Human being

I måndags for jag först upp ur kontorsstolen av lycka när mäklaren skrev att de andra budgivarna hoppat av och frågade om vi kunde skriva konktrakt klockan 14:00 samma dag.
..men bara några timmar innan kontraktskrivning drämde en av budgivarna ändå till med ett bud över mitt och jag var tvungen att hoppa av. Det är faktiskt orimligt hur besviken man kan bli över att förlora något som man aldrig haft.

Utöver uppsatsen och jobbet så har jag hittat en genré inom skönlitterära böcker som jag mentalt flyttar in hos varje ledig stund just nu. Igår gick jag en långpromenad, köpte blåbär och iskaffe och satt kvar utomhus tills det blev sent och kyligt och lyssnade på Högre än alla himlar. Vad ska jag säga att det handlar om? Human being är nog bästa beskrivningen. Helt vanliga människor med helt vanliga liv, i unga vuxna år. De bor i innerstan och boken börjar med att de firar nyårsafton ihop och sedan följer 20 timmars ingående personporträtt som sammanflätar deras bakgrund, gemensamma nämnare, kärlekshistorier, rädslor, framtidsvisoner och stora ögonblick i deras liv.

Två andra böcker jag lyssnat på det senaste som också mest bara berör att vara människa är: Hitta hem och Det enda rätta av Susanne Boll.

Är det bara jag som tycker att det absolut mest vanliga är det överlägset mest berörande?
Nu –> kontor och uppsatsplugg.

Comments 10
 • Cornelia

  Men visst ska ni väl köpa lägenhet tillsammans?

  Reply

 • Sara

  Mitt bästa tips vad gäller att köpa lägenhet är att aldrig låta det gå så långt som att det hinner bli budgivning. Häng på hemnet, så fort ni hittar en lägenhet ni blir intresserade av, kontakta säljande mäklare direkt och säg typ ”vi kan lägga detta budet idag, bara lägenheten stämmer överens med bilderna”.

  Reply

  • Emma

   Vi gjorde på det sättet, eller nästan. Vi fick tag på en mäklare som försa sig lite helt enkelt och vi kontaktade ägaren innan lägenheten ens kommit ut till försäljning. Vi fick köpa den innan och den tidigare ägaren tyckte det var skönt att slippa mäklaravgifter och fotografering osv. Däremot tror jag der är svårt i en storstad som Göteborg där efterfrågan är enorm.

   Reply

   • Sara

    Ja precis, vi köpte vår i Göteborg på det viset jag beskrev ovan. Blir snabbt och stressigt, men priset kan hållas nere lite.

    Reply

 • Maria

  Jag förstår dig precis! Vi är mitt i en budgivning på en liten hästgård och jag känner typ att jag kommer bli deprimerad om vi inte får den haha. Försöker tänka att det kommer alltid ut fler men klart man blir besviken på en så stor sak som att ”förlora” ett ställe som man verkligen kan se sig leva i. Hoppas ni får tag på er drömlägenhet snart!!

  Reply

 • Cajsa

  Om du gillar sådana böcker måste du läsa Björnstad av Fredrik Backman. Behöver inte skriva så mycket mer, läs den bara. Helt fantastisk.

  Reply

  • Marie

   Alla Fredriks böcker är fantastiska! Håller på att lyssna(storytel) om på ”Britt-Marie var här” den gav mig en så fin känsla efteråt sist jag hörde den ❤️

   Reply

 • Felicia

  Boktips är jk rowlings ”den tomma stolen”, välskriven och väldigt vardaglig 🙂

  Reply

 • Amanda

  Åh fy så jobbigt! Det gäller verkligen att ha is i magen fram till dess kontraktet är skrivet.
  Håller tummarna för bättre lycka nästa gång❤️
  Håll hoppet uppe!

  Reply

 • Marie

  Ska du köpa lägenhet utan Felix?

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.