Tvåtusenarton

Min helg har spenderats i korridorer som byggts för att hantera kast mellan hopp och förtvivlan. Där man sitter på stolar mitt i natten och dricker gul saft ur plastmuggar. Torkar orons tårar med raspigt papper från badrum som tagit hand om det mest tänkbara och otänkbara.

Vakandes över en av mina mest älskade och frågandes över vad fan 2018 vill mig.
Hjälplöst tittande på sjuksköterskor och läkare som lyckats inge ett lugn men som nu ska bytas av och gå hem. Inte kan väl ni bara gå hem sådär som vi alla andra gör från våra jobb? Igår sträckte den nya läkaren fram handen och när hon sa sitt namn trodde jag att jag drömde en mardröm på repeat:
– Torunn.
Ett namn jag aldrig hört innan en veterinär sträckte fram handen och presenterade sig som Torunn, den 30:e januari med Soraya bredvid.

Vad händer?

Som tur är hade läkar-Torunn, till skillnad från veterinär-Torunn, bara positiva besked. Men inte fan mår man bra efter dygn i dödens korridorer, gul saft och rullande sängar. Nu får livet gärna mildra till sig lite. 

Comments 10
 • Jasmin

  Linn, brukar inte kommentera ofta! Men sen winnetoo så är du stark och ser alltid en lösning till allt. Du kämpade igenom skolan med bra betyg, kom in på ditt drömyrke, men oavsett det är du alltid efter att utvecklas och bli stor. Du har byggt upp dina mål i en stadig utvecklingskurva och som gynnar dig i framtiden. Du är en förebild för så många ute här och oavsett motgångar som jagar efter en efter Soraya så känner jag ändå trygghet i dina texter, ovanligt nog. Du klarar detta galant och det är ok att känna sig som du gör och att du på det även förmedlar dina motgångar så som framgångar gör dig mänsklig på nåt sätt och man kommer nära dig ännu mer och vill läsa dina tankar. Som tidigare kommentar så är du en gudinna på att formulera dig i text och man känner igen sig på så många sätt men samtidigt kunna lära sig hur man hanterar olika situationer. Detta fixar du LINN! Go girl

  Reply

 • Karolina

  Åh, då vet jag precis vilken veterinär-Torunn du har träffat <3 Hon är bra hon, även om hon bara hade tråkiga besked till dig.
  Jag håller alla tummar för en mildare fortsättning på 2018. Ibland känns det som att livet pushar åt alla håll och kanter för att se hur långt man kan tänjas innan det brister. Ofta är det längre än vi tror, och det har du verkligen varit ett bevis på senaste månaderna. Det är hemskt men inspirerande på samma gång. Massor av kramar till dig, Linn!

  Reply

 • Caroline

  Jag arbetar som leg. sjuksköterska, och nej, många dagar går vi inte bara hem. Många dagar jobbar vi över, utan ekonomisk vinning och samtidigt tappar vi privat tid med våra egna människor, våra familjer, vänner, barn och djur. Många dagar sitter vi trots det kvar på jobbet och håller handen åt dem som ingen annans hand har, kramar och torkar tårar på anhöriga samtidigt som vi utför just precis det, ett jobb, men ett jobb som alla dagar i veckan kräver en stor del av mitt hjärta. Och jag är 100% villig att ge en stor bit av mig själv för att hjälpa någon annan, varje dag.

  Jag hoppas det gått bra, vad som än har hänt. Samtidigt vill jag skicka en hälsning från de som dagligen möter dessa svårigheter, det är ett jobb, men det är ingen som går hem efter jobbet helt oberörd.

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Åh gud hoppas inte att du tolkade den meningen som att jag menade så. Jag menade precis det du skriver: att ni blir så oerhört viktiga så att jag känt en orimlig separationsångest ifrån er som jobbar när ni går hem. Ni blir liksom det enda stråket av trygghet och då blir det helt surrealistiskt att inse att ni faktiskt är på ett arbetspass och ska gå hem till ert liv. Mitt eget jobb känns nästan ironiskt i jämförelse. Häromkvällen kom en sköterska med mjukare papper till mig som grät, ostmacka och te trots att hon SPRANG i korridorerna mellan patienterna. Ni är helt fantastiska <3

   Reply

   • Caroline

    Jag förstod vad du menade, jag ville bara förtydliga hur mycket de flesta av oss önskat att vi kunde stanna kvar så längde det behövs och hur mycket engagemang som finns, trots att det oftast finns alldeles för lite tid. Men vi vakar över er, även på allmänna platser haha.

    Reply

 • Linda

  Har också träffat veterinär torunn, som kom med dåliga besked om min fånghäst. Jag lämnade min älskade häst i torunns händer, med vetskapen av att hon är den sista han får träffa. Torunn är super!
  Hoppas allt ordnar sig för dig ❤ du är stark!

  Reply

 • Skånemamman

  Ja nu räcker det med tråkigheter i ditt liv <3
  Kram

  Reply

 • Malin

  Nej men…Hoppas det går väl!

  Reply

 • Clara, Bossbloggen

  Så himla tråkigt och jag hoppas verkligen att det ordnar sig till det bättre för er alla! 🖤

  Reply

 • Lina

  Hoppas allt går bra!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.