Morris Moor

Den 20:e och 21:a januari befann jag mig i tingsrätten, i min första och förhoppningsvis sista huvudförhandling. Ett tvistemål om Morris Moor. Min första alldeles egna häst som kom in i mitt liv när jag behövde honom som allra mest, det vet ni som läste min blogg under 2013. Ni vet också att han togs ifrån mig alldeles för fort och idag ska jag för första gången någonsin försöka sätta ord på lite utav känslorna och händelserna denna period har inneburit.

Följande rader har jag tänkt på sedan 24:e april 2014, dagen då Morris Moor blev diagnostiserad med kissing spines efter bara månader i min ägo och en tid av hjärtkross, otaliga rehabiliteringsförsök och min första kontakt med juridiken, hästjuridiken, startade. Igår, den 3:e mars vann vi målet om hästen och min älskade, saknade vän Morris Moor. Det är inget firande. Mer en lättnad över att denna fruktansvärda, tragiska period äntligen har fått en slags punkt. Åtminstone en första, eftersom möjligheten att överklaga domen finns. En lättnad över att alla handlingar, alla sakkunnigutlåtanden, vittnesmål och alla sagda ord är offentliga handlingar från och med idag. Att jag äntligen också kan få min röst hörd.

IMG_3282 blogg2 IMG_3290 blogg2

Jag upplever ofta att omgivningen anser att jag sitter på en stor makt att kunna berätta genom min stora blogg. Jag kan nå ut till hundratusentals människor genom ett klick. Men med makt kommer ansvar. Jag upplever att det är helt tvärtom. Idag tror jag att många väntar sig att jag ska slå tillbaka mot inläggen som har skrivits om mig, hänga ut tillbaka och publicera varenda bevis jag sitter på. Slåss blodig för min heder.

Jag kommer inte göra det. Det har gjort obeskrivligt ont att andra har fått publicera vilka inlägg som helst och godkänna vilka kommentarer som helst medan jag noggrant har försökt radera varenda kommentar med hårda ord, spekulationer eller namn nämnda. När jag, dagar efter att jag behövt avliva min häst som betydde världen för mig, fick läsa inlägg där det stod att jag avlivade Morris för att få ut pengarna på försäkringen så var jag, med all min makt, knäpptyst. Jag hade Morris försäkrad i 10 000 kronor A1 och den avlivningen jag beslöt mig för, den som kändes som den bästa för honom, min vän, kostade 5400 kronor. Dessutom togs beslutet efter 10 månaders rehabilitering. Men med all min makt så vågade jag inte ens formulera det i rädsla för att trampa fel. Istället rann mina tårar natt efter natt av total, jävla hjärtkross, svek och förnedringen över att alla som inte hade en aning älskade att dela inlägg med spekulationer om Morris avlivning och elakheter om mig.

Om vi ska se till vad det faktiskt är, och var, så köpte jag en skadad häst som jag fick rehabilitera och som jag sedan fick säga adjö till och avliva. Det var jag som avlivade en häst som jag hade i mitt hjärta och i den sorgen var det jag som fick se hela mitt facebook-flöde dela inlägg om mig och dagen därpå firade skribenten sin fina statistik. Jag satt tyst, som alltid, upplärd och uppväxt i att inte få agera eller skriva utifrån känslor utan akta mina ord.

Jag tror att det är lätt att läsa min blogg och tro att jag aldrig kan känna mig ensam, sträcker jag ut handen så svarar hundratusen tjejer med varma ord. Men visste ni att jag jämt och ständigt upplever att människor som inte är i min innersta krets gärna vill vara runt mig, där det är sådär alldeles lagom spännande, men väldigt sällan med mig? När det kommer till att verkligen vilja mig väl och stå upp för att någon behandlar mig illa så blir det för obekvämt i och med min ”makt” och offentlighet. Mycket bekvämare att ge en like på avstånd, både till elakheterna och till mig, och vara sådär alldeles lagom i mitten och med. Visste ni hur begränsad jag känner mig av min så kallade ”makt” som gör att jag aldrig får skriva utifrån känslor utan måste tänka tre, fyra, fem gånger om jag kanske, eventuellt, möjligtvis kan trampa någon på tårna med mina ord? Jag är den som måste vara proffsig utåt och torka tårarna bakom skärmen. Och där satt jag, igen, i sängen och vred mig av saknad och sorg över min Morris Moor och var, igen, ett offentligt samtalsämne där alla som hade lite tid över kunde spotta helt utan konsekvenser. Det gör väl inget att spotta på henne? Nej, om vi ska se det utifrån de konsekvenser ens handlande får så gör det faktiskt absolut ingenting att spotta på mig, för det får inga som helst konsekvenser. Ibland undrar jag varför mina ord får enorma konsekvenser medan andras går helt under radarn? Jag förstår givetvis att det får större proportioner om jag hänger ut någon än om en privatperson på facebook delar ett inlägg; men frågan är om det känns olika mycket? Jag vågar lova att orden gör lika ont oberoende webdomän och statistik, för om vi skalar av det från det jag jobbar med ner till vem jag är så vågar jag påstå att skadan blir lika stor hos mig. 

IMG_0645Sista dagarna med Morris, vi spenderade timmar i det första gröna gräset, med tårar rinnandes och min största bästis ovetandes vid min sida. 

Denna skärmdump är ifrån domen, och första stycket i mina grunder för stämning. mina grunder

Jag har känt efter på riktigt, på djupet, vad jag vill förmedla och vad jag vill att dessa fruktansvärda år och upplevelser ska mynna ut i. För mig handlar det här om Morris Moor. Ett djur med ett enormt hjärta som tyvärr blev hans fälla i livet. För mig handlar det om honom och om alla hästar som idag, eller i framtiden, kommer hamna i en liknande situation. Det handlar om alla er som ska köpa häst och som vet lika lite om hästjurdik som jag en gång gjorde. Det är, när jag känner efter noga, helt oviktigt att hävda mig, pissa på någon annan eller försvara mig som ryttare eller person. Det finns några konkreta bevis som känns viktiga för mig att hänvisa till, dessa är idag offentliga handlingar och finns för er alla att hämta ut om ni så skulle vilja.

 • För oss var det inför en juridisk process viktigt att tidsbestämma Morris Moor kissing spines. I samråd med advokat och veterinär beslöt vi oss för att anlita en expertradiolog (bilddiagnostiker) på SLU. H*n i sin tur tog hjälp av ett ”team” på SLU, totalt tre stycken, för att fastställa hur gammal Morris KS måste ha varit när vi hittade den. Detta radiolog-team fastställer minst 1 år men troligtvis äldre vilket h*n vi anlitade muntligt framförde i sitt vittnesmål den 20:e januari. Jag röntgade Morris när han hade varit i min ägo i 8 månader.
 • Innan Morris dömdes ut genomfördes 10 månaders behandling och rehabilitering efter vedertagen praxis för att utesluta att han någonsin skulle kunna få ett fungerande liv med sin kissing spines, det är extra viktigt eftersom vissa hästar fungerar med KS och andra inte. Efter 10 månaders behandling och rehabilitering utan förbättring dömdes Morris ut av veterinären som genomfört behandlingen och i samråd med Agrias ena chefsveterinär.
 • Vi har under den rättsliga processen fått ut journaler på att Morris var behandlad innan köpet, dock inte i ryggen, och det finns därför inte bevis som säger att säljaren visste om just Morris kissing spines.

Motparten menar att Morris fick kissing spines/ont i ryggen utav min felaktiga ridning. Under ett vittnesmål med en före detta tävlingsryttare som sade sig vara ”god vän” med motparten visades filmer upp som jag laddat upp på youtube när jag red Morris och granskades av rätten och vittnet som kom med kritik. Som hästälskare de flesta av er är förstår ni säkert hur det känns när någon påstår att du har ridit fram en skada som ligger till grund för din hästs död. Det har kanske varit det påstående i motpartens grunder som jag helst ville kunna motbevisa med mina objektiva sakkunniga vittnen och min sakframställan. Jag citerar domen igen;

ks vid riskens övergångEn annan viktig sak för mig att framföra är att i samband med att vi hittade Morris kissing spines så skedde en reklamation till säljarna där vi föreslog hävning av köp. Min förhoppning var att vi skulle kunna mötas, vilket visade sig vara omöjligt och då var ett tvistemål i tingsrätten den enda utvägen. Därefter har bevisen tagits fram och vittnen tillkallats. Förlikningsförsöken har dock fortsatt under tidens lopp, så sent som en vecka innan huvudförhandlingen bestämde jag mig för att ta motpartens bud för att slippa genomgå en känslomässigt tuff tvådagars rättegång. Dock drogs detta bud tillbaka av motparten och det blev då en huvudförhandling.

Jag har fått förfrågningar att tala om den här domen i alla stora ridsportmedier idag. Jag har valt bort 90% och varit extremt tydlig med att varenda ord jag säger ska vara av syfte att lyfta hästjuridik för hästarnas skull och inte under några omständigheter skapa en hätsk debatt. I april kommer ni inte bara få ta del av mina erfarenheter utan också, eller kanske framförallt, min advokats viktigaste tips. Vi har noggrant valt ut vilken media vi ska göra och vi kommer göra den tillsammans.

