Sex and the city

Och så går tiden och helt plötsigt upptäcker man att den nya adressen över ens läppar till taxichaffuören i natten inte hugger i bröstet längre. 

Efter en helg som gått i uppblåsbara rosa flamingos tecken sitter jag nu på balkongen för mig själv med andra koppen kaffe efter en springrunda. Trots att innergården omsluts med höga, vackra hus som stänger ute restauranggatornas ljud till lummig tystnad så hörs barns karusellskrik från Liseberg då och då.

Lägenhetshusen är fulla med unga människor. Vill man somna med öppna fönster somnar man till röster som höjs i takt med nattens timmar till Spotifys färdiga lista ”Sommarhits 2018”. Pumps klapprar i trapphusen långt efter klockan 03, tvättstugan lyser orimligt sent på grund av alla oss som glömmer boka tvättider och hämtmatsleveransen på den rosa cykeln är här oftare än vi som bor här.

Jag tar också trapporna i stadiga kliv på för höga pumps. Inte lika stapplande och vilsen längre. Fylld med en ny tillit till mig själv. Också den som en osynslig tatuering på insidan bröstet, såsom jag skrev om den första kärleken. Fast denna viskar att jag överlever allt det jag trodde jag skulle gå under av. Det är också en livsgåva, att veta det.

För trots att balkonggolvet av träplankor jag sitter på fått många droppar av tårar och rödvin på sig så är det bara rödvinsdropparna som inte går bort i regnet. Och de, de får gärna vara kvar. Bara regnet tar tårarna.

Comments 46
 • Caroline

  Från häst- och livsstilsblogg till vinblogg… nä men seriöst är det verkligen sjukt många inlägg med vinglas. Är det allt ditt liv kretsar kring?

  Reply

  • www.linnolsson.se Post author

   ..vad lätt det vore om det skulle gå att vara tillfreds med ett liv som kretsade kring vin 😉
   Dels bloggar jag på ett väldigt annat sätt nu, 2-3 inlägg i veckan istället för om dagen, så de bilder och stunder som återges är inte på samma sätt en tisdagskväll med tonfisksallad. Men helt ärligt; ja – det är mycket sena kvällar, vänner och sommarliv! Jag är 23 år, lever i en sekelskiftspärla MITT i Göteborg, har mitt första heltidsjobb i PR-branschen och är nybliven singel.

   ..dessutom är det svårt att driva en hästblogg när ens häst blev förlamad i bakbenen och behövde avlivas.

   Reply

   • Frida

    Word!
    Ta hand om dig Linn och glöm aldrig att du är den starkast lysande stjärnan i DITT liv som du väljer själv hur du lever ♥️
    Stor Kram!

    Reply

   • Åsa

    BÄSTA svaret! ❤️

    Reply

   • sandra

    Linn vilket bra svar, Och sedan kanner jag spontant att vissa maste slappna av lite. Bara for att man njuter av rodvin med sina vanner i solnedgangen och dansar sig genom natten betyder det inte att man har nagot problem eller ar en dalig forebild. Det betyder att man ar ung, har roligt och tar vara pa den vackra sommaren vi har pa det satt man kanner for. Och det ar val inget fel med det? Vi har bara ett liv, njut till fullo och gor allt det du kanner for 🙂 tack for en helt fantastisk blogg med texter som beror varenda gang!

    Reply

   • Carin P

    Du är grym Linn! Du skriver på ett nytt och fängslande sätt och vinglasbilderna gillar jag mycket 🤗🥂. Kramar

    Reply

  • Klara

   Tycker också tyvärr det är ganska tråkigt innehåll i bloggen nuförtiden….

   Reply

   • www.linnolsson.se Post author

    Varför inte sluta klicka dig in här, i så fall? Det måste ju finnas andra bloggar som du hittar inspiration hos, waste of time att lämna kommentarer om att just min inte faller dig i smaken! 🙂

    Reply

 • Emelie

  Dina inlägg är så fängslande vackra Linn! Älskar hur du skriver!

  Reply

 • Emma

  Älskar dig Linn! Du kommer bli nåt stort!

  Reply

 • Ak

  Så härligt fina starka kloka du ❤
  Lev livet och njut av det ❤

  Reply

 • Therese

  Tyckte verkligen om din ”hästblogg” Linn och skulle aldrig önska att det slutade som det gjorde för dig, Raya och din kärlek men sedan allt hände har din blogg lyfts till nya höjder.
  Även om det är 2-3 inlägg i veckan istället för om dagen så ger varje inlägg en sådan obeskrivlig känsla. Jag älskar din ”vinblogg”.

