Med hjärtat i ena handen och rädslan i andra

Nu sitter jag här, på min alldeles egna fönsterkarm, utan att alls ha kommit i ordning och efter en omgång inuti livets stundtals brutala torktumlare. Fort gick det. Dagen efter en förhandsvisning, förälskelse vid första ögonskastet och ett förhandsbud på skakiga ben i alldeles för slitna jeans klev jag in på Bjurfors kontor och skrev på pappren till mitt första hem. Den process som skulle vara präglad av vi två, champagne och sammanhang. Så blev det inte.

Det är oändligt mycket svårare att skriva när det inte bara handlar om mig, utan någon till. Dessutom den någon som lärt mig allt om kärlek. Den någon som jag fortfarande vill skydda, hylla och höja. Men också den någon som varit en alldeles för stor del av mitt liv för att jag ens ska kunna existrera utan att tala om att vi gått skilda vägar.

Jag har enorm respekt för ungdomskärlek. Att den är lika stark som all annan kärlek. Att den kan forma, sabotera, läka, bygga upp och rasera. Att den skapar ramverk för resten av livet. Som en osynlig tatuering på insidan bröstet som viskar vad man kan förvänta sig av kärlek. Jag har fått uppleva den finaste av dem och det kommer alltid förbli en av mina livsgåvor. Det är en sorg när behov, viljor och de innersta önskningarna börjar spreta åt olika håll. Man försöker tvinna samman i förtvivlade försök som kväver. Tillslut är det inte värdigt längre.

Så. Igår klev jag in genom dörren till det som nu symboliserar att jag tillhör ingen. Är ingens. Men golvet, köksluckorna, väggarna och taket är åtminstone mitt. Här ska ensamhet tas om hand om, kaffe drickas och rödvin spillas. Ingenting blev som tänkt. Absolut ingenting blev som tänkt den här våren.

Förutom att jag fick den tillslut. Den lägenhet med det vackraste av plankgolv, tegeldetaljer, breda fönsterkarmar, stuckaturer och balkong mot en innergård som kunde varit tagen ur en New York-ungdsomsserie. Jag fick den. Om än som rejält tilltufsad av livet.

Det är bara att ta hjärtat i ena handen, rädslan i andra och kliva över tröskeln in i ett hem som ska trösta och bära. Och tacka vet jag att lägenheter varken dör eller byter färdriktning.

Min fönsterkarm. Min sex and the city lägis. Och närsomhelst ringer Ebba på dörren som flygit hem från Milano. OM vi ska dricka rödvin på golvet <3 

Comments 47
 • Cornelia

  ♥️♥️♥️

  Reply

 • Erika

  Åh Linn, jag lider så otroligt med dig och jag minns alla känslor från för länge sen när jag och min första riktiga kärlek gick skilda vägar efter drygt 4 år. Dina ord, ditt djup och målande texter är bland det vackraste jag läst. En egen första lägenhet som man gör till sin egen är fantastiskt och jag önskar dig all lycka. Man brukar ju säga ibland att allt jobbigt händer på en gång och sedan vänder det och massa bra saker händer istället. Så tror jag det kommer det bli för dig. Önskar jag kunde lindra den smärta du känner. Tiden läker men det tar ju just tid. Tack för att du skriver, din blogg är en av väldigt få jag läser dagligen♥️

  Reply

 • Inna

  Congratulations for the new apartment!

  I have been reading your blog for many years (I understand written svenska but can’t write it properly, my apologies) and now I just felt I have to leave a comment. Altough after the spring you have had I really don’t know what to say – except that I really look up to you and your strenght. The way you have handled all the situations when the world turns upside down, multiple times, is ashtonising. In addition your ability to express your thoughts and feelings through all these texts (also during all these difficult times) is one of a kind. Thank you for sharing your thoughts with us!

  Wishing you all the best – I hope the summer ahead will be warm and happy!