För tro mig när jag säger att jag har introducerats till en helt ny värld. Till dig som ska köpa häst säger jag idag, med mina nya lärdomar, att en juridisk rådgivning borde stå lika högt på prioriteringslistan som en bra veterinärbesiktning. Jag missade tyvärr på båda.

”Det finns alltid två sidor av myntet” sägs det. Det gör det säkert även i detta fall, men det finns också objektiva expertvittnen och min vision när jag skriver om detta idag och även framöver är att hänvisa till dessa. Idag var det också viktigt för mig att få skriva utifrån mina känslor, som under hela tiden har tystats ner i samråd med juridiska rådgivare som sagt att det kan skada att skriva. Det gäller som vanligt bara mig, med en stor blogg. Men tro mig när jag säger att en hög statistik aldrig kan fungera som plåster på såren som skapas av att känna sig som en produkt som vem som helst kan skriva och dela vad som helst om. Det här är mina första ord om det jag har varit med om, och ett försök att visa den andra sidan av offentligheten och den ”makt” omgivningen anser att jag besitter, men som snarare tar ifrån mig rättigheten att göra just detta; berätta. domMen när alla ord är sagda och domen satt, när det skalas av ner till kärnan så handlar det egentligen bara om honom. Om ett djur som verkligen inte kan berättahelt i händerna på människan och i en pengastyrd sport. Det handlar om att jag behövde vara den som fick säga farväl och se ett 800 kilo, älskat, djur bli livlöst. Det handlar om att jag fortfarande får sätta på mig solglasögonen för att dölja tårarna när jag ser alla hundratals bilder som porträtterar hur han gav hela sig själv till mig och påminner mig om den hjälplöshet och hopplöshet jag kände. Jag ville inte vara den som stängde boxdörren en sista gång, inte behövde packa någon lunchpåse till dagen därpå för att han då skulle vara borta för alltid eller pussa honom under manen en sista gång. Det handlar om Morris Moor och det handlar om att varenda ord jag säger i offentligheten om detta ska ta avstamp i att hans livsöde inte ska vara förgäves. 

Tack för att jag fick lära känna dig, trots allt, Morris. Jag kommer bära med mig dig i mitt hjärta för resten av livet ♥


Innan jag trycker på ”publicera” vill jag också säga tack. Tack till mamma pappa som har gjort hela den här resan tillsammans med mig, backat upp och påmint mig om varför vi gör det när jag har velat backa av obehag och ledsamhet. Tack Anna Rudbäck för att du dels är en suverän veterinär, vilket även motpartens sakkunniga bekräftade under sina vittnesmål, och gjorde allt för Morris. Men i valet att kämpa för Morris är du också en av få som inte räds för det rampljus som vi alla, redan den 24:e april 2014, visste att detta skulle få. Jag vet att din drivkraft är ditt hjärta för djur, och att det var starkare än att backa tillbaka av bekvämlighet eller obehagskänslor för vad som komma skall har du min eviga tacksamhet för. Utöver allt du har gjort för Morris och i målet – tack för att du har gett mig erfarenheten att det finns människor som dig också. Tack Claes Petterson, min advokat, för din respektfulla coaching under rättegångsdagarna och ett arbete som jag beundrar.

Till er som skrivit och delat inläggen som jag nämnt ovan vill jag säga en sista sak: ni spottade inte bara på mig, utan allra mest spottade ni på Morris, hästarna och ridsporten.

Det här inlägget postades i Blogginlägg. Bokmärk permalänken.

179 kommentarer till Morris Moor

 1. Hanna skriver:

  Det gör så ont i hjärtat att läsa det här, och jag kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara för dig som varit tvungen att dölja detta under så lång tid utan att kunna försvara dig. Håller med dig om att det borde ges någon typ av intro i hästjuridik för hästägare, det är betydligt mer invecklat än vad man kan tro (jag studerar själv juridik). Denna hobby och bransch är så hemsk ibland så det finns inga ord. Eloge till dig som tog fighten för Morris skull.

  Svara

 2. Cornelia skriver:

  Tårarna rinner för er båda. Usch så hemskt och så sorgligt <3

  Svara

 3. Anna skriver:

  <3 all kärlek till dig Linn! Lider så otroligt med dig som utöver att ha förlorat din bästa vän även tvingats ta dig igenom den här processen. Morris tittar ner på dig från sina gröna ängar idag och är nog oerhört stolt över att ha gett sitt hjärta till ngn som dig!
  Fortsätt vara den starka, fantastiska Linn som du är så kommer du fortsätta inspirera och utverka stordåd även i framtiden! Kram

  Svara

 4. Fanny skriver:

  Helt mållös, du är SÅ grym!

  Svara

 5. Anna-Karin skriver:

  Det här var, handen på hjärtat ett av de finaste inläggen jag läst på länge. Du är så stark.
  Kram❤️

  Svara

 6. Johanna skriver:

  Så starkt av dig Linn! Stor kram till dig <3

  Svara

 7. emelie skriver:

  kärlek till dig verkligen! sjukt bra inlägg <3

  Svara

 8. Paulina skriver:

  Glad att Morris fått någonslags ”upprättelse” fina fina häst<3 och viktigt inlägg skrivet av dig, kan inte förstå hur svårt det måste ha varit att vara tyst så länge och inte svara på alla påhopp!

  Men du är stark Linn <3

  Svara

 9. Tessan skriver:

  Hej Linn! Sitter på en pall i stallet och inser hur konstig värden är! Vart är
  Mänskligheten på väg? Det är ett djur, sin bästa vän och den man skulle gå igenom eld för! Ändå behandlar vissa folk dom vore så känslokalla! Usch man blir rädd för världen! Vilket jobb ni lagt ner och så klart för han som var din bästa vän! Skönt att få en rättvisa och veta att man gjort allt man kan. Jag blir tårögd varje gång jag ser filmen när ni pussas, det är verkligen så mycket kärlek! Nu kan du säkert se tillbaka på er underbara tid tillsammans som ni hade med kärlek! Bra jobbat Linn och din familj! Framför allt dom som hjälpt dej och Morris på vägen för rättvisan! ❤️

  Svara

 10. Mirella skriver:

  Kan inte föreställa mig den sorg du gått igenom och som du inte har kunnat/fått delge utan att vakta dina ord. Hoppas att resan stannar här och att du får chans att läka och gå vidare. Kram//Mirella
  http://www.livetmedhund.se

  Svara

 11. Maria skriver:

  Anna är, och kommer alltid vara, den bästa veterinären jag mött.

  Varma kramar till dig.

  Svara

 12. Anna skriver:

  Skönt att du känner att du har fått upprättelse och att du kanske kan lämna detta bakom dig nu! Hur kommer det sig att domen blev på följande sätt trots att hästen är köpt ”i befintligt skick”? Jag tänker – ska man som säljare alltid vara orolig för att fel framkommer som man själv inte ens visste om? Kram

  Svara

 13. E skriver:

  Tack för att du skriver detta Linn, inte bara för att vi är nyfikna, utan för att de finns så många som sitter i denna sits som behöver veta att de inte är ensamma. Tack för att du och Morris blir en slags frontfigur för alla dom som har resan framför sig!

  Svara

 14. Maja skriver:

  Så starkt och modigt av dig att berätta, det är så hjärtskärande att läsa. Hoppas att historien får ett slut som den förtjänar, att ni går vinnande ur detta och till slut bevisar för inte bara er själva utan också för alla andra att rättvisan vinner! Kramar ❤️❤️❤️

  Svara

 15. Jennifer skriver:

  Fina fina Linn, jag blir djupt berörd av det du berättar och kan bara föreställa mig din sorg. Vill ge dig massor med styrkekramar.. <3
  Det är fruktansvärt hur folk kan bete sig både den som sålt Morris till dig och de som skrivit/delat inläggen du skriver om, usch. Hoppas du slipper överklagan på domen så du kan få lite ro och inte behöva gå igenom ytterligare processer.

  Svara

 16. Lovisa skriver:

  Det bästa och mest rörande inlägg jag någonsin läst. Håret reser sig på mina armar, jag känner att tårar trycker på och en obehaglig känsla infinner sig. Du är en så klok person. Det är verkligen på tid att lyfta fram detta så att ingen ska råka ut för samma öde.

  Massvis med kramar till dig!

  Svara

 17. Sätilaryttaren skriver:

  Tack för att du kämpa dig igenom dessa månader. Du hjälpte inte bara Morris utan oss andra som hamnar I liknande situation. Tack Linn! <3

  Svara

 18. Rosita skriver:

  Åh Linn! Så många styrkekramar till dig. Jag fick tårar i ögonen av att läsa det här. Fy f*n hur ni alla har fått kämpa. Jag minns som igår när jag läste inlägget och såg bilderna från er sista dag tillsammans. Så oerhört sorgligt! Tack att du delade det här med oss. Kram, kram och kram!

