Juni –> augusti

Ur mitt blogginlägg den 21:a juni klockan 18:38 

”Man har rätt till förtidssemester när man får en ny tjänst säger dem. Semester, tänker jag. Det är det sista jag vill ha. Den gälla signalen som ringer för att väcka mig, 52 minuter efter att jag redan vaknat, och mötena som kräver min skärpa och luncherna som kräver mitt skratt vill jag definitivt inte göra mig av med.”

Men så blev det augusti och på fredag är jag ledig för att gå på Way out West och sedan ha en vecka helt ledigt efter en riktig kontorssommar med fullt fokus. Ingen omhållande, omhuldande struktur som hjälper mig till skärpa och skratt. Det går av sig självt nu när livet runnit under mina egna broar. Oceaner av känslor under broar utan filtreringssystem. Men tillsist är man där, med solen i ansiktet och livet i magen. Ett uppbrott, ett nytt hem, ett nytt liv och många nätter senare. Nätter innehållande oumbärliga vänner, samtal om allt som inte blev, äventyr, honungsrostade jordnötter och paraplydrinkar.

Det är en befrielse att gå från att sörja gemensamma beslut om skilda vägar till att se tillbaka på famnen som gick från pojke till man i min närvaro med den största av ömhet och tacksamhet. Jag tror att vi gav varandra en robust, slitstark och alldeles otrolig trampolin att göra våra egna bakåtvolter ifrån, precis åt det håll vi vill. Och det om något är väl fint som fan.

Jag vet allt om kraften någon annans famn kan ha.

Men nu vet jag också, i alla fall en del om, hur man klarar sig själv när tiden är inne för det.

Comments 12
 • Lovis

  Tack för dina texter! Jag är i den sitsen du var i våras och att läsa dina texter om och om hjälper otroligt mycket. Att veta att man inte är ensam om att gå igenom både break up och förlora sin hästbästis på loppet av ett halvår, gör att jag vågar hoppas att jag någon dag kommer att le igen precis som du gör nu. Kram

  Reply

 • Therese

  snygg outfit också! var har du köpt den? 🙂

  Reply

 • Mikaela

  Jag tror ändå att ledighet kan vara lite bra, med måtta alltså. 🙂 Men självklart ska man göra det man själv vill och tror är det bästa för en!

  Själv har man avslutat sina fyra veckor semester och började jobba i måndags, kör dock kort vecka för att från i morgon precis som du roa mig i hjärtat av Göteborg. Sett fram emot Way out west hela sommaren och hoppas att du får lika underbart roligt som jag planerar att ha! 🙂

  Reply

 • jossan

  Du är så jävla grym, älskar dina texter. Sluta aldrig vara du, för du verkar vara en helt amazing människa som man mer än gärna skulle vilja ha som bästis!!

  Reply

 • Fanny

  Ryser i hela kroppen av varje inlägg du skriver. Älskar allt. Du är SÅ BRA!!!

  Reply

 • Emely

  Läser få texter som är så välskrivna som dina. Vartenda inlägg, vartenda ord är så väl genomtänkt. Och samtidigt så ärligt, och så förbannat fint <3

  Reply

 • Isabel

  Du kan skriva en text om att du köper pizza, sätter igång en tvätt och städar toaletten, ändå låter det som den finaste av poesi! Du e fantastisk!

  Reply

 • Clara, Bossbloggen

  Tvåsamhet i all ära, det är också en häftig känsla att klara sig själv och vara trygg i det. Så skönt att sommaren har inneburit läkning 🖤

  Reply

 • Cajsa

  Tack! Dina texter får mig att rysa och vilja gråta samtidigt som jag vill slå mig framåt.
  Jag gick igenom ett uppbrott för ca 1 månad sen.
  Dina texter får mig att våga hoppas att jag blir hel igen. Att man kommer vidare.
  Fy va bra du är!<3

  Reply

 • Emma

  Bästa Linn, vill börja med att säga att jag har följt dig sen jag var 13 (fyller 20 nästa vecka) och jag är otroligt tacksam över att ha fått ha en förebild som dig under mina tonår. Utan att du ens har vetat om det själv har du inspirerat och motiverat mig så otroligt mycket! Är så imponerad över styrkan du visat senaste året och samtidigt innerligt glad att du valt att fortsätta blogga om än lite mer sporadiskt. Skulle önska (om man får det) att läsa mer om dina bästa knep för att ta sig an arbetslivet. Alltifrån hur du planerar till små tips och trix. Om det är något du känner att du vill dela med dig av såklart och om inte annat ser jag fram emot att få fortsätta följa dig och ditt fascinerande liv! Puss och kram!

  Reply

 • Louise

  Tack, Linn. Påriktigt tack så otroligt jävla mycket att du delar med dig av sorgen och din läkning. Jag själv är mitt uppe i sorgen efter ett jobbigt uppbrott. Med ångest i halsen och en klump i magen låg jag nu och undrade hur sjutton jag någonsin ska kunna hitta ut bland alla skärvor.
  Men så läser jag dina inlägg och inser att man hittar ut, man hittar sig själv och man tar sig upp igen, om än med lite sorg i sig så kommer det komma en dag när man känner sig hel större delen av dagen, och sen en dag när man känner sig hel en hel dag, och till sist kommer dagen där man faktiskt är hel. Så tack Linn, för att du ger mig hopp om mig själv igen.
  Kram på dig.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.