Nycklarna till mitt hem

Vilken vecka… Jag packar ner ett hem sedan 17 års ålder. Intetsägande flyttlådor som fylls med prylar som säger allt. Allt om mig och allt om det förflutna. Almenackan från 2014, små anteckningar på olika lappar och trosor längst in i troslådan som förlängesen är för små. Magtröjor som jag med ett leende inser att jag aldrig skulle gå utanför dörren med igen. Studentmössan intryckt i en byrå och jag funderar på vad man gör med en sån. På dagarna jobbar jag och på lunchrasterna skriver jag skuldebrev på banken. ”Det här pappret måste du skriva på för att godkänna att vi har tillgång till dina konton och därmed kan avskriva en del av lånet ifall du avlider”. Okej, det går bra.

Mäklarkåren och bankmänniskor är kanske inte de man vanligtvis blir varm i hjärtat av att tänka på. Men när jag för femtonde gången frågar ”behöver jag göra något mer med det här nu?” och de svarar med leenden att nej, nu sköter vi resten – så finns ingen jag känner mer värme inför. Jag får behärska mig för att inte, med lätt blöta ögon, tacka för att de finns. Lätt irrationell impuls, i och med att jag förmodligen betalar mer för deras hjälp än vad jag vet om. Hursomhelst så är jag så tacksam för system och struktur just nu; var där 12:30, skriv ditt namn på det pappret och vi hjälper dig med resten.

Själv kan jag inte riktigt förstå hur allt går till, men jag varken orkar fråga eller vågar blotta mina funderingar som avslöjar min o-insatthet. Spela roll, eftersom de alla med snälla ögon och fasta handslag säger ”vi sköter detta”.

Så; imorgon får jag nycklarna i min hand. Vad är det första man gör? Låser upp dörren och stryker med handflatan över stuckaturerna?

 

Comments 21
 • Julia

  Dina inlägg är så vackra. Så mycket kärlek, värme och känslor som du så tydligt och målande får ner i ord. Blir nästan tårögd över speglingarna du gör av livet.. Tack Linn för att du inspirerar och motiverar! Du får mig att backa ett steg och se livet från en helt annan vinkel. Du är fantastisk och jag hoppas du kommer bli lycklig i ditt nya hem. Som du kämpat och förtjänat detta. Njut av stunden även om det är lite stormigt förtillfället.

  Reply

  • Alva

   Tack för att du satte ord på mina tankar och känslor! Just därför jag går in dagligen på Linns blogg varenda dag med förhoppningarna om ett nytt inlägg

   Reply

 • Vendela

  Det första jag gjorde i lyan var att käka en riktigt go pizza och tog ett glas bubbel. Sittandes i ett skönt hörn och bara insöp det faktum att jag hade ett eget boende. Delade det med med min sambo, men tror det hade vart lika skönt att göra det ensam!

  Jag tycker du är grym!

  Reply

 • CamillaBergquist.se

  Underbar känsla att äntligen få nycklarna! Vi får vänta ett par veckor till innan vi får nycklarna i vår hand 🙂

  Gör vad som faller dig in när du öppnar dörren, om det så är glädjeskrik eller ömma fingrar på strukturer, och berätta sedan om det för oss! 🙂

  Reply

 • Anonym

  Tycker att det känns lite tråkigt med hur otroligt stängd du är i bloggen nu, med tanke på att dina följare här alltid varit med och stöttat dig… Känns inte så kul att följa längre, när det är så uppenbart att det är så mycket som du inte längre skriver om!

  Reply

  • Kerstin

   Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna, artikel 8:

   ”Var och en har rätt till respekt för sitt privat- och familjeliv, sitt hem och sin korrespondens.”

   Det står ingenting om undantag för den som bloggar. Dvs nöj dig med det som skrivs, eller läs någon annan blogg. Eller skriv en själv, så kan du redogöra för alla dina relationer till alla personer i realtid.

   Reply

   • Linda

    Wow Kerstin. Allvarligt?

    Du tycker att Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna, artikel 8 är applicerbar på en blogg?

    Då har du noll koll på vad den innebär och varför dessa rättigheter finns. Makalöst ignorant.

    Linn räknas som en professionell bloggare och driver en blogg med vinstsyfte. Därmed antar jag att hon liksom andra företagare ser feedback på innehåll som något positivt.

    Reply

    • www.linnolsson.se Post author

     Hur kan det ens bli en hetsig diskussion om att jag inte delar med mig tillräckligt av mitt privatliv för att mätta nyfikenhet..?

     Reply

     • Linnéa

      Hur svårt är det att bara låta bli och gå in och läsa bloggen om man nu inte längre gillar vad man läser?

 • maja

  man går in ,sättet sig på golvet , andas in,tar in allt och tänker fan.. jag gjorde de !detta är mitt ! mitt hem
  sen kan man även dansa lite fuldans o dra ett glas prosecco.(sen bjöd ja in mina tjejer på mer prosecco och take away på golvet 😂.sen dansa lite igen.. sen skaffa möbler
  .sitta på golvet är bara gött en stund! lycka till Linn

  Reply

 • Maria

  Jag vet precis hur du känner – imorgon får vi nycklarna till vår nya gård!!! 😀 Vet inte heller vad jag ska göra först, men längtar ihjäl mig till imorgon iaf! Stort grattis och lycka till med ditt första helt egna boende, det är underbart!

  Reply

 • Emma

  Alltså wow, grattis!!
  Jag tog studenten igår, och har följt dig ända sedan jag gick på högstadiet. Dina inlägg är helt fantastiska, särskilt nu på senare tid, du inspirerar verkligen!
  Jag hoppas att jag kan fortsätta bli så framtidsinspirerad av din blogg som jag har blivit under gymnasietiden även på universitet till hösten.
  TACK för att du sätter så bra ord på saker och delar det offentligt, så att man här oavsett humör eller känslor kan bli inspirerad till att fortsätta kämpa för att uppnå sina drömmar <3

  Reply

 • Erika

  Så otroligt vackert och fint du skriver. Ta hand om dig i allt det stormiga och stort grattis till din lägenhet. Kram

  Reply

 • Klara

  Har du och Felix gått skilda vägar?

  Reply

 • Ebba

  Jag kan inte tacka nog för hur vackert du skriver. Går in hör varje dag och hoppas få se ett nytt inlägg där du nästintill vänt ditt hjärta utochin i text, samtidigt lyckas du hålla distans. Önskar jag kunde skriva som du, och det kommer jag kunna. Tack för att du finns Linn! Du är mångas inspiration. Vi är många som önskar dig all lycka och vi är också genuint glada för din skull med lägenheten. ❤

  Reply

 • Fanny

  När jag fick min lägenhet sov jag på ett liggunderlag första natten, haha. Hade inga möbler men ville så gärna vara i MIN lägenhet <3

  Reply

 • Anonym

  Du skriver så fint om livet, visar att det är fullt av möjligheter men även att det både är skört och icke vackert ibland. Tack för den mänskliga mixen!

  Vad du än gång igenom – det går över en dag <3

  Reply

 • Emma

  Jag har lagt märke till att du skrivit ”mitt nya hem” och ”jag packar ner ett hem” vilket får mig att undra om du och Felix har gjort slut? 🙁 Det är alltid lika tråkigt och jobbigt när ett förhållande tar slut, så vi läsare förstår om du inte vill skriva om det ❤️

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.