  Svara

 19. Emma skriver:

  Jag är så tacksam att du vågade och orkade stå upp för din Morris. Jag har varit i en liknande tvist men orkade inte hela vägen, jag är djupt imponerad av dig och ditt mod, och också din kärlek till hästarna. Mitt fina sto med kissing spines som nu också är en änglahäst tillsammans med Morris har också fått någon slags upprättelse. Tack.

  Svara

 20. Johanna skriver:

  Massa massa styrkekramar

  Svara

 21. Mathilda skriver:

  Jag tycker att hela din text genomsyras av kärleken till hästarna, till Morris. Blir alldeles rörd! Du gjorde allt du kunde för honom, och ingen kan säga något annat! Du är en riktig djurvän <3

  Svara

 22. mirja Holgersson skriver:

  Jag blir oerhört berörd av ditt inlägg Linn. Och oerhört bestört, förbannad över hur mänskligheten ibland ter sig. Vad exakt vinner dessa människor på att smutskasta, dela och strö salt i ett öppet sår? För mig är det horribelt och ryggradslöst.
  Att säga att man förstår din situation är det få som kan säga, kanske ingen, men du har gett oss en möjlighet att se och försöka förstå efter detta inlägg att det krävts en enorm styrka av dig att behålla denna ”proffsiga” profil utåt som den offentliga människa du är. En tuff värld där många av någon oförklarlig anledning glömmer bort att också du är en helt vanlig tjej. En fullt mänsklig, jordnära och vanlig tjej bakom skärmen med en enorm kärlek till sin häst och med känslor som vilken annan människa som helst. Offentlig eller ej.
  Jag hoppas och tror att detta kommer göra avtryck och stärka och hjälpa andra individer, två som fyrbenta som hamnar i liknande situation, eller som utbildning för att minimera riskerna reda från början för de som ska göra ett hästköp.
  När man ger sitt allt för att hitta sin fina vän till häst är det det sista man vill att behöva ta ett sådant här beslut efter så många försök till rehabilitering. Men ett ansvar som vilar på alla hästägare, men som man hoppas in i det sista att man ska slippa ta under sådana här omständigheter. Att ta bort sin bästa är en smärta som säkerligen är olik hos oss alla, men med gemensam nämnare att det är troligt just smärtsamt… detta utan några som helst påhopp utifrån andra, ren smärta.

  Morris kommer vara dig evigt tacksam Linn, att du lyssnat på han och litat på din magkänsla. Du gav allt och lite till och det kan ingen ta ifrån dig.

  All styrka och heder till dig.
  KRAM <3

  Svara

 23. Karolina skriver:
 24. Ellen skriver:

  Kärlek till dig och din styrka i allt du går igenom ❤️❤️❤️

  Svara

 25. Erika skriver:

  Här sitter jag med tårar i ögonen som till viss del är sorgsna på grund av Morris och till viss del glädjetårar över hur du fick rätt. Jag vet inte riktigt vad jag vill säga, annat än att din styrka i situationer som dessa är otroligt inspirerande; och jag vill tacka dig för dina ord som ger oss läsare så mycket <3

  Kramar <3

  Svara

 26. Katarina skriver:

  Starka och kloka ord. Tårarna rinner för dig och för Morris och för min egna alldeles för saknade vän..

  Svara

 27. Jo.hanna U skriver:

  Väldigt sällan jag gråter men nu gör jag det. Dels av ilska för hur omvärlden har behandlat dig, dels för att en så fin häst som Morris har fått lida pga människors girighet, men mest för att jag vet hur hemskt det är att förlora en vän <3 Men jag känner mig också lättad över att du och Morris har fått rättvisa. Även fast det inte på något sätt kan lindra smärtan av att ha förlorat någon man älskat.
  Jag hoppas du vet att vi också finns, vi som genuint vill dig väl och som står bakom dig. Ta hand om dig, kram <3

  Svara

 28. Nelly skriver:

  Tårarna rinner. Morris hade varit stolt över dig Linn ❤️

  Svara

 29. Emma skriver:

  FInaste Linn får ont i hela mig när jag läser detta och hade jag inte suttit i skolan just nu hade mina tårar nog bara forsat ut. Men i slutändan får allt sin rätt, och det e du som stått med ryggen rak som vinner. ÄR helt ärligt riktigt imponerad över dig och allt du gått igen. Stå rakryggad och va stolt. Kram<333333

  Svara

 30. Johanna skriver:

  Tårarna rinner, otroligt starkt och känslomässigt inlägg. Massor av kärlek till dig❤️

  Svara

 31. Amelie skriver:

  Usch, det gör ont i hjärtat att läsa det här inlägget. Det är fruktansvärt att en häst ska behöva gå igenom något sådant och lida, för att vissa människor inte kan ta sitt ansvar. Men lika hemskt är det att du har fått skit för att människor tror sig veta sanningen om allt. Det är tydligt att gjorde allt som stod i din makt för att hjälpa Morris, och det är det folk borde fokusera på. Inte kasta skit på dig för att det inte räckte till. Ibland finns det inget man kan göra, oavsett hur mycket man önskar att det gjorde det.

  Jag blir så imponerad av att du faktiskt publicerar det här inlägget, Linn. Det måste ha gjort fruktansvärt ont att skriva det, och jag blir mörkrädd när jag tänker på du har fått stå ut med under resans gång. Och vad Morris har stått ut med. Hemskt är det. Men jag imponeras av din styrka och genuina kärlek till din häst. Kramar <3

  Svara

  linnolsson svarar:

  Tack för din fina kommentar <3
  Jag vill bara poängtera att vi inte har fått ut några bevis på att säljarna visste om Morris kissing spines, om det var det du syftade på med meningen att Morris fått lida, och ”tills motsatsen är bevisad” måste man utgå ifrån oskyldighet. Men Morris hade såklart kunnat hamna riktigt illa till om han stod hos någon under hela rättsprocessen som inte brydde sig om honom utan bara såg honom ”som ett problem”. Tack igen <3

  Svara

 32. Ida Hjelm skriver:

  Det här är bland det bästa inlägget jag läst någonsin. Det gör så ont att få höra er historia, hur du kämpat trots en tragisk bortgång för rättvisa. Jag är så glad för din skull, för Morris skull, att du kämpade för rättvisan och vann.

  Du är fantastisk Linn och jag hoppas att detta ger glädje och lycka i sorgen efter din stora vän. Jag lovar dig att Morris följer dig och är tacksam över allt du gjort och fortfarande gör för honom. Stort lycka till i framtiden <3

  Svara

 33. Camilla skriver:

  Jag finner inga ord för vad du har varit tvungen att gå igenom, det är verkligen fruktansvärt! Vilken tur för Morris att han fick träffa dig och att du honom!!

  Jag hoppas att detta rättsfall blir en del i att få makthavarna att förstå att djuren inte är några varor utan de måste få sina egna köplagar. Förstå mig rätt nu Linn men jag hoppas att det kommer drivas vidare i högre instans och att det blir ett HD fall. Nu är det dags att djuren blir värderade mer än en TV i lagens namn!

  Det du har gått igenom ska ingen behöva göra, all heder åt dig Linn!!!!!

  Svara

 34. Amanda Eriksson skriver:

  Vilken kamp du gått igenom. Först med rehab, sedan avliva en del av ditt hjärta och nu kampen om Morris rättvisa.
  Du kommer alltid kunna gå rakryggad när du tänker på Morris efter allt du gjort för honom.

  All creed och heder till dig, och lycka till med framtiden!

  Svara

 35. alva skriver:

  Hur människor kan ta sig rätten att lägga sig i, & hur man kan vara så kall att man skiter i att hästen har ont & istället bara se dollartecken?? Nä, skönt att Morris fick komma till dig & till slut vinna denna kamp. <3 tack för att du delade med dig <3

  Svara

 36. Hanna skriver:

  Blev berörd inpå hjärtat av det här inlägget.

  Jag studerar juridik vid Uppsala Universitet och senast igår hade vi en föreläsning om köprätt (”fel i vara”) och vilka problem som kan uppkomma vid köp osv. Föreläsaren tog upp just hästköp som exempel vilket jag kunde relatera till. Han menade att det är svårt att skilja mellan hjärta och hjärna och där; i föreläsningssalen, kunde jag inte känna det på djupet.

  Idag har jag fortsatt att repetera köprätten och just de problem som du skriver om i din och Morris historia.

  Jag måste säga att just nu KÄNNS juridiken i hela mig på ett helt annat sätt än igår, när min föreläsare sa ”samma” sak som du gör i ditt inlägg. Jag är skakad men har samtidigt fått en enorm drivkraft att lära mig ALLT om det här! Du berör Linn!

  Den sista meningen i ditt inlägg gav mig kalla kårar. Jag vill bara hälsa att jag hela tiden har varit på din och framförallt Morris sida!

  Allt gott till dig <3

  Svara

  linnolsson svarar:

  Snälla bli en jurist som kämpar för just det här, det behövs <3
  Hästar ska inte behöva regleras av samma lag som ett par jeans. Tack för din kommentar!

