2018-04-09

Det är måndagsmorgon och jag sträcker försiktigt på mig i mitt nya liv.
En vecka med massor av fint som jag försöker inte få kännas tom. Det kommer nog faktiskt gå bra. Hela tre lägenhetsvisningar ska vi på, och det finns inget mysigare än att mötas upp mitt emellan våra kontor och promenera genom vår stad mot destinationer som kan bli vår hemadress.

Jag som inte kan hindra min kärlek-vid-första-ögonkastet och väser superlativ om fiskbensparketten alldeles intill mäklaren och Felix som funderar på om badrummet inte känns för trångt och hur fläkten i köket egentligen är monterad. Förlorar vi budgivningen är jag förkrossad i tre dagar tills vi hittar nästa pärla och jag utbrister ”denna är ju ÄNNU finare?!” och jag ser att han tittar på mig med total oförståelse och total kärlek.

Det är måndag, det är april och uteserveringarna har öppnat. Jag passerar skrangliga bord fyllda av tjejgäng med solglasögon fast det inte behövs, cigaretter fast de inte röker egentligen och ”ett glas rosé tack” fast de egentligen vill ha rött. Det är bannemig vår nu. Just nu känns det inte tomt, jag fick uppleva Raya och jag fick lägga handen i hoven de åren jag behövde det som mest. Nu får jag göra som hon alltid gjorde; med bestämda, yviga och enligt domarna överilade steg kliva framåt.

Comments 13
 • Skånemamman

  Oj, nu blev måndagsmorgonens inlägg upplagt en dag förtidigt 😋
  Fin känsla i det du skriver. Ni två kompletterat varandra i lägenhetsjakten, och det är guld värt. Hoppas Ni hittar bådas ert drömhem snart!
  Kram

  Reply

 • Maja

  Jag har egentligen bara läst din blogg för hästarnas skull men tycker att det är roligt att du fortsätter blogga ändå! Väldigt inspirerande blogg och du är oerhört duktig på att skriva och formulera, fortsätt med det du gör!

  Reply

 • Louise

  Du skriver otroligt fint

  Reply

 • Anette

  Vad kul att bilden på din måndagsfrukost kom upp på söndag kväll… haha. 😉

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Bilden är ifrån i lördags, finare lördagsfrukost än måndagsfrukost därav fick den pryda inlägget 😉

   Reply

 • F.

  Dina texter är rätt igenom FANTASTISKA och man läser varje inlägg med både ett leende på läpparna och en tår i ögonvrån.

  Reply

 • Madde

  Jag tänker tillbaks på citatet som du så ofta lyfte för några år sedan när Morris blev skadad, ”Everything happens for a reason”, och glädjs över hur stark du är som tar dig igenom alla motgångar och dessutom kan se tillbaka, le och reflektera vad du lärde dig av det.

  Förebild <3

  Reply

 • Linnéa

  Alltså. Jag ber om ursäkt i förväg till hur knasigt detta låter, och kanske dumt och om du tar illa vid dig så är det absolut inte min mening. Men, fan vad du har hjälpt mig. Min häst rycktes i från mig hastigt och traumatiskt i ungefär samma veva som Raya började bli dålig – och jag vill bara säga stort tack till dig för att du skrivit så hudlöst och öppet om allt. Om dina känslor, om allt man behöver göra för sig själv, för andra och för sin häst. Om allt man behöver gå igenom, och om allt man önskar att man visste. Jag har kommenterat en gång tidigare, och det var när du städade undan i stallet. Jag hade gjort samma sak samma dag. Hulkande och helt dränerad av sorg packat undan allt som var vi. På något sätt var det så… skönt att veta att NÅGON ANNAN gick igenom exakt samma djävla sak. Samma djävla smärta. Samma vidriga upplevelse. Och nu skriver du så fint om att du fick uppleva Raya – och jag känner samma sak. Jag fick också uppleva. Tack för att jag fick hålla DIG i handen genom detta.

  Ps. Jag köper nog ingen ny häst på ett tag – men hade jag inte haft min tax hade jag nog inte överlevt detta. Skaffa hund!

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Tack för din jättefina kommentar <3
   Det är ju det viktigaste av allt, att inte känna sig ensam. Jag längtar tills helgen när jag ska träffa mina gamla stallvänner och verkligen kunna ÄLTA, det är svårt att göra det med vänner som inte varit insatta/nära situationen liksom. Lider med dig, kram <3

   Reply

 • Anonym

  Nog för att du skriver bra texter ibland som berör men för egen del tar jag hellre ett varjedag ihopslängt inlägg med mer dagligt språk än ett mer språkarbetat inlägg var tredje dag.
  Tycker det är trevligt att läsa om helt meningslös och tråkig vardag som de flesta har än att hela tiden klicka in och se att det ligger ett gammalt inlägg först

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Det förstår jag, det är vad jag själv uppskattar med bloggar också. Min situation just nu är att jag jobbar 50% på ett jobb med mycket ansvar och projektledning samt skriver min examensuppsats på 100% – och för första gången sedan jag var 16 år är jag inte ekonomiskt beroende av bloggen, vilket gör att den är mitt kreativa sidointresse och givetvis en viktig inkomst, men inte lika som innan när jag såg den som mitt huvudjobb. 🙂 Därför kommer det upp inlägg när jag har tid men också när det finns utrymme för kreativitet. Hoppas att du vill kika in ändå ibland <3

   Reply

 • TackTalk

  Så fint och lite sorgligt skrivet <3

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.