst, om inte slut, så pausat på obestämd tid. Mycket märklig känsla efter 20 år med egna hästar.

  Kram på dig, vet ungefär ”vart” du befinner dig…

  Reply

 • Tilda

  Jag är också där. Min tävlingshäst ska dö om två veckor och jag har tappat fotfästet i mitt eget liv. Hemsk känsla. Men mitt i all sorg, så hoppas jag att det finns ett litet ljus någonstans. Kanske en start på ett nytt liv. Även om det gör brutalt ont inom mig. Kram Linn, jag förstår precis hur det känns.

  Reply

 • Johanna

  Ja jag tycker det är jättekul när folk frågar mig om min hund. 😊 Kan prata om henne i evigheter. 😁

  Reply

 • Emelie

  Jag åker in till stan (bor i onsala) och rastar min mini american shepherd i Slottsskogen ibland. Jag får mååååånga nyfikna blickar och frågor då han är så fruktansvärt söt. Jag blir alltid glad 🙂 Så fråga på du! Skulle jag se dig så lovar jag att gå fram och presentera honom istället 😉

  Är du nyfiken på rasen är det bara att fråga.

  Jag tycker du gör HELT rätt i att skaffa hund. Jag tror det kommer bli helt perfekt och ett nytt positivt kapitel i ditt liv. Jag tyckte om min häst men jag älskar min hund mer än ngt annat.

  Reply

 • maja

  vi har 2 Jack Russell och de kmr alltid fram någon under våra promenader och vill prata om/med dem 😁 världens roligaste hund 😍 jag blir så glad när någon annan verkar gilla mina hundar,så fråga på du Linn när du möter någon du tkr är intressant !! många har varit tveksamma till rasen för den här ett rykte om sig att vara jobbig (VAAA?) men våra tjejer ger några iaf en ny syn på jrt 👍👌 (sen att de ibland har vadd i öronen & ”glömmer” allt vi tränat är en annan sak 😂)

  Reply

 • Anonym

  Snälla Linn lämna oss inte! Ridsporten behöver dig.

  Du är en av få jag och många andra kan relatera till och vi imponeras och inspireras något makalöst av dig. Det är få som är så seriösa som du är med både ridning och karriär, därför svider det som fan av att läsa att du planerar att ställa stövlarna på hyllan.

  Jag vill egentligen inte skriva det här så tidigt inpå avslutet med Raya (var själv med om en nödslakt på min häst i augusti förra året, så vet vilket helvete du går igenom), men jag vill så gärna få dig att vara kvar i ridsporten så jag skriver ändå.

  Vad om Soraya var här för att leda dig vidare? Begriper du vilken utveckling du gjort? Sättet du utvecklar dig själv och din häst på har varit en ynnest att få bevittna. Du är dessutom en sjuhelvetes bra förebild och ”reklampelare” för ridsporten. Snälla stanna hos oss! Allt som Raya lärde dig kommer leda till något större. Och jag är övertygad om att det finns hästägare som skulle göra mycket för att få sin häst riden av dig.

  Jag (och säkert Raya med vänner ovan moln) hoppas innerligt du blir kvar i dressyrvärlden- du behövs!

  Beklagar din sorg.

  Reply

 • Emma

  Såg att du var sugen på en sheltie. Ett stort tips är att köpa en valp efter HD och ED-röntgade föräldrar, speciellt om du planerar att tävla ex agility med valpen. Tyvärr inget krav inom rasen idag med röntgen, men det finns tyvärr problem inom rasen. Googla för mer info! 🙂

  Reply

 • Elin

  Som hundägare är det alltid kul att prata om sin hund, så fråga på, i värsta fall är det någon som är på språng som inwte har tid just då. Men också, du vet att Västtrafik har studentrabatt? Går att spara rätt mkt kronor som kan läggas på roligare saker 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.