  Svara

 37. Malin skriver:

  Mållös… Men vill ändå skänka värme till dig för det du gjort, exceptionellt är vad det är.

  Svara

 38. JuliaW skriver:

  Tårarna började verkligen rinna ordentligt i slutet, usch. Vilken tid och kamp det har varit för dig. Hoppas du kommer få med dig all lycka i framtiden efter detta!

  Svara

 39. Karin skriver:

  Verkligen ett bra inlägg! Det är så tråkigt att hästarna ska betala priset för att säljaren inte kan vara ärliga. Hade besparat dig en massa sorg också.
  Det är superviktigt att ha en ordentlig veterinärbesiktning men det märkliga är att många köpare inte är så pigga på det(jättemärkligt!)
  Röntgar alltid hals, rygg och ben. Givetvis kan man inte värja sig mot allt men ger ändå lite indikationer på hur hästen är. Bland det märkligaste argument mot röntgen på 3-åringa är att det spelar inte så stor roll, de är unga! Röntgen borde både säljare och köpare vilja göra.
  Så tråkigt att det gick som det gick med Morris!

  Svara

  linnolsson svarar:

  Tack för en klok kommentar <3
  Jag vill poängtera att det inte finns bevis som stödjer att säljarna visste om Morris kissing spines som är det vi tvistat om och det som gjorde att han behövde avlivas, dock fick jag inte reda på de andra behandlingen som gjorts heller, men jag vet inte vad jag har för rättigheter till det heller. Tack igen!

  Svara

 40. Michelle skriver:

  Tårarna rinner längs kinderna, livet är bra orättvist. Men världens största styrkekram till dig som gett upprättelse till Morris och alla andra hästar som på något sätt påverkats av människors egoism. Förlorade min häst på liknande sätt men orkade inte ta det vidare, så kändes i hjärtat när rättvisan segrat.

  Stort lycka till med Soraya, är övertygad om att Morris är med på er resa ❤️

  Svara

 41. Alva skriver:

  Tårarna rinner ymnigt när jag läser detta. All kärlek till dig som kämpade för dig själv och din häst. Vi är tusentals tjejer som backar dig! Vi backar Linn och Morris. <3

  Svara

 42. sandra skriver:

  Tack för ett jätteviktigt inlägg.

  Svara

 43. Frida skriver:

  ❤️❤️❤️

  Svara

 44. Helena skriver:

  <3<3<3

  Svara

 45. Victoria skriver:

  Tårarna rinner allt mer ju längre fram i texten jag läser. Jag ser mina egna erfarenheter, sorg och ilska. Även fast jag inte känner dig och inte kan stötta dig genom att finnas där, hur mycket jag än skulle vilja, så lovar jag dig att jag och många fler står vid din sida.

  Fortsätt vara stark.

  Svara

 46. Sandra skriver:

  Det här inlägget rörde mig till tårar! Kan inte ens föreställa mig hur otroligt jobbigt du har haft det, och att ständigt få handskas med så många trångsynta människor.
  Jag beundrar dig Linn, du har ett sådant driv och jag tvivlar inte en sekund på att du kommer att lyckas med alla mål som du har! Fortsätt kämpa!
  Fler som dig behövs i vårat samhälle. Styrkekramar <3

  Svara

 47. Matilda skriver:

  Vad skönt att få ett avslut, vet själv hur skönt det är. Min familj var dock på andra sidan det var vi som hade sålt en ponny som de senare ville reklamera. Detta var en lite äldre ponny som vi hade haft i 5 år utan några som helst problem. Köparen provred inte utan köpte ponnyn åt sin dotter. Det fungerade inte och efter 1 år ville de lämna tillbaka. De valde att gå direkt genom advokat istället för att kontakta min familj.

  Det gick bra ponnyn står nu hemma hos oss men jag kan fortfarande inte förstå hur vissa personer inte kan acceptera att det är i ryttaren problemen sitter. Ska tillägga att ponnyn inte hade någon skada hon uppvisade bara oönskat beteende hos nya ägaren men har under det senaste året fungerat utan problem.

  Jag förstår att det känns bra för dig att få rätt men jag ville bara förklara hur det är att vara på andra sidan, när man säljer en fullt frisk och snäll ponny och ett år senare får ett brev. Jag tror inte att det alltid är försäljarens fel utan ofta också kan vara den nya ryttarens ridning. Detta gäller alltså inte skador som Morris hade utan vid andra situationer.

  Jag har även väntat på det här inlägget länge och är glad över hur du la upp det. Med fakta utan att smutskasta försäljare, av vad jag sätt är det allt som oftast försäljare som får skit vid problem vid hästköp :(

  Svara

 48. Karolina skriver:

  Jag har betygen och jag har viljan, men jag har inte vetat vart jag ska lägga krutet. Kort och gott, nu blir det juristutbildning och en kamp om hästens plats i det svenska rättssystemet. Du gör skillnad, Linn.

  Svara

 49. Alva skriver:

  <3, ett hjärta för din kämparglöd och allra mest för Morris..

  Svara

 50. Klara skriver:

  Helt helt i chock efter ditt inlägg. Stått bredvid din motpart och hört dom såga dig och din ridning vid fotknölarna. Trodde att det var du som bara var ”dumdristig” och besvärlig och ville bråka, att DU ville förlika är inget som framkommit i ”skitsnacket” på Tjörn ska du veta.

  Svara

 51. Terese skriver:

  Vill bara uppmärksamma er alla om att kissing spines går att operera!!!! :) Jägersro klinik gör massor av rygg operationer, det blir helt nya hästar nör de blir av med smärtan i ryggen!

  Svara

  linnolsson svarar:

  Terese, du skriver detta i ett inlägg skrivet av någon som gått igenom en två års rättsprocess och utrett, genom sakkunniga, ALLT om kissing spines. Det du skriver i din kommentar är långt ifrån hela sanningen.

  Svara

 52. Jag får ont i hela kroppen av att läsa detta. Jag önskar jag kunde göra något för att underlätta. Tack för att du delar med dig av din fruktansvärda erfarenhet så att fler kan vara mer vaksamma och våga slåss för våra älskade djur. Massa kramar till dig Linn.

  Svara

 53. Johanna skriver:

  Aldrig hört talas om detta, kommit in senare på sin blogg. Men vill ändå hylla dig för detta inlägg är så fint skrivet! Lycka till med allt och jag hoppas att du kan använda denna hemska upplevelse till något bra! Många kramar!

  Svara

 54. Anonym skriver:

  Fy fan vad det här gör ont att läsa. Tårarna rinner för din och Morris skull, Linn. Otroligt starkt av dig att ta dig igenom hela den här processen, jag är så glad för din skull, att ni äntligen fått något slags avslut på det här. Måste vara en enorm lättnad även om sorgen och saknaden alltid finns där.
  Kram <3

  Svara

 55. Cicci skriver:

  Utan att ens ha en aning om vem motparten är är jag fascinerad över att du upprätthåller dens/deras heder genom att hela tiden påpeka att ni inte har bevis för att de visste om hans KS. Att i ett så känslomässigt läge detta måste vara orka bara så tydlig och respektfull är riktigt riktigt stort. En stort ”fortsätt-kämpa”-kram till dig Linn! Du gör skillnad för hästars välmående dagligen i nästan allt du skriver, jag grät när jag läste inlägget för att det en en gång framkommer hur mycket du älskade honom och för stt du fortfarande gör allt för Morris, för hans minne och för att visa världen vilken fantastisk höst det var. All heder åt dig som hållt dig så kall under en så lång period där du troligtvis känt dig ensammast i världen <3

  Svara

 56. Erika skriver:

  Alltså Linn! Vet inte ens vart jag ska börja med detta, är inte längre en hästtjej och mina ända erfarenheter är ridskolan och kompisars hästar men när jag läste detta var det med gåshud, hög puls och tårar rinnandes längs kinderna.
  Tror att jag klickar in på din blogg lite av vana nu för tiden, har gjort det i så många år att jag inte riktigt reflekterar över det, det känns som att skicka sms med en vän att läsa om din dag liksom. Men så kommer sånt här, som visar vad du, bakom vad du skriver om pastan du äter till middag och ditt plugg, går igenom utan att man har en aning.
  Vet inte vart jag komma med denna kommentar men du är utan tvekan bland de starkaste människorna jag nånsin vart med om och jag fattar inte hur du har kunnat göra något som detta.
  All lycka till i framtiden Linn!

  Svara

 57. Gunilla skriver:

  Tårarna rinner för dej och din fina vän❤ ingen ska behöva göra denna resa! Många kramar

  Svara

 58. Charlotte skriver:

  Vet inte vad jag ska skriva, men på något sätt vill jag visa mitt stöd. Jag brukar oftast bara kommentera när jag blir triggad eller inte kan låta bli att argumentera lite. Men det här inlägget rörde mig till tårar, du skriver fantastiskt och vann min respekt helt och hållet. Jag relaterar till min älskade fyrbenta och blodet fryser till is bara jag tänker på att det skulle kunnat vara honom. Och jag. Du är otroligt stark, modig och klok. Glöm aldrig det. Tack för att du stod och står upp för Morris! I slutändan är det bara den vänskapen vi har till våra hästar som betyder något. Kärleken till dem delar vi.

