”Regnet”

Att vakna mitt ibland de fluffigaste av duntäcken och dunkuddar i ett hem som jag inte lärt känna än men som är mitt alldeles egna. Dagens första steg på plankgolv som knarrar. Inte så konstigt, här har ju människor andadts och levt sedan 1920-talet. Sånt känns i väggarna. I atmosfären som en hög takhöjd och golv som knarrar skapar. Lägenheten känns snäll, som en varm famn i lägenhetsformat. Undra hur många trasiga hjärtan som bott här? 

Första kvällen kom Ebba till mig, det var flyttkartonger prick överallt och mina ögon tårades. Hon hade köpt med sig allt vi båda älskar och vi struntade i att det mesta var upp och ner. Dukade fram, klirrade med vinglas och tryckte play på Spotify. Låten Regnet med Petter började spelas och jag kommer alltid minnas just det ögonblicket. De första raderna med Petters röst som avlöses av Mollys, regnet som hördes från de vidöppna balkongdörrarna och min bästa vän som drar upp skjortärmen för att visa att hon ryser. Det var så mycket sorgligt och så mycket fantastiskt att rysa över den kvällen.

Dagen efter fick jag fjärilar i magen av att kisa ut mot innergården när jag vaknat. Det gjorde inte så mycket att jag bara hade prosecco, is och rödvin hemma eftersom alla mina favoritcaféer ligger runt varenda knut. Från innergårdsoasen till storstadspulsen med endast en dörr emellan.
– En surdegsfralla och en cappuccino take away, tack!
Och så äter man det hemma på sin breda fönsterkarm i skräddarställning.

Nu är det måndag morgon, jag har satt på Laleh’s svenska låtar och går mellan badrummet och min walk in closet. Snart ska jag ta en promenad till jobbet och väckas av pulsen som skapas av människor i kostymer och klackskor som är på väg.

”Plötsligt är du framme, du är namnet på din dörr
I hallen hänger orden: kommer aldrig bli som förr”
– Laleh

Comments 16
 • Stine

  Vilken fantastisk lägenhet!

  Reply

 • Cornelia

  Wow den ser så fin ut!! Snälla visa fler bilder 😍

  Reply

 • Cecilia

  Alltså jag orkar inte så fin din lägenhet är!!! Får jag flytta in? Kan bo i din walkincloset 😀

  Reply

 • Malin Johansson

  Du är fantastiskt på alla sätt och vis, och jag ser verkligen upp till dig för den starka personlighet du är. En riktig förebild för att man kan klara allt, bara man vill, oavsett hur hårt vinden sliter i ens grepp om marken. Stor kram till dig!

  Reply

 • Elin

  Världens finaste lägenhet! Grattis! 🌸

  Reply

 • Jennifer

  Så glad för att du i allt det jobbiga ändå hittat en drömlägenhet och att du verkar ha så fina människor i din närhet 💎
  Ta hand om dig

  Reply

 • Amanda

  Jag ryser när jag läser detta! Tänk att du lyckades få en sekelskiftdröm mitt i centrala Göteborg! Stort w o w på den! Så kul med en liten glimt ur prospektet!😃
  Väldigt glad för din skull Linn!

  Under samma vecka som du skrev under hittade även vi en lägenhet i Stockholm efter en lång tids letande.
  Har följt dig seda många år tillbaka och tyckte det var så himla roligt att vi båda lyckades uppfylla en utav våra stora drömmar under samma vecka!

  Ser fram emot att få följa ditt nya liv i denna drömlägenhet!
  Massa kram till dig Linn!

  Reply

 • Isabel

  Du är så duktig på att skriva, sätta känslor i text! Vackert och sorgligt på samma gång – som livet är!

  Reply

 • Madde

  Fler bilder! Ser jättemysigt ut! Du kommer att trivas bra där, Linn. Tror det är precis rätt plats där du får läka ditt hjärta och ta små steg mot nya marker. Låta tankarna svindla och fara är du sitter uppkrupen i fönstret….. Hur många rum är den på? Kvm? Kram!

  Reply

 • Camilla

  Vad härligt, grattis till den fina lägenheten! Längtar så tills vi får vår nya lägenhet – men det är inte förrän nästa år. Men oj vad man längtar.

  Reply

 • Beatrice

  Alltså wow, Linn! Rös mig igenom hela inlägget. Du har verkligen talang i att skriva! Tack för att du delar med dig av dina ord <3

  Reply

 • CamillaBergquist.se

  Underbar text, underbar lägenhet <3

  Reply

 • Lina

  Tänk att efter alla lägenhetsvisningar för ett hem till er två som aldrig blivit, och sen hittar du den mest fantastiska så fort du låter sökandet bli för din egen skull. Är det inte som menat? Låt den läka ditt hjärta under långa nätter på fönsterkarmen. Det verkar va en underbar lägenhet, stort grattis till din nya plats i livet.

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   Har faktiskt tänkt exakt så också, hur är det ens möjligt att allt jag drömt om dök upp i miniformat på håret inom min budget just den veckan när beslutet togs? Tack <3

   Reply

 • Anonym

  Så fint! Mer bilder och mer inredning!!

  Reply

 • Gammal ja visst

  Det måste verkligen ha varit meningen 🙂 Måste bara skriva att jag är nästan 20 år äldre än du och blir ofta berörd av det du skriver. Önskar att jag varit så insiktsfull i din ålder, så många av er, unga tjejer, är så himla kloka! <3 Och nu lät jag skitgammal, "dagens ungdom", haha.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.