Söndag

En tradition sedan länge är att beställa en rejäl hemleverans av allt vi är sugna på för kvällen, frukosten och veckan på söndagar. Runt 18 blir väl bra? Då är du väl hemma? Brukade Felix fråga och av rutin fortsätter jag klicka i klockan 18 som leveransklockslag. Inte för att det längre behövs, jag kan väl lika väl vara hemma 10, 13 och 16 också. Men rutiner är rutiner och det är få saker som känns så mycket vardagslyx som när det plingar på dörren, jag väser ”du får öppna” och sedan plocka upp vara efter vara. Undra lite över varför jag köpte en minimal tetrapack kokosvatten för en förmögenhet, rycka på axlarna och tänka jaja.

Vi har spenderat dagen på lägenhetsvisningar och blivit besvikna. Nu sitter jag i soffans ena hörn med choklad, min Spotifylista döpt till Mitt i natten som jag inte vet om de framkallar mys för alla fina låtar eller ångest efter de nätter den har tröstat och pluggdokumentet uppslaget. Den här uppsatsen har liksom fått ta hand om mitt hål efter Soraya, blivit den mest meningsskapande sysslan. Kontakten med våra intervjupersoner, all intressant forskning och alla teorier. Ett viktigt ämne och ett brinnande engagemang.

Ni frågar också hur det går med mina hundplaner. Jag är faktiskt glad att jag tagit mig tid, inte drabbades av panik över att bli djurlös och köpte något ur närmsta utbud i en zoobutik, ha-ha. Jag research’ar, frågar och håller span på alla mina promenader. Det blir nog en pudel, men efter era tankar och en utställning och en agilityträning lutar det mer mot dvärg/mellanpudel än toy. Helst av allt hade jag velat ha en stor, alltså riktigt stor, sportig hund. Men det passar inte alls in i mitt liv just nu, det får bli om sisådär tio år när jag vill äga en gräsmatta istället för fiskbensparkett och fönster gjorda för rödvin och klackskor.

Comments 22
 • Malin

  Liten hund måste jag säga är sjukt smidigt:) De är tuffa de med, o kan göra det mesta som en stor kan. Har själv en Jack Russell o en chihuahualiknande blandis. Tåliga, pigga o glada när vi ska göra ngt, o sover som stockar när de inte får vara med.

  Reply

 • Ebba

  Blev så himla glad när jag kom in här och såg att du postat två inlägg med så kort varsel emellan, det är verkligen lyx att få ta del av ditt liv och tankar. Kram

  Reply

 • Anna

  Hej , kul att du fortsätter med bloggen 🙂 har följt dig länge men har sällan kommenterat . Jag undrar om du kommer berätta om vad som hände med soraya alltså vilken typ av skada hon hade dragit på sig ? Eller om jag helt enkelt missat det inlägget ? Jag förstår ju självklart om du inte vill berätta <3

  Detta med hund jag röstar helt klart på sheltie . Har två stycken hemma och rasen är ju helt fantastisk 🙂 jag stod också mellan pudel och sheltie . Sheltie är dessutom super bra agilityhundar "tävla själv med båda mina " galna på planen men lyhörda och soffpotatisar inne 🙂 har inte heller behövt lägga någon större vikt vid vardagslydnad när allt dom vill är att vara med matte ^^ så allt annat typ katter osv är intressant 🙂

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Jag vet faktiskt inte om jag vill röra runt i det, i diagnoser och komplexa journaler. Ni vet liksom kärnan av det, och ingen vet egentligen så mycket mer. Kram <3

   Reply

 • Emma

  Vi har haft en liten dvärgpudel i 10 år som har varit så fantastisk! Kunde inte önska mig en trevligare hund. Han har varit super med barn (och vuxna), alltid glad och vi har kört mycket agility och vunnit flera tävlingar. Han har alltid varit glad och hängt på vad vi än gjort, allt från båtturer till långpromenader. Roligt att de är så lättlärda med. Dock tror jag att det är viktigt att träffa föräldrarna och se så att de har bra temperament! Lycka till!

  Reply

 • Micaela

  Varför så mycket tal om alkohol hela tiden? Du nämner bubbel och rödvin i varje inlägg, inte kanske så kul för dem med alkoholproblem bland sina nära och kära.

  Reply

  • Michaela

   Om jag får säga något om det så anser jag att det är skönt (speciellt i Sverige) att kunna tala om alkohol på ett bra sätt som Linn gör, väldigt avslappnat och vardagligt. Om man i sin familj har problem med detta så skulle jag antingen ej läsa bloggar som talar om alkohol eller acceptera att det är faktiskt en väldigt vanlig dryck hos många som inte har problem med alkohol. Man kan inte gå runt o ta hänsyn till alla hela tiden… Ibland får man istället själv ansvara för vad man är villig att utsätta sig för.

   Reply

   • Ebba

    Klockrent svar!