  Svara

 59. Emma skriver:

  Gör så ont att läsa, känns i hela kroppen, just för att de du fått uppleva är fruktansvärt men också för att jag precis helt ovetande köpt en häst med kissing spines, en häst som igår blev utdömt och som inom en snar framtid ska tas bort. Det är fruktansvärt och obehagligt hur hästägare har mage att göra såhär

  Svara

 60. Saga skriver:

  All styrka till dig Linn <3 så skönt att Morris äntligen får upprättelse <3

  Svara

 61. Cicci skriver:

  Ps. Du har säkert redan sett den, men jag sökte på Morris för att kolla lite på bilder på er och hittade denna. Tycker att den är så vacker!http://adrawing.blogg.se/2014/july/linn-olsson-morris-moor.html Ds.

  Svara

 62. Evelina K skriver:

  DU är helt fantastisk.

  Svara

 63. Alexandra skriver:

  Oj vad ont i hjärtat det gör av att läsa. Du är så fruktansvärt stark Linn och allt du gjort för Morris är fantastiskt. En seger för Morris att ni vann i rätten, även om det inte är något en vill fira på det sättet. Riktigt bra inlägg också, helt sjukt att du orkar skriva på ett sådant här sätt utan att vara aggressiv och hänga ut. Tror få hade kunnat det. Du är definitivt the bigger person here.

  Svårt att skriva mer men ALL styrka till dig! <3

  Svara

 64. Erika skriver:

  DU ÄR FANTASTISK
  Vi är många som vill räcka ut en hand till dig och det är sånna som Morris som är numera våra skyddsänglar där uppe <3

  Svara

 65. Nina skriver:

  Finns domen att läsa?

  Svara

 66. Skånemamman skriver:

  Älskade Linn <3

  jag har förstått att det har varit det här som pågått och att du väntat på ett domslut, men jag har ingen aning om vem motparten är eller att det har skrivits om dig å Morris på detta vidriga sätt. Det gör ont i mig att du har behövt bli så utsatt och inte ha fått försvara dig.. samtidigt så visar det än en gång så stark du är! För jävligt att Du ska behöva vara det bara….
  Hoppas du känner att du får nån slags upprättelse nu och ro i själen <3

  Världens största kram till dig från Skånemamman

  Svara

 67. Johanna skriver:

  Jag förstår fortfarande ingenting…. Så mycket frågetecken. Men det gör mig ingenting. Jag är så glad att det finns så fina människor som du Linn. Människor som väljer att kämpa för inte bara sin egen skull, utan för andras. Det finns så mycket starka, betydelsefulla och vackra ord för att gestalta våra känslor, ändå saknar jag ord för vilken fantastisk människa du är, hur hur fantastiskt det du gör är.
  Kram

  Svara

 68. Anonym skriver:

  Vill skicka en stor kram till dig och alla berörda! Detta måste ha varit hemskt att gå igenom!

  Jag har en liknande erfarenhet (därav anonymiteten). Jag köpte en häst som det visade sig vara fel på. Riktigt allvarliga fel som säljaren rimligtvis borde känt till innan. Vi reklamerade, säljaren vägrade och gick under jorden. Vi kopplade in advokat och det mynnade ut i ett par års rättsliga förhandlingar där säljaren hävdade att jag ridit sönder hästen (hur jag nu hade kunnat göra det på de 2-3 lugna ridpass det tog för mig att förstå att något var fel). Det slutade med att vi gick med på förlikning några dagar innan rättegången.
  Det värsta var inte rättsprocessen, utan att hästen fick gå igenom ett sådant lidande till följd av affären och det allvarliga medicinska tillståndet.

  Jag tror att det är en mycket god idé att använda den här erfarenheten till att förmedla kunskap till framtida hästköpare via bloggen.

  Svara

 69. Nathalie skriver:

  Det bästa med dig är ju hur välvillig du är andra, trots att allt kring Morris var ett helvete väljer du att knyta ihop säcken med att låta andra bli lyhörda och uppmärksamma på hur de kan upptäcka felköp i rätt tid. Du tar alltid något ruskigt obehagligt och förvandlar det till något som hjälper andra. Mållös är jag, världen behöver fler av dig!

  Svara

 70. Lotta skriver:

  Kan ju absolut förstå dina känslor, dock blir jag riktigt ledsen då jag ser hur säljaren framställs i kommentarsfältet. Dessa, i mina ögon, fantastiska hästmänniskor som brinner för att deras hästar ska ha det bra och som älskar varje häst och vill deras bästa. Tyvärr märks KS oftast inte förrän efter ryttarbyte och jag skulle tro att detta är en lika stor tragedi för dem som för dig.

  Svara

 71. Elise skriver:

  Är både rörd och så beundrad att du, trots all skit du fått, skriver detta inlägg utan uthängningar. Att du förtydligar att det ej finns bevis att motparten vetat om Morris KS och och att du vägrar lägga dig på samma låga nivå som de som talat illa om dig, spekulerat och spridit rykten.

  Detta är en otrolig vinst för ridsporten, Morris och alla andra hästar som faller mellan stolarna för köplagen.

  Vi håller dig om ryggen, Linn!

  Svara

 72. Zandra Svensson skriver:

  Shit vilken människa du är! Så godhjärtad och vis trots att du fortfarande är väldigt ung. Du är helt fantastisk och din inställning är underbar!

  Svara

 73. Alexandra skriver:

  Jag blir (och har varit under hela den här resans gång) så väldigt berörd av ditt inlägg (sitter med tårar i ögonen) och plötsligt vill jag sadla om från marknadskoordinator till jurist. Framförallt vill jag åka till stallet och pussa på min älskling och vara tacksam för att hon är frisk.

  Tack för du delar med dig så andra kan få upp ögonen för det här och framförallt att undvika att så många hästar behöver lida.

  Att du gjorde allt du kunde vet vi och det är tråkigt när andra ska lägga sig i sådant de inte vet.

  Ta hand om dig och Soraya.
  Kram

  Svara

 74. Natalie skriver:

  Jag är så imponerad över ditt sätt att hantera situationen.
  Trots att många redan skrivit det här så förtjänar du att höra det ännu en gång; Du är fantastisk!

  Svara

 75. Hanna J skriver:

  Hoppas du slipper överklagan och att allt detta dras upp igen. Väl kämpat för Morris och alla andra hästar i liknande situationer! För dem, och för oss, är du en hjälte.

  En sak jag inte riktigt förstår – och som du alls inte behöver förklara om du inte vill, det är din ensak – är hur juridiken funkar när ni vinner målet utan att kunna bevisa att säljaren visste om att Morris hade KS? Är det för att de hade behandlat honom och därmed visste/borde vetat att något var fel även om de inte visste exakt vad?

  Svara

 76. Maria skriver:

  Som så många andra redan skrivit så berörde detta mig otroligt mycket och jag är otroligt imponerad över hur du har hanterat allt detta.

  Stor kram till dig, du gör skillnad!

  Svara

 77. Anna skriver:

  Wow, blir helt mållös och tappar ord… Du sätter en viss känsla på varje ord du skriver, ditt inlägg berör och jag känner mig så ledsen i ditt fall:( att du fått genomgå detta i en så lång tid & att du sedan delar med dig av hela denna historia, det är starkt gjort utav dig!

  De här med att KS går att operera är inte hela sanningen i att dem blir bra. Ungefär 50/50 att de kommer gå eller inte, genomgick ett tufft beslut i höstas om vi skulle fortsätta behandla min häst trots att han inte svarat upp på dem tidigare behandlingarna. Jag förstår ditt beslut fullt ut, man är så maktlös och så skör.. :'( KS är något som inte kommer på en dag, de växer fram under en lång lång tid och i vissa fall kan hästen leva med det och andra inte..

  Håller med ovanstående, du är fantastiskt & otroligt stark som delade med dig utav allt detta. Ta hand om dig & lycka till med din resa med soraya! (:

  Svara

 78. Anonym skriver:
 79. Amanda skriver:

  En sån j*vla stark person du är! Du verkligen kämpade med förgångar och motgångar.

  Jag hoppas detta inte händer igen för du ska inte behöva ta sånt här skit igen. Ingen ska behöver gå igenom något sånt här.

  Kram på dig! <3

  Svara

 80. L skriver:

  Berörd ända in i hjärtats djupaste punkt, du är otroligt klok och bra på alla sätt Linn! Kämpa på precis som du är! Kram till dig

  Svara

 81. Andrea skriver:

  Den största styrkekramen till dig Linn!

