Inredning: soffhörna

Finns det något mer kittlande än att inreda sitt första egna hem?
Jag tycker att det är höjden av inspirerande kreativitet och kommer se det som sommarens stora projekt. Jag är en riktig hemmakatt och så noga med känslan i hemmet. Lägenheten är som en prinsessa i lägenhetsformat med själ i varenda vrå, den pärla jag i så många år drömt om. Jag får nycklarna nästa fredag(!) och kommer visa upp den ordentligt då.

Men nu till inredningsplanerna!

Det här soffbordet har jag köpt. Det är en äkta mörkbrun marmorskiva på guldiga ben. Ärligt, hur vackert med mörkbrun marmor? Det kommer få bli soffhörnans huvuddetalj vilket gör att soffan och mattan får vara lite mer neutrala i sin framtoning. Jag har beställt en ljusgrå sammetssoffa på svarta ben som ska stå på en benvit viskosmatta där även soffbordet i mörkbrun marmor ska placeras. Sedan tror jag att jag ska satsa på en eller två Conia lampor i guld. Det är ifrån en dansk designer och inspirerade av kottar. Titta så fina:

I andra delen av rummet kommer ett mattsvart vintage-vitrinsskåp stå, fyllt med ljusgrått porslin från Mateus, bredvid en Eos-lampa i färgen Smoke på svart stativ.

Ni anar inte hur ofta jag går förbi porten för att titta på den och för att andas in gatorna. Mina hemgator. Den ligger på, i alla fall min, favoritadress i hjärtat av Göteborgs innerstad och när jag går fram och tillbaka där tänker jag: tänk när jag som vuxen äter på en restaurang med mina barn här och minns alla mina ungdomsår i den finaste av prinsesslägenheter.

D R E A M     C O M E    T R U E

Comments 20
 • Anonym

  Älskar inredningsinlägg, läser gärna fler av dem! 😃

  Reply

 • Anonym

  Åh så härligt! Grattis! Äger du hela eller äger Felix den också?

  Reply

 • Lovisa

  Du ”måste” snart kommentera ang. Felix. Förstår om du inte ville basunera ut erat uppbrott direkt när det tog slut men det börjar tisslas och tasslas rätt mycket nu. Personligen vet jag ju redan…

  Reply

  • Therese

   Nej, det måste Linn verkligen inte. Hon måste ingenting. Du borde kanske i första hand tänka på Linn, och respektera vad hon går igenom, snarare än att tänka på att stilla din/läsarnas nyfikenhet.

   Reply

   • Malin

    Word. ”Måste”…men seriöst liksom… Tisslas o tasslas. Det är folk jäkligt bra på, skulle man bry sig om det skulle man ägna dagarna åt att förklara sig.

    Reply

  • Emma

   Eller så kan folk slutta gotta sig i Linns personliga saker. Hon väljer vad/när/hur hon vill berätta saker. INGEN annan 🙂

   Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Vilken märklig kommentar och märkligt resonemang. De människor som ”personligen” vet någonting om våra innersta beslut kommenterar inte på det här sättet så det vet jag att du inte gör. Jag älskar Felix och delvis därför är det allt jag skriver nu, ingen annan behöver veta mer än så.

   Reply

   • Ida

    Jag förstår att hon inte vill svara ang Felix, det tog slut med min kille för 1-2 månader sen och det sista jag tänkte på var att skriva på bloggen. Inte förrän jag hade bearbetat det,pusslat ihop alla krossade hjärtbitar och hittat mig själv igen kunde jag skriva om det. Nu kan jag prata om det men jag skulle aldrig fråga någon något sådant om personligen precis går igenom det. Det är respektlöst och inte förrän man själv har varit där och fått hjärtat krossat förstår man hur ont det gör att få hjärtat krossat, som jag fick i mitt fall.

    Vill hon berätta så gör hon det, annars låt det bara vara för det är skitjobbigt att gå igenom och ingenting jag ens önskar min värsta fiende. Nu är jag och min kille fortfarande vänner vilket var det bästa som kunde komma ur det men ändå.

    Reply

  • Helena

   ”Lovisa” decenniets mest skrattretande kommentar.
   Så du i all välmening uppmanar Linn att hon borde redogöra för sina bloggläsare vad som hänt för ”det börjar tisslas och tasslas lite väl mycket” så för Linns skull borde hon göra det, för din egen del är det ju lugnt ”för du vet ju”.

   Pinsamt för din del. Skämskudde typ .

   Reply

  • Michis

   Men allvarligt, Linn måste ingenting, någonsin.
   Allt hon skriver är för att hon är snäll nog att dela med sig av sin vardag (det tackar iaf jag grymt mycket för!).

   Hon har INGEN skyldighet, någonsin, att skriva om något.

   Reply

 • Lotta

  Fy vad fint Linn, du är så jäkla värd det

  Reply

 • Elin

  Oh my, jag är sååå avis! 😱 Men unnar dig också detta , så välförtjänt!

  Håller med någon längre upp, vill också gärna ha mer inredningsinlägg, diggar din stil som tusan!

  Reply

 • Amanda

  Mer inredning! Älskar att få inspiration då jag själv också gör om hemma just nu 🙂 ser fram emot att se lägenheten. Kram

  Reply

 • Tora

  Fantastiskt att jag är typ lika taggad på detta som dig!!!

  Reply

 • Therese

  Åååh!
  Jag ska köpa min första lägenhet förhoppningsvis till hösten (måste ju vara perfekt) så älskar verkligen dessa inläggen 😍

  Reply

 • Michaela

  Ååh vilka fina lampor. Jag har så svårt att hitta lamor jag gillar, de är antingen för moderna, tråkiga, too much men dessa var ju bara perfect!

  Reply

 • Skånemamman

  Älskar din stil!! Grattis till lägenheten! Tolkar det som att du flyttar in själv så vill bara skicka en kram och hoppas att du snart får landa efter denna omtumlande vinter/vår.

  Reply

 • Amanda

  Åh så roligt det ska bli att få följa flytten!! Ser så mycket fram emot första sneakpeaken på ditt drömhem!
  Vi letar fortfarande, hoppas på att den rätta snart dyker upp😉

  Reply

 • Maria

  Inredningsinlägg är superkul för att få inspiration. Vi har precis köpt en egen gård så inredningstips kan behövas! 😀

  Reply

 • CamillaBergquist

  Superfint Linn!
  Jag håller också på att shoppa loss eftersom vårt husbygge närmar sig sitt slut! 🤗 Så kul!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.