  Reply

 • Victoria

  All kärlek till dig! Du är helt fantastisk❤️

  Reply

 • Anna

  Åh Linn, vilken vacker text som innehåller så starka ord❤️ Hoppas din nya fina lägenhet med magisk fönsterkarm kan hjälpa dig att läka vårens händelser.
  Stor kram!❤️❤️❤️

  Reply

 • Rode Gradin

  Bara MASSVIS med kramar till dig. ❤️ Det har märkts att livet har varit skört och är skört just nu. Spelar ingen roll hur stadigt man står när livet bestämmer sig för att köra tvära kast, det är bara att försöka hitta rätt fotfäste igen. Vill bara passa på att säga ett tack också för att du delar med dig, vet ingen som skriver så berörande, vackert och målande som du. Livet kommer att falla på plats igen, det måste bara få lite tid på sig att göra det först.

  Reply

 • Elvira

  Åh nej. Starka, fina du. Massor med kramar till dig.

  Reply

 • Alexandra

  Du skriver så otroligt bra och jag blir så berörd.. hjärtat vrids om och jag vet såväl känslan när viljor spretar. Det blir bra tillslut! Kram!

  Reply

 • Nickie

  Du är fantastisk Linn! Var precis där du var för ett år sen, med ny lägenhet efter mitt livs mest omtumlade vår där jag låg på en madrass på golvet och tittade på mina säckar med kläder som stod längst med väggarna och som jag inte hunnit packa upp än. Midsommarafton kom min mamma över och vi satt på golvet och åt sill och potatis i min tomma lägenhet utan möbler och pratade om hur vilsen jag kände mig, men att jag i tornadon ändå var så glad över min lägenhet. Nu ligger jag här i min soffa, läser en bok nästan exakt ett år senare och det har varit en jäkla resa- men det blev bra. Jättebra. Och det kommer bli bra för dig med! Jag tror på dig! Så full av beundran för dig och allt du gör. Hoppas ni unnar er ett riktigt gott rödvin ikväll. Kram ❤️

  Reply

 • Ulrika

  Åh jag tror du har en underbar och spännande tid framför dig! En antagligen smärtsam förändring men som har förmågan att vara början till något väldigt spännande! Ska bli kul att följa! Blir lite nostalgisk eftersom jag själv upplevde den hittills mest fantastiska period i livet då jag gjorde slut med min ungdomskärlek efter 6 år tillsammans (fast jag var så klart väldigt uppriven och ledsen samtidigt). Kommer ihåg den blandade känslan av melankoli, lite lätt panik och enorm nyfikenhet och frihet. Ta tillvara på detta!

  Reply

 • Mathilda

  Enda vägen ut ur elden är igenom, men det vet du nog redan ❤️ Du är så oerhört stark, Linn. Ta hand om dig på bästa möjliga sätt och omfamna en ny tillvaro ❤️

  Reply

 • Anonym

  Kramar! ❤❤

  Reply

 • Anonym

  Tack Linn för att du delar med dig. Jag önskar dig all lycka ❤️

  Reply

 • Skånemamman

  Fint och värdigt skrivet! Ta dig nu tid att landa, läka och växa <3
  Stor kram

  Reply

 • Therese

  Jag var i din sits förra året.
  Man vill laga och laga, men efter 5.5 år tillsammans när man dessutom träffades som 15 så spelade det ingen roll hur många sömmar man försökte sy ihop oss med. Man slets så mycket åt olika håll i livet, man hade blivit så annorlunda och ville så olika att sömmarna inte längre höll ihop.

  Jag tänker inte säga att det är enkelt, att det går över fort. Denna sortens uppbrott, när man älskar varandra fortfarande så mycket att man inte vill släppa taget men man gör det för att det behövs, gör ondast av dom alla.
  Jag känner med dig till tusen och stöttar dig i att du inte behöver ta detta här på bloggen mer än DU känner att du vill. Alla som har tjatat har varit fruktansvärt okänsliga.

  Massor av kramar.

