2018-05-11

Världens vackraste skola? 
Gångerna jag ska gå längstmed den här fantastiska allén upp till universitetet är räknade. Om prick två veckor(!) lämnar vi in vår uppsats och sedan följer en vecka av seminarier, presentationer och tillsist opponering innan jag har min kandidatexamen. Jag tar examen på en fredag och måndagen efter börjar min nya tjänst som marknadskoordinator.

På ett sätt känns det som att tiden rusat och på ett annat som att ofantligt mycket har hänt på dessa tre år. Jag kommer så väl ihåg första gången jag gick längst med allén och vart jag befann mig då. Det är anledningen till att jag älskar att skriva dagbok. När det känns som att tiden springer ifrån en är det viktigt att kunna få grepp om den. Det är rätt fräckt att kunna gå tillbaka till 11:e maj när jag var 14, 18 och 21 och se vad som upptog mina tankar då. Och jag lovar; helt plötsligt förstår man hur långt man är ifrån 11:e maj för tre år sedan trots att det känns som att det gått fort.

Nu ska jag ge mitt allt den sista tiden som är kvar, sedan börjar nya äventyr.

Comments 11
 • Felicia

  Vet inte varför men texterna du skriver ger mig gåshud och gör att tårar rinner ner för min kind. De du skriver innefattar så mycket känslor, det är emotionellt.
  Jag ska börja plugga till hösten är planen, troligtvis 4 år framför mig till lärare. Jag längtar lite efter känslan att kliva in där första gången på skolan och känna att man vänder kapitel. En helt ny del av mitt liv börjar.

  Dina texter fångar mig❤️

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Så fint att få höra <3
   Jag tror ärligt talat att det är så sunt med dessa perioder som är "hållna" av tid. Terminer och år som skapar början och avslut. Det är mycket lättare att se sin utveckling och känna att tiden som går, trots att den går fort, är meningsfull. Man borde fortsätta se på livet i treårsperioder tror jag, haha 😉

   Reply

 • Erika

  Jag blir alltid lika glad när jag ser att du publicerat ett nytt inlägg! Du är en stor förebild för mig ❤️

  Det där med dagbok håller jag med om till fullo! Jag har skrivit dagbok i åtta år nu och under dessa år har jag vuxit så otroligt mycket; jag har vuxit till vuxen (från 12 till 20 år). Även de ”meningslösa” sidorna där jag som fjortonåring skrev om jag vad gjorde under dagen är så värdefulla, eftersom de gör det så tydligt hur mycket ens liv förändrats.

  Det är en häftig känsla med så stark kontrast efter bara en helg! Byter du arbetsgivare/företag eller bara yrkestitel?

  Och hur går det med lägenhetssökandet förresten, har ni hittat något än? 💕

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Verkligen! Dessutom tycker jag att det är så fräckt hur minnet fungerar. En helt vanlig dag ur ens 15-åriga liv som jag annars skulle glömt bort och aldrig tänkt på igen minns jag alltifrån genom att bara läsa en sida om den..

   Samma arbetsgivare! Det går segt med lägenhetsköp av olika anledningar, jag letar för fullt och kommer visa er direkt när jag väl köpt <3

   Reply

 • Anna

  För ett par år sedan minns jag att du delade med mig av gamla dagboks inlägg. Tyckte att de var sjukt intressant att läsa. Skulle du kunna göra liknanden igen?

  // Anna

  Reply

 • Emma

  vad härligt, och ja skolan ser väldigt fin ut!

  Reply

 • Ida

  Vad härligt det låter med dagbok, jag älskar att kolla tillbaka till gamla minnen men slutade skriva dagbok för många, många år sen. Blev väldigt sugen att börja nu, dock! Skriver du i bok eller på dator, eller hur gör du? Dina texter precis som många andra redan sagt är ju så fantastiska, kan bara tänka mig att din dagbok skulle kunna vara en bok!

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Jag skrev i böcker som yngre, nu skriver jag i ett dokument på datorn som jag sparar ner till ett USB. Jag har dock en bok också som jag skriver i ibland, om större händelser, samtal och människor som jag vill vara bombsäker på att jag minns i framtiden. Det är ju mer ”själ” i en bok – men samtidigt så oändligt mycket lättare att skriva längre och snabbare i ett dokument.

   Reply

 • Vendela

  Jag vill bara säga att jag är så imponerad av dig. Att du fått ihop studier, häst och jobb – grymt jobbat!!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.