  Svara

 82. Malin skriver:

  ❤❤

  Svara

 83. Emma skriver:
 84. Jenny skriver:

  Jag blir riktigt berörd av din text! Du är helt fantastisk <3

  Svara

 85. Elvira skriver:

  Jag önskar dig all styrka och mod för att ta dig vidare ifrån detta. Jag hoppas att en punkt blir satt för detta kapitel och att du nu får gå vidare. Jag önskar dig också att kunna tänka tillbaka på din älskade häst utan att minnet blir befläckat av detta du har varit med om. <3
  Lycka till <3

  Svara

 86. Madde skriver:

  Blev väldigt beröd av detta blogginlägg. Jag köpte för nästan 3 år sedan en häst med dolda fel,pris som Morris så var det något som blev värre och värre,och till sist kollade jag upp henne då jag ”vägrade” tro att det så att hon ”bara” var dum. 3 år senare,lagt över 100.000kr på vet kostnader,å då är inte ens mediciner inräknade. Hon hade så mycket fel att det inte ens värt att nämna. Å pris som Morris så finns det misstanke att ägaren innan visste pris vad som var fel. Även om vi listade ut rätt snabbt att denna hästen kanske aldrig blir frisk så valde vi att inte gå vidare med fallet och begära något av tidigare ägare. Anledningen till detta var för att hästen skulle hamna i kläm. Vi ville inte att hon skulle bli en häst som hålls i liv å senare tas bort bara för att jag vill ha tillbaka mina pengar. Nu i efterhand när man står här utan häst och med räkningar att betala efter en häst som hade dolda fel funderar jag på om det var värt det. Men någon stans inom mig så vet jag att jag gjorde det bästa för henne,jag försökte som sagt i 3 år även om jag visste att jag blivit lurrad,men jag försökte,jag gav henne ett bra avslut,och någon stans så räcker det för mig.
  Anledingen till att jag skriver detta är väl för att berätta att du inte är ensam,och att det var modigt av dig att stå där i rätt salen och stå upp för din häst,att vissa att det här inte okej. En häst är ingen leksak det är ett djur med känslor och ett liv som man måste respektera och ta hand om.

  Svara

 87. Emma skriver:

  Jag vill också bara förtydliga hur det är med operationer vid kissing spines, det är en chanstagning och för de med lindrigare kissing spines kan det fungera på. Jag opererade min två gånger för kissing spines, första gången en enklare operation och sedan en mer omfattande, men tyvärr lyckades det aldrig och hon fick somna in i somras. Tack för allt du gör Linn <3

  Svara

 88. Anonym skriver:

  All styrka till dig,

  Vad menar du med ”andra behandlingen” i ditt svar ovan? Hade Morris fler fel än kissing spines? Kram

  Svara

 89. Vilket hästöde, Morris. Du har verkligen gjort allt för din häst. Kärleken lyser igenom i allt det du skriver om honom. Jag hoppas innerligt för din skull att rättsprocessen kommer avslutas här och att du får ett avslut på den här tuffa resan om rättvisa för din häst. Kram.

  Svara

 90. Jenny skriver:

  Jag förstår att det har varit jobbigt för dig. Men mest hoppas jag att jag aldrig behöver sälja någon häst…..

  Svara

 91. Anonym skriver:

  Du och jag har en gemensam ”kontakt” som är väl insatt i detta, och jag har fått reda på ”alla dina bevis” och säger som många andra: du är the bigger person. Jag trodde att du skulle utnyttja din makt mer, men du har min respekt för ditt sätt att berätta!!!

  Svara

 92. Pernilla skriver:

  Jag vet hur det är! Jag köpte en häst som va supertrevlig. Min första egna häst i vuxenlivet.

  Våran historia började med avkastning o sken, sken o paniksken.
  Det blev veterinären och efter en utrednind visade det sig att han hade grava radiologiska förändringar i båda fram samt artros. Dvs väldigt demolerade kotor i båda fram. På ren svenska väldigt många lösa benbitar . Vi gissar på dåligt foder och dålig hovvård under uppväxt i polen. Dvs inget som kom hos ägaren innan mig (som haft han 1 månad bara) dock INGEN reaktion vid provridning. Falsk veterinär som u.a honom.

  Jag ville häva. Visste inte mina rättigheter. MEN slåss alltid för djurens. 8 mån senare drog ja ägaren innan inför rätta! Man måste sätta ner foten. Som säljare och köpare han man ansvar. Hon tog inte sitt. Jag fick en droppe i havet för besväret MEN jag behöll min skatt som idag är hagkompis, kontroll varje år och får leva loppan tills han påvisar missnöje eller smärta.

  Vill dock tillägga om fler är i samma situation, kolla upp eran hemförsäkring, jag hade juridisk hjälp med kostnader där.

  Kram till alla som kämpar för sina hjärtevänner.

  Svara

 93. Anna skriver:

  Jenny, att sälja en frisk häst brukar gå fint

  Svara

  linnolsson svarar:

  Precis vad jag också tänkte… :)

  Svara

 94. Cornelia skriver:

  Usch, det är jättejobbigt att läsa det här och jag kan inte i närheten föreställa mig hur det har varit för dig. All styrka till dig <3

  Svara

 95. Johanna skriver:

  Tack för att du delar med dig av denna historian Linn! Det är verkligen en tråkig historia. Vi alla som läste din blogg när du hade Morris vet hur mycket du älskade honom. Du skriver mycket om ansvaret som kommer med makten du sitter på, och ditt resonemang känns vettigt och moget även om det smärtar att du inte kunnat uttrycka dina känslor under tiden vilket sig grundat i rädsla för att trampa folk på tårna. Svår balansgång.

  Du är så jävla stark Linn. Kram

  Svara

 96. Stephanie skriver:

  Tårarna rinner när jag läser ditt inlägg! Har själv förlorat min fina häst, min bästa vän och den smärtan går inte beskriva med ord. Att du dessutom behövt hålla på med det här mitt i allt det kan jag inte ens föreställa mig hur tufft det måste varit. Oerhört imponerad över hur proffsigt du skrivit om det här och över hur du hanterat allt. Återigen är jag väldigt berörd och vill ge dig en stor eloge för ditt skrivande men också en stor kram! Vilken kämpe du är och vilken tur Morris hade som kom till dig ändå mitt i allt hemskt <3

  Svara

 97. Maria skriver:

  Du är super stark som skött detta så snyggt måste jag säga. All heder åt dig!

  Svara

 98. Anonym skriver:

  Först och främst – styrkekramar till dig Linn. Så hemsk resa, och jag hoppas innerligt att resan är slut här och att du på något vis kan gå vidare trots saknad.

  Och till er som försvarar hästförsäljare, att de inte visste om felet och att de är så måna om sina hästar, JA det finns underbara försäljare som även dom kan göra fel och missa saker. Men som jag förstått har säljaren i fråga oavsett om h*n var medveten om Morris KS eller ej haft ett väldigt dåligt bemötande. Om nu fallet var så att h*n var omedveten om hästens KS så har denna ingen rätt att sprida osanna rykten och smutskasta Linn som ryttare för att försvara sig. Så att stå upp för denna människan för att h*n kanske inte visste är för mig helt ofattbart med tanke på hur denna har betett som under resans gång.

  Svara

 99. Beatrice skriver:

  Detta inlägg berörde mig djupt. Vilken historia, och ändå vet vi långt ifrån allt. Du ska vara stolt som orkade stå upp för rättvisan när du var som svagast. Du är en stor inspirationskälla för mig. Kram <3

  Svara

 100. Frida skriver:

  Väl skrivet! Vill skicka styrkekramar till dig!!!! Hoppas du känner stödet idag!

  Svara

 101. E skriver:

  Hej Linn!
  Jag började gråta när jag läste ditt inlägg. Under samma period så ”köp/bytte” jag och ett hästföretag hästar. Vilket var jobbigt i sig att inse att min unghäst var för svår för mig. För mig var han mitt allt samtidigt som att jag inte kunde ha kvar honom. Det var det bästa för honom att få komma till någon som kunde hantera hans galenskaper. Anledningen till att det blev just dom, var för att dom hade världens finaste ponny sto. Tyvärr gjorde jag en vanlig gårdsbesiktning vilket var det största misstaget jag någonsin gjort. Men redan då – under besiktningen så tycker både jag och min vän att hon haltar lite men springer ur de relativt fort efter böjprovet. Men dum som jag är litade på vet. Och enligt vet var allt korrekt. Jag fick hem henne, hade henne i 3 månader. Hon ömmade också i ryggen pga fel saker, så fick börja från marken och jobba upp henne. Hon byggde aldrig rätt muskler trors hjälp från tränare, hon släppte bak och bara la sig i handen. Något var fel. Vi började analysera och utreda själva innan vi bokade tid hos vet. Tillläggas bör att hon sparkades med bakbenen när man skulle kratsa hovarna, hon gillade det inte alls.. Men jag tänkte att det var typiskt ponny sto du vet..
  Hur som helst vi åker till kliniken, dom gör allt, hon är halt på båda bak markant på ena bak, benhandlar, åker hem, får metacam, hon står i sjukhade och verkar svara på benadlingen. Jag sätter igång henne, halt igen. Åter besök, fortfarande halt men markant halt på andra benet, gör om proceduren, hon svarar super fint men haltar igen när jag börjar rida. Återbesök, fortfarande halt men inte lika. Vi bestämmer att jobba henne från marken en tid framför och vi gör om proceduren. Jag kontaktar säljaren och berättar läget och vill häva köpet, hon menar på de att jag har ridit sönder hästen. Då jag under en period skrittade igång henne barbacka pga av rygg ont från sadeln…
  Åker in igen, gör ett sista försök. Den här gången ska hon ut i stor hage med kompisar för att se ifall hon håller som sällskap häst. Under tiden hon gick på medicin stod hon i sjukhage, sen släppte jag henne med kompisar. Hon började halta direkt och det var mycket. Ringde och grät till min vet och ja, då åkte vi in och hon blev utdömd. ALlt inom loppet av 7-8 månader.
  Nu drog jag storyn väldigt kort, men det blev en tvist. Dock inte i rätten men säljaren var snabb att anlita en advokat så fort ponnyn var utdömd..
  Det var den värsta perioden i mitt liv, att ringa och beställa slakt till sin egna häst. Alltså, när hon gick bort var de som en del av mig dog med henne.
  Tack för att du tog upp ditt ärende i rätten, tack för att du kämpar för våra hjärtan! Dom är trots allt det viktigaste. Och tack för att våra älskade hästar hamnade just hos oss, som kunde höra dom..