  Reply

 • Anonym

  Stor kram!
  Du skriver så fint så jag blir gråtfärdig, och jag känner inte ens dig! Ta hand om dig, och låt också dina nära och kära få ta hand om dig, det behöver du ♥️

  Reply

 • Ebba

  Värker i hjärtat, önskar dig all lycka till i livet Linn 💕

  Reply

 • Mli

  Det kommer att bli bättre jag lovar. Ta nu hand om dig, ta saker i din takt. Väldigt inspirerande att du äntligen kämpat till dig din lägenhet. Se din styrka och lycka till!

  Reply

 • Isabelle

  Du skriver så himla himla bra! Man känner i varje ord och stavelse en enorm sorg men även en uppenbar styrka som bevis på att du ens orkar skriva dessa inlägg.
  Jag beundrar dig för ditt mod, och jag önskar dig att lycka i ditt nya hem, jag lovar att stuckaturer, takrosetter och brädplankor i original är ett litet plåster på ditt stora sår <3

  Reply

 • Isabelle

  … och så bra som du skriver i detta inlägg (och även föregående inlägg) så får jag så livlig fantasi och funderar över vilken bra bok du kunde skriva ihop från din balkong som vetter mot innergården. Kram

  Reply

 • lovisa

  Mina tårar rinner för dig Linn ❤️ men det du skriver ger ändå en glimt av en ljus framtid, lycka till med omställningen och allt vad livet för med sig

  Reply

 • Emilydc

  Linn, så fantastiskt klok, vackert och framförallt värdigt skrivet. Du har ordets gåva. Det kommer bli något stort av dig, större än vad någon kan föreställa sig.

  Reply

 • Lina

  Har läst din blogg i flera flera år, är totalt ointresserad av hästar men har aldrig kunnat sluta klicka mig in här. Det senaste året har det hänt något, dina texter är djupare och finare än någonsin. Vet inte hur många gånger du fått mina tårar att rinna genom dina texter som berör enda in i hjärtat, trots att jag inte känner dig, trots att jag inte alls är intresserad av det du brinner för i livet. Nu kände jag att jag var tvungen att skriva och tacka dig för att du delar med dig, av allt det fina men också av allt det jobbiga i livet som ung vuxen innebär. Så tack, tack för allt. Sluta aldrig med det du gör, för det du gör är fantastiskt 🌟 Stor kram!

  Reply

 • Cicci

  Stört hur livet fungerar. Jag har gjort ungefär samma känslomässiga resa som dig i vår men ligger ett par månader före. Hittade hästen med brutet ben i hagen i januari och gick isär med min första kärlek efter 6 år i april. Inte alls den vår jag tänkte mig men det har blivit rätt bra ändå. Dina texter har varit så bra ovh jag har känt igen mig i så mycket av det du skrivit i vår. Det blir bättre men det tar lite tid! Kram

  Reply

 • Ronja

  Tack Linn, tack för dina ärliga texter.

  Reply

 • Malin

  Började läsa din blogg för massor av år sedan då förs att du skrev om hästar. De senaste åren framförallt sedan Morris fick som så har jag inte längre läst din blogg för hästarna utan för hur fantastisk du är på att skriva texter. Hur otroligt vackra texter du formulerar och alla dina tankar och resonemang! Kämpa på nu det är fixar du! All kärlek till dig!

  Reply

 • Alexandra

  Du lyckas verkligen fånga känslor i dina ord. Vilken extremt omtumlande vår! Förstår att du inte orkar eller vill dela allt – men att få läsa dina texter är så fint. De är så vackra. Även om allt är skört nu finns det också en otrolig styrka i det. Du kommer hitta ditt sammanhang och läka i takt med att du inreder din trygga plats, ditt hem. Kram!

  Reply

 • Carin P

  Virtuella kramar i mängder ❤️. Grattis till din fina lägenhet. Detta är början på resten och även om början kan vara tuff, ovan och oönskad finns det så mycket i framtiden som är ännu bättre. Din positiva och optimistiska syn på framtiden och dess möjligheter kommer öppna nya dörrar! Heja dig 🤗.

