Styrkor och skärvor under stjärnhimlar

En sista sommarvecka, sedan får det faktiskt ta och bli höst på riktigt. Med oxblodfärgade naglar, nya träningslöften och svarta kostymbyxor. Efter veckor, eller rättare sagt månader, med solstrålar och trettio grader kom regnet lagom till Way out West och mina enda lediga dagar under sommaren 2018. Men helt ärligt; det gör ingenting. Jag har haft annat att tänka på än regndroppar och solstrålar den här sommaren. Som stuckaturer, sittpuffar, krossat hjärta och fantastiska kvinnliga själar som är mina närmaste vänner.  

Det finns något så familjärt i helger där dagar och klockslag smälter samman. Jag har egentligen inte upplevt det så många gånger, eftersom jag i och med ridsporten för det mesta kommit senast och avrundat tidigast, oavsett om det är tisdagsmiddagen eller Way out West-helgen. Men den här sommaren har jag tagit allt som vanligtvis inte är jag i ett fast handslag.

Prosecco-frukost, glittriga toppar, mörka läppar och grillchips till mellanmål. Plastglas som genom händers ständiga närvaro snabbt omvandlar den kallt krispiga drycken till ljummen, men vad gör väl det. Mitt i den viktigaste av dialoger om något stort och upprivet skriker någon ”SKÅÅÅL” och vi kastas mellan det allvarliga och det lättsamma till tonerna av Veronica Maggio och Drake.

Alla vet att det börjar på torsdag efter jobbet och avrundas på söndag med pastamiddag – men däremellan spelar det ingen roll vilken dag eller vilket klockslag iPhonen med den nyvunnena sprickan visar. Vi alla hjälper varandra att hålla ungdomen i famnen och vuxenmåstena på avstånd.

”Han förtjänar inte dig” förklarar vi för någon vi inte känner som torkar tårar med baksidan handleden i gummistövlar på en dagsfest.

Och aldrig förstår man varandra så väl som utan filter under stjärnhimlar i slutet av en sommar, som för nästan alla varit omtumlande på det ena eller andra sättet. Man drunknar med blicken i någon annans för att spegla sig i dennes styrkor och skärvor och säger skål när det egentligen inte alls passar sig.

Jag älskade min förra helg. Nu ska jag ta hand om min sista sommarvecka på Västkusten följt av Falkenberg Strandbad med Ebba innan hon åker iväg på höstens äventyr ♥

Comments 6
 • Elvira

  Jag och min pojkvän gjorde slut för prick 1v sedan imorgon. Fan va det här inlägget träffade rätt i hjärtat.

  Reply

 • Elin

  Alltså älskar dina texter. Förstår inte hur du lyckas beröra på detta sätt varenda gång. Tack för att du fortsätter att dela med dig trots att livet tog en annan vändning än du tänkt dig från början. ❤️

  Reply

 • Elin

  Men wow! Hela den här sommaren har du verkligen satt ord på den fantastiska och förvirrande tiden mellan ungdom och vuxen. Tack för att du hjälpt mig att se det vackra, inte bara i din, utan även min vardag.

  Reply

 • Fanny

  WOW! Läppstiftet, varifrån? Såå jäkla snyggt! 😍

  Reply

 • CamillaBergquist.se

  Jag längtar också efter hösten. Man ska inte klaga på värme och sol men det måste samtidigt vara okej att längta efter röda löv och kyliga mornar <3

  Reply

 • Emma

  Efter en sommar mer turbulent än jag trodde var möjlig träffar dina ord rakt in i hjärtat. Du lyckas sätta ord på varenda liten känsla och tanke. Tack för att du finns Linn! På grund av dina texter känns de tyngsta dagarna möjliga att ta sig igenom. <3

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.