  Gud, har nästan gråtit mig igenom den här super långa kommentaren, men du är absolut inte ensam i det här.

  Svara

 102. E skriver:

  Åh, glömde ju att säga att hon hade kraftiga pålagringar i båda bakbenen, som fortfarande var aktiva. Hon hade även artos i et värsta bakbenet. :/

  Svara

 103. Maddy skriver:

  Även det mörkaste moln har en guldkant: Morris var din!

  Tårarna bara rinner….. Jag har följt Morris resa sedan han kom till dig, via din blogg. Blev lite ”kär” i denna personliga häst.
  Det du gjort för honom: gett honom ett värdigt liv och chans så långt det bara gick. Så skönt att han fick leva sin sista tid med och hos dig. Och all respekt för att du tar striden för Morris- och alla andra djur/hästar som hamnar i denna penga”kåta” värld där de kan säljas utan en tillstymmelse till att säljaren tänker på hästen. I det här fallet var det-som jag ser det-tur mitt upp i allt kaos som du fick- att Morris fick sin sista tid hos dig. Och som nån skrev: det vore kanske bra om detta gick till HD: inte för att det kommer att göra din vardag lättare att dras med denna historia över längre tid, känslomässigt och juridiskt. Men jäklar om det kunde bli en
  Lex Morris! Tala om att han skulle sätta hovavtryck i häst/djurvärlden, som troligen skulle få stor genomslags kraft. All kärlek till dig, Morris som galopperar frisk på gröna ängar i häst himlen och till Raya: tjejen som får dig att le lite mer nu, hoppas jag.

  Svara

 104. Sandra skriver:

  Du har inte funderat över att förtydliga att säljarna inte medvetet sålde en skadad häst till dej.
  De finns ju inga bevis för att de visste om Morris KS, som du själv skrivit.
  Detta är ju en lika stor tragedi för dom naturligtvis, och var finns deras röst att höra?
  En vanlig hobby tävlingsryttare utan blogg eller andra stora sociala medier. De lever och älskar sina hästar precis som alla vi andra.
  Inte har de några statestik rekord att jubla över.

  Det känns fel att bara en sida visas, du är ju alltid annars så mån om att inte trampa nån på tårna och skriva väl valda ord.
  Vad har domen egentligen lett till, att du får ersättning för din ekonomiska förlust ang vet. undersökningar, advokat arvode m.m?
  Morris kommer ju tyvärr inte tillbaka för det, och du är sannerligen inte ensam om att behöva ta bort en älskad och bästa vän. Men varför spotta på andra för det?

  Svara

  linnolsson svarar:

  Har du och jag läst samma inlägg? Inte så svårt att räkna ut att du är långt ifrån icke inblandad i vårt mål.

  Svara

 105. Rebecca skriver:

  Tack för att du orkar dela med dig och gör vad du kan för att skapa förståelse och uppmärksamma ett smärtsamt ämne. Din styrka är imponerande, ditt mod är fascinerande och ditt engagemang är inspirerande. Sluta aldrig vara den du är!

  Svara

 106. Anna skriver:

  Det finns bara en sak att säga; sa j-la bra av dig, dina föräldrar, din vet., din advokat att kämpa för denna rättvisa – trots yttre omständigheter via media mm.

  Svara

 107. Wow, du är fantastisk Linn. Styrkekram <3

  Svara

 108. Evelina skriver:

  Det gör ont att läsa men oj vad du är fantastisk och vad du kämpar!<3

  Svara

 109. Ylva skriver:

  Det är så otroligt tråkigt att sådant ska behöva ske. Tyvärr finns inte alltid ärliga människor i denna värld och jag hoppas verkligen de inte visste om hans skador och att de gjorde vad de tyckte var rätt. Jag förstår deras syn i det hela också att man vet inte vad som hänt de månader hästarna varit borta, men när flera veterinärer säger att det är gammalt var det dumt och dyrt att inte göra återköp. Och samtidigt kanske det var bra också för då kanske han skulle sålts vidare och blivit en så kallad ”problemhäst”. Det är tur det finns starka människor som vågar ta de där jobbigaste besluten som är för djurets bästa. All heder till dig och jag hoppas det blir ett avslut i det hela för dig och alla inblandade. Styrkekramar.

  Svara

 110. Olivia skriver:

  Vilket inlägg. När det känns såhär jobbigt att för mig att läsa det kan jag knappt tänka mig hur det känns för dig. Hoppas att domen verkligen blir ett avslut som skipar rättvisa för dig & Morris, och ger hopp till alla andra utsatta. Kram till dig, du är helt otroligt stark <3

  Svara

 111. Josefine skriver:

  Otroligt starkt av dig att orka med en sån process och skriva om det. Lättad för både din och Morris skull, att ni har fått rättvisa. Styrkekramar

  Svara

 112. Klara Palm skriver:

  Otroligt starkt gjort av dig Linn! Att hantera något sådant här med ett brustet hjärta och en värld som på ett ögonblick kan te sig helt annorlunda är ofattbart svårt. Stor kram!

  Svara

 113. Lisa skriver:

  Tårarna rinner när jag läser ditt inlägg. Du är så otroligt stark och

  Svara

 114. Lisa skriver:

  Tårarna rinner när jag läser ditt inlägg. Du är så otroligt stark och det är otroligt att du kunnat hantera detta så bra, trots all smärta. Ingen son läst din blogg har kunnat missa det band du och Morris hade. Tusen styrkekramar till dig <3

  Svara

 115. Sara skriver:

  Detta var ditt bästa inlägg någonsin. Har aldrig haft en mer personlig bild av dig än nu! Jag har alltid hållt alla tummar för Morris, jag köpte själv en häst av en hästhandlare som funkade i 6 månader, sen var han oridbar. Spatt, kissing spines samt rörelseapparaten var kass, välte nästan när veterinären drog i svansen… Och hästen var bara 6 år. Avlivade honom den 11 mars förra året och när du skrev i ditt inlägg om känslan att inte behöva packa någon lunchpåse för att det inte finns någon häst att packa till så bröt jag ihop… Förstår PRECIS vad du menar. Jag orkade dock inte dra detta vidare rättsligt men är evigt tacksam för att du gjorde detta! Du gjorde det för Morris, för dig, för OSS och för alla andra hästar som hamnar i kläm <3

  Svara

 116. Zoe skriver:

  Detta är inte första och kommer nog inte heller vara sista gången mina ögon tåras för dig och Morris. Det gör mig trygg att veta att det finns sådana människor som du, som gång på gång står upp för vad som är rätt och fel. All heder och cred till dig Linn! Du ska veta vilken stor inspiration du är för mig <3

  Svara

 117. Malin skriver:

  Tycker endå att det var tur att han kom till dig och inte kom till någon som inte hade uppfattat hans signaler. Tur att du uppfattade att det var något fel så tidigt som du endå gjorde.. Även om det gör ont i dig det förstår jag. Har själv gått igenom det. Men han hade det underbart den tiden han hade hos dig ❤️ du är grym linn❤️

  Svara

 118. Fanny skriver:

  Stor styrkekram till dig Linn! Är säker på att Morris är stolt över dig <3

  Svara

 119. Emma skriver:

  Så trist att höra! Du är tyvärr inte ensam, jag köpte en häst som visade sig ha problem med ryggen (som ej gick att åtgärda och var en gammal skada) reklamerade köpet i god tid men motparten försökte få det till att jag ”ridit sönder” honom på de ca två månader jag hade honom?! Den känslan att bli anklagad är fruktansvärd och det är en jobbig process att gå igenom! Intyg från tränare och olika talangprojekt jag deltagit i fick agera bevis på att jag kunde rida! Jag fick i slutändan rätt men det är som du skriver fruktansvärt jobbigt och så synd om hästen!!