  Reply

 • Frida

  ÄLSKAR ditt sätt att skriva. Du sätter liksom ord på ett sånt fint sätt på ungefär allt någon i 20års åldern har i huvudet. Love it!

  Reply

 • Skånemamman

  Håller med ovanstående, dina inlägg är fängslande vackra. Sorg och hopp och livets svängar, vin och vänner och djupa tankar. Både saknar och inte saknar din ”tidigare” blogg.

  Reply

 • CamillaBergquist

  När regnet lyckats tvättat bort alla tårar lyser solen upp rödvinsfläckarna i trät som bevis på läkta sår tack vare underbara vänner över ett par glas vin <3

  Reply

 • Mathilda

  Så fint! <3

  Reply

 • Tilda

  Har du o Felix gjort slut? VARFÖR? 😒 Kan du inte skriva ett inlägg om det när du fått lite mer kraft?! ❤️

  Reply

 • Nickie

  Du är så grym Linn! Jag blir lycklig in i själen när jag ser att du uppdaterat. Du är SÅ bra! ❤️

  Reply

 • Ida

  Fullt av unga? Ja de rika bara.. Är inte så romantiskt kanske
  För hur många unga har råd med sån lägenhet:( kände bara hur lättvindigt det lät men det är högst ouppnåerligt för de flesta

  Reply

 • Alexandra

  Alltså åh, så vackert ändå. Att sorgen som är så nattsvart ändå kan vända. Älskar hur du skriver och tror verkligen du har den absolut bästa tiden framför dig. Din blogg är magisk, med eller utan vin och med eller utan hästar.

  Reply

 • Lotta

  Jag tycker att din blogg är bättre än någonsin. Mer känslor. Mer avskalat. Du har en fantastik lägenhet som många bara kan drömma om – men du har jobbat hårt och ambitiöst i många år för att komma dit. Det är inspiration!

  Reply

 • Matilda

  ALL kärlek till dig Linn! Du skriver så troligt inspirerande och jag skulle faktiskt säga att din blogg alltid handlat om din passion, vare sig det varit hästen, kärleken eller jobbet. Att fokuset skiftat och pressen på bloggen minskat tycker jag enbart har genererat fler genomtänkta inlägg som berör en på djupet. Ingen försämring utan enbart förändring, precis som livet förändras! Du är oerhört stark och har inspirerat mig och fortsätter inspirera mig var dag och vara den förebild som den sextonåriga jag behöver! Kramar

  Reply

 • Ebba

  Underbar kommentar ovan, älskar också din vinblogg! För mig är det lyx varje gång jag kikar in här och ser att du publicerat ett nytt inlägg. Som om inlägget vore en riktigt bra bok väntar jag med att läsa det tills jag är på en plats för mig själv där jag i lugn och ro kan läsa igenom och tillägna all min tid till att fundera och vrida på tankar till dina makalöst vackra texter. Tack för att du fortfarande går in och delar med dig och önskar dig lycka till, kram

  Reply

 • Malin

  Håller med kören, din blogg speglar verkligheten där livet förändras och vi översköljs av känslor. Tack för dina vackra ord, du är fantastisk.

  Reply

 • Kristina

  Önskar fortfarande att det blir en bok någon gång! Är 15 år äldre än dig och började läsa din blogg pga resan med Raya, och jag är så långt ifrån ditt liv man kan komma (bor långt upp i norr på landet med hästar) men på grund av ditt oerhört fina språk är det omöjligt att sluta klicka in här. Det hade varit fantastiskt att få följa dig genom hela livet, är så spännande att se vad det ”blir av dig”! Tänk det är faktiskt inte många människor vars livsöden man är så intresserad av, är tacksam över varje ny vecka som du bloggar och låter oss ta del av ditt liv och dina tankar. Absolut min favoritvinblogg, och om du slutar blogga så måste du skriva en bok, jag säger bara det..

  Reply

 • Dressyrryttare

  Här är oxå en trogen läsare som älskar din blogg, vad än du väljer att skriva om.

  Just nu kan jag relatera till min egen ungdom, men du beskriver det så vackert att man ler när man läser det.

  All kärlek o framgång till dig!

  Reply

 • Malin

  Ryser av dina texter! Trodde inte man kunde sätta ord på de känslorna som du faktiskt beskriver i text! Magiskt!

  Reply

 • Ida

  Tycker din blogg är bättre än någonsin! Älskar att läsa om vin och allt som du skriver om just nu <3

  Reply

 • Victoria

  Jätte fina inlägg, man blir alltid berörd.