    Reply

   • Sandra

    Jag haller med Michaela har! Tycker det ar helt okej att snacka om alkohol pa det sattet Linn gor. Och varfor inte vara arlig? Manga i hennes alder (och min, 30 ar) dricker alkohol men vi har en halsosam relation till det – och da ar det val ingen fara att prata om det? Sjalv tycker jag himla mycket om vin och ser ingen anledning att inte prata om det. Jag forstar helt att vissa personer har en negativ anknytning till akohol, sjalv har jag slakt som kampat med alkoholproblem i manga ar. MEN, pa en blogg kan man inte ta hansyn till allt och alla. Linn skriver om sitt liv och da valjer man att lasa eller inte. Plus att jag tycker inte hon hetsar sig sjalv eller andra till att dricka – hon skriver bara om sitt liv.

    Reply

   • www.linnolsson.se Post author

    Den här diskussionen är intressant!
    För några år sedan läste jag ett inlägg av Michaela Forni efter att hon blivit väldigt kritiserad för hennes alkoholkonsumtion, också väldigt vardagligt integrerad i hennes inlägg. Hon skrev då att hon trodde att det var ett småstad/storstadsperspektiv, och jag förstod inte vad hon menade då, men har börjat fundera på det nu igen. I min umgängeskrets, inräknat alltifrån vänner till kollegor, dricker jag väldigt lite alkohol. Nästan ingen har bil eftersom vi alla bor så centralt så vinluncher på vardagar eller att mötas upp över ett glas efter jobbet är väldigt vanligt. Jag väljer nästan alltid bort alkohol under dagarna eftersom jag är så van vid att köra bil, rida och så vidare. Det känns liksom fel, för mig. Att dricka ett glas rött ihop med Felix sent på kvällen när vi lagar middag känns som högst avslappnat, vardagligt och ”icke triggande” kopplat till något destruktivt. Men så möts jag av kommentarer som verkar tycka att det är rentav osunt att dricka ett glas rött på en vardag? Är det kanske så; precis som att ålder för att bli gravid första gången skiljer sig milsvis beroende på om du bor i storstad eller småstad så kanske även alkoholvanor påverkas av att du bor i en storstad där det ALLTID är tillgängligt och en integrerad del i ett vardagligt umgänge?

    Jag vet inte… Jag tycker i alla fall att det är så skönt att blogga på det sätt jag gör nu. Efter år av att vara en mer eller mindre uttalad förebild för minderåriga i en sport så är det fantastiskt att få skriva för att…bara skriva. Jag orkar inte akta orden, anpassa mig efter all världens skit och tassa på tå. Jag drar massor av strån till stacken när det kommer till att dela med sig, uppmärksamma viktiga ämnen och avdramatisera det man kan känna sig ensam i. Det får räcka som mitt ansvar, känner jag. 🙂

    Reply

 • Amanda

  Jag stötte på en mas häromdagen (Miniature american shepherd) och tänkte att detta kan nog vara en ras Linn gillar. (Nämnde det till sambon och han såg ut som ett frågetecken, vem tusan är Linn? Fick förklara och han såg ännu mer ut som ett frågetecken).
  Mkt hund i litet format, verkar super trevliga. Träffat flera som är riktiga arbetsmyror, känns verkligen som en stor hund i liten kropp. Har dock hört att det finns viss nervositet i rasen men alla jag stött på har varit stabila trevliga hundar 🙂

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Hahaha!! 1. Hur gulligt att du tänkte på mig? 2. Hur kul att du säger det till din sambo?
   Jag har varit inne på den rasen! Många varnade mig då aveln är så ny och osäker…? Men jag, precis som du, tycker om dem jättemycket!

   Reply

 • ronja

  Du inspirerar mig!

  Reply

 • Trebarnsmamma

  Jag brinner för rasen Dobermann. Härligare hundar finns inte om man gillar explosiva hundar med mycket energi. Ett tips om du senare vill ha en stor sportig hund. 😊

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Åh, Christian hade en Dobermann och hon var helt fantastiskt härlig! Jag skulle verkligen vilja ha en större hund, fast gärna en storpudel, de är SÅ vackra, sportiga och intelligenta. Men dessvärre blir allt lite omständigare, åtminstone när man bor i stan, vill gå runt i city, ha med på uteserveringar, spårvagnar etc..

   Reply

 • Lou

  Dvärgpudel är en underbar ras, och isländsk fårhund- ser ut som en liten räv (beroende på färg såklart) och ganska lik dvärgpudel i temperament. Galet rolig hund! 😊

  Reply

 • Jennifer

  Hej! Vill bara tipsa om Hundstallet, dom finns både i Stockholm och i Skåne och där finns ju en massa olika sorters hundar som behöver en egen människa 🙂 tänkte om du inte prompt vill ha en valp, om jag själv hade möjlighet hade jag köpt därifrån 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.