  Svara

 120. Mika skriver:

  ”Sandra skriver:
  4 mars, 2016 kl. 20:04″

  Jag kan inte någonstans i detta inlägg se att Linn ”spottar” på någon annan, jag kan inte heller riktigt se att det är hennes uppgift att vara objektiv domare i detta fall, en sådan har redan utsetts. Det är hennes blogg, hennes känslor, hennes upplevelser, hennes råd. Jag kan inte heller någonstans se att hon försöker smutskasta eller starta en konflikt. Från första början med MM, vad jag minns, har Linn påpekat hur mycket denna häst betyder vilket också varit uppenbart för alla som läst denna blogg. Så att kunna framställa något så allvarligt och känslomässigt på ett sådant sakligt vis gör iaf mig imponerad. Hon hade kunnat tjäna en massa pengar på detta, sälja ”storyn”, återge konversationer etc. etc. Så kom igen, är det någon som spottar på någon är det du. Det är knappast Linns ansvar att stå upp för den tidigare ägaren, det torde väl ändå vara rätt uppenbart.
  _______________

  Linn: Ett bra, viktigt och sakligt inlägg som jag tror kommer hjälpa många. Jag hoppas innerligt att ni, du och din familj, kan få gå vidare från detta nu och rikta blicken framåt. Jag tror du har många fler än du tror med dig, vi syns bara inte så bra på 50 mils avstånd :)

  Svara

  linnolsson svarar:

  Väldigt stort tack för din kommentar, Mika! <3

  Svara

 121. Emma skriver:

  Hands down, du är grym Linn!
  Fruktansvärt hur det slutade med Morris, skickar all kärlek i världen till dig. Kram, ta hand om dig <3

  Svara

 122. Tova skriver:

  Det värker verkligen i hjärtat av att läsa det här… Du är fantastisk! Kram <3

  Svara

 123. Helena skriver:

  Det är så synd att folk inte kan respektera andra, bara för att ”är man offentlig får man ränka med lite skit”. Jag fattar verkligen inte vad som går genom folks huvuden då. När man sätter sig bakom en datorskärm och tror att det man skriver inte gör ont? Att det inte spelar någon roll? Varför skriver man det ens då? Eller vet man att det gör ont, men vågar inte stå för sina egna åsikter?

  Vad gäller Morris Moor kan jag inte göra annat än att lida med dig, att förlora en så nära vän som ett djur faktiskt blir är så in i helvete hemskt. Det finns inga ord för det. Jag tycker att du har hanterat hela situationen väldigt proffsigt och sakligt, trots svårigheterna med alla känslor inblandade. Jag hoppas innerligt att du aldrig behöver gå igenom något sådant någonsin igen, eller någon annan heller för den delen. Kram <3

  Svara

 124. Johanna skriver:

  Kärlek och tårar ❤️❤️❤️

  Svara

 125. A skriver:

  Hej Linn!
  Just nu sitter jag på andra sidan datorskärmen och tårarna bara rinner och rinner.
  Jag har aldrig läst ett så bra inlägg men framför allt viktigt inlägg i hela mitt liv och förstår smärtan i vart enda ord.
  Samtidigt du gick ut på bloggen om att du fått tagit bort din vän hände precis samma sak för mig.. Jag vågar inte skriva ett ord i min blogg, inte ett ord offentligt under denna långa rättsprocess vågade jag inte äns säga nånting till mina vänner. Människan jag hade mot mig stog ansvarig för att denna hästs skador inte vart ordentligt behandlade vid 3års ålder den var bara 7år när den fick dommen att dö. Jag har förkrossad över att få brevet i min brevlåda att jag vart stämd för vållande till denna hästs skador som sedan h*ns tidigare ”kompis” vittnade om redan fanns långt innan jag träffade hästen. Jag då 20år gammal fick falla offer för en väldigt oseriös människa i detta fall fick hästen dö för de lilla kronor hon fick ut på försäkringen som jag lätt gett de dubbla för att behålla hästen. Veterinären som utrett hästen sa att hästen inte var så pass illa skadad att en avlivning va utvägen. Den skammen går inte att beskriva och mitt hjärta och tron på människor kommer aldrig bli den samma. Inte äns dommaren i rätten visste vad hon skulle säga. Min advokat var mållös stt ett sånt fall får gå så långt utan bevis.
  Jag hoppas verkligen med ditt inlägg att detta lyfts och som du säger får man en helt annan förståelse. Jag har verkligen följt dig länge och sen detta hände har jag länge undrat vad som hände för dig och jag är så glad för din skull att ditt fall slutade i rättvisa det gjorde inte mitt.
  Jag lider med dessa hästar och oss som ska behöva ta oss igenom detta ett bättre rätts sverige säger jag!

  Jag har alltid önskat att få prata med någon som gått igenom samma sak men man är rädd jag är fortfarande rädd men min historia är så smutsig och så fel så jag vill inget annat än att skrika ut det till hela världen!!

  Massor massor med kramar det är precis de du behöver just nu!
  Jag önskar dig all lycka med din fina Soraya och ska bli kul att se mer av er. ❤️

  Svara

 126. Jessica skriver:

  Förstår helt ärligt inte hur dom som försvarar säljaren tänker i detta, Linn skriver klart och tydligt både i inlägg och i kommentarsfältet att det inte finns bevisat att säljarna visste om Morris skada…
  Dessutom skriver hon ingenstans något namn på säljare eller något elakt mot säljaren, finns dom bloggare som skriver ut namn på säljaren för mindre saker än detta. Alla har rätt till att berätta sin egen historia, även om man är offentlig..

  Jag tror att Morris är evigt tacksam för tiden med dig Linn, och tur i oturen att han kom till någon som upptäckte hans skada och inte bara ignorerade symtomen.
  Stor styrkekram!

  Svara

  linnolsson svarar:

  Tack!

  Svara

 127. Emely skriver:

  Det är med tårar i ögonen jag läser detta inlägg… Du har, precis som vilken människa som helst, rätten att känna precis vad du vill. Jag förstår att det känns pissigt att inte få skriva precis det man känner, rakt ifrån hjärtat. Men idag fick du göra det, och jag är övertyagad och att vi är hur många som helst som blir djupt berörda av din och Morris berättelse. Jag tror inte någon kan sätta sig in i hur det känns, men jag kan lova dig att vi är såå många som finns här och stöttar dig, för tillsammans kan vi hjälpas åt och lyfta varandra. All kärlek och styrka till dig Linn! Jag är övertygad om att Morris är evigt tacksam för allt du gjort för honom, och jag är otroligt imponerad över att du gjort allt detta. Kram❤️

  Svara

 128. Hanna skriver:

  <3 <3 <3 <3 <3 <3

  Svara

 129. Rebecca skriver:

  Hästvärlden behöver fler som dig, Linn. Kram <3

  Svara

 130. Emma skriver:

  Linn, jag vill egentligen bara skicka en tanke. Du skriver med sådan kärlek för denna häst. Helt underbara filmer och du verkar vara en sådan stark och fin person. Kommer alltid fortsätta läsa din blogg. Den ger mig inspiration, DU ger mig inspiration. Fortsätt med det du gör, du är grym!

  Hälsningar Emma från Umeå

  Svara

 131. Amanda skriver:

  Du är min största inspiration❤️All kärlek till dig!!❤️

  Svara

 132. Malin skriver:

  Starkt och bra inlägg! Vad professionellt du hanterar allt. Men jag kan ändå inte låta bli att fundera över var det rättsliga träder in. Om nu säljarna inte visste att han hade KS, var är deras skuld? Kanske har jag fått för många dåliga hästar i händerna som jag har fått reda ut, men även om jag har kunnat känna mig lurad så är det ändå jag som fått skylla mig själv med än en vanlig besiktning i ryggen istället för full röntgen. För min del har det berott på billiga hästar, har inte känts värt att röntga då och man har helt enkelt fått köpa grisen i säcken lite Jag hade själv inte velat stå som säljare och få en häst reklamerad 10 månader senare. Det är ju inne ett kylskåp utan ett stort djur som kan vricka sig, gå om kull i hagen osv. Kanske missuppfattar jag innebörden i inlägget?
  Jag har själv tagit bort ett par hästar för att de inte ska råka hamna i fel händer eftersom de på utsidan sett hela ut. Och jag förstår att inte all resonerar så utan lurar människor att löpa sjuka hästar. Är det detta som har hänt här? Eller är det ”bara” en häst där en äldre skada visat sig längre in efter ett köp? För att ta hand om den skadade hästen man tyvärr råkat få i händerna hade väl de flesta gjort, trots att det är kostsamt och otroligt smärtsamt.

  Svara

 133. Lisa Oskarsson skriver:

  Du är min största förebild <3

  Svara

 134. Lisa skriver:

  Jag känner mig helt tom när jag läst klart ditt fantastiska inlägg och vill mest av hela mitt hjärta skicka all värme och kärlek till dig. Du är fantastisk Linn, internet, ridsporten och världen behöver fler som dig. Kram <3

  Svara

 135. Tyra skriver:

  Hur kommer man i kontakt med Anna? Hittar bara till en islandshästhemsida om jag googlar… Kan du lägga ut hennes nummer?

  Svara

 136. Line Karlsson skriver:

  Jag ligger och skakar, usch. Massa massa massa kärlek till dig och Morris!! <3 <