  Reply

 • Linnea

  Dina ord!! jag älskar hur du skriver o varje inlägg är som en liten julklapp <33

  jag undrar om du kanske kan tipsa om dina Göteborgspärlor? Restauranger, caféer, områden att bara vandra i.. allt! varit i staden flera gånger pga släkt men i år vill jag uppleva den! 🙂 kram

  Reply

 • Sara

  Måste verkligen säga att du bor i bästa området, själv bor jag i grannfastigheten söder om dig sedan några år och det är verkligen bästa och mysigaste gatan med alla restauranger. Välkommen hit och njut av din balkong

  Reply

 • kristin

  Tycker också din blogg är bättre nu, känns så jäkla äkta. För övrigt: Mer vin och ballehäng åt folket!

  Reply

 • Ebba G

  Om du orkar och vill, jag skulle vara hemskt intresserad av att höra hur du ser på ditt liv utan häst. Jag står inför valet att sälja men jag vet inte om jag skulle tycka om mitt liv då, min häst är en så enorm del av mitt liv sedan tio år tillbaka. Ibland försöker jag googla på personer som har pausat sitt hästliv en stund men de jag hittat har bara sagt att det är ett stort tomrum. Inte direkt väldigt bra stöd.

  Tack för att du skriver allt du gör Linn. Det är otroligt mycket känsla i allt du skriver och dina ord berikar verkligen mig.

  All lycka till med allt <3

  Reply

 • Carro

  Jag fastnade också här en gång i tiden pga hästbloggen. Vi är i samma ålder, ser många likheter med mig själv men också många totala olikheter 😊 nu är jag kvar då jag verkligen uppskattar dina texter om vardagsgrubbel, vem man egentligen är och hur man vill forma sitt liv. Trots att jag inte ens gillar vin 🤣

  Något jag också tycker är väldigt fint att se i din blogg är hur du från början (som jag tolkar det) skaffat både Soraya och Morris med ambitionen att prestera, men hur det sedan försvunnit och ersatts med mycket mer värdefulla insikter om ren lycka. Även om det skett på ett väldigt tråkigt sätt man inte önskar någon.

  Reply

 • Göteborg

  Det är så starkt av dig. Att gå vidare. Jag är över ett halvår bort från mitt senaste break och i ett förhållande med en otrolig människa, men då och då flimrar det förbi en bild på honom som raserar min värld en sekund eller fem. Eller så åker jag förbi en plats vi var på, och det hugger till. Jag förstår inte alls varför, för jag är lycklig, men på nåt sätt känns det tröstande att läsa dina inlägg. Jag försöker sno åt mig lite av din styrka här, för jag vet ju att tiden läker alla sår. Tack för att du delar med dig.

  Reply

 • Filippa

  Har följt dig länge men tror aldrig att jag hittat så mycket av mig själv i din blogg som nu. För en vecka sen fick jag veta att min bästa vän/extramorsa/syster/förebild som jag gjort allt för och litat blint på, haft en hemlig relation med killen jag älskar i flera månader. Lång historia och svår att sammanfatta men så som hon svikit mig och ljugit för mig kommer jag nog aldrig att lita på någon igen. Den här veckan har verkligen lämnat mig så sårad och ledsen som jag aldrig varit innan, med att lämna mitt jobb som.jag älskar sen två år tillbaka (hon var även min chef och jag vill inte jobba för henne mer), från att ha någon i ryggen som man tror alltid ska finnas där till att behöva inse att man förlorat den som betytt mest för en utöver familjen och ska ta sig igenom livet utan henne. Plötsligt vet jag inte vilka som är mina vänner, vart jag ska ta vägen eller hur mina närmaste veckor och månader kommer se ut. Det har verkligen hjälpt mig att klicka in här och läsa dina vackra skildringar av hur din tillvaro har förändrats och du har förlorat så viktiga bitar i ditt liv. Jag ser verkligen upp till dig och beundrar hur du tar dig igenom detta och din förmåga att hitta det vackra i allt. Det har gjort det lite lättare att finna sig i att vara vilsen och sårad, och veta att man aldrig kommer få tillbaka det viktigaste man en gång hade. Tack!

  Reply

  • Göteborg

   Jag är så hemskt ledsen för att även du fått uppleva ett svek som detta, men visst känns Linns blogg numera som en källa vi kan hämta styrka ifrån?
   Önskar inte känslor som de vi känner på någon, men är samtidigt glad att man inte behöver känna sig helt ensam.
   Kram på dig

   Reply

   • Filippa

    Verkligen!! När man känner sig sviken och ensam märker man också vilka som faktiskt finns där och förstår en, och kan hitta mycket tröst i att man inte är ensam. Massa kramar till dig med!

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.