  Reply

 • Anne R

  Oj vilken jobbig vår och försommar du har/haft! Grattis till lägenheten och lycka till med vad du än hittar på – livet har tvära kast, djupa dalar och höga fjäll med underbar utsikt… ❤️

  Reply

 • Elin

  Måste bara säga utan att veta vad som har hänt, att det är fantastiskt att du kan beskriva er kärlek på detta sett trotts att den är över. Stor eloge till dig och lycka till med att bygga något eget!

  Reply

 • Ak

  Grattis fina du! ❤

  Reply

 • Paulina

  Tack för att du finns Linn! Tack för att du delar med dig på det allra mest målande och vakta sätt som finns! Du om någon förtjänar ett lyckligt slut

  Reply

 • Malin

  Men usch vilket tufft halvår du haft gumman!! When it rains it pours :(. Men du är så sjukt starkt att du kommer ta dig genom allt detta och komma ut på andra sidan ännu starkare!! Och vilket härligt sätt att starta sitt egna liv med om inte med dröm lägenheten och dröm jobbet, nästa halvår kommer vara ditt 😁🤗!!

  Reply

 • Johanna

  För ett år sedan befann jag mig på precis samma plats som du – jag och min kärlek hade nyligen gjort slut efter fem år tillsammans och jag hade precis fått nycklarna till min första bostadsrätt. Givetvis överlycklig över att den praktiska biten lösts sig och ynnesten att få bo i Stockholms innerstad. Men samtidigt så ledsen över att en relation som betytt allt var över. Oavsett hur du känner Linn, så lovar jag att det kommer kännas bättre med tiden. Gör saker du mår bra av, omge dig med vänner som får dig att blomstra och ta hand om dig själv. Stora kramar till dig <3

  Reply

 • Fia

  Linn du är fantastisk. Har följt dig från och till sedan Team SL. Det som har hänt i år kommer att fortsätta göra ont men det kommer att bli bättre med tiden. Det är starkt att fatta ett så svårt men i slutändan rätt beslut. Alla gör inte det vilket förminskar chanserna till lycka i livet bara för att de är rädda. Allt väl och stort lycka till med nya lägenheten och allt annat.

  Reply

 • Johanna

  Du skriver att du är ingens, tillhör ingen. Jag vet att det kan vara en orimlig och avlägsen tanke och känsla nära inpå sitt uppbrott, men jag hoppas att du snart kan känna den oändliga kraften i att enbart tillhöra dig själv. Jag vet att det är något magiskt i att dela all sin glädje med en annan person, men det finns också något magiskt i känslan av att livet är helt och hållet ens egna, att välja och ta sig framåt i precis på det sätt du väljer. Stor kram, du är så imponerande och beundransvärt stark i en pissjobbig period av ditt liv, kom ihåg att det är okej att krympa ihop till en blöt fläck emellanåt med och helt och hållet ta emot stödet från sina vänner helt utan skyldighet att ge tillbaka just då. Kram ❤️

  Reply

 • Mathilda

  Tack för dina texter Linn. Jag har precis gått isär med min ungdomskärlek. Vi var tillsammans i 4 år och just nu vet jag inte ens hur jag ska överleva, men det du skriver träffar mig rätt i hjärtat och får mig att inte känna mig så ensam.
  Kram

  Reply

 • ml

  Hur ledsen du än är nu så är det fantastiska är att du kommer ta dig ur det här, och när du har gjort det kommer du känna dig starkare än någonsin- jag lovar. Det är både en förbannelse och en välsignelse att man kan känna så mycket, men ljusare tider är på väg <3

  Reply

 • Elvira

  Åh men Linn <3 Att vara STOLT över någon man inte känner är en märklig känsla. Vad långt du har kommit, även om du fått utstå så mycket smärta och sorg på vägen. Du ger mig så mycket styrka och inspiration.

  Reply

 • Bella

  Styrkekramar till dig!❤️❤️❤️
  Är så förväntansfull på att få se hur lägenheten blir tillslut med all inredning!

  Reply

 • louise

  största kramen & ett visuellt plåster till ditt hjärta. njut av vänners sällskap & ditt nya hem. att inte peka finger är stort av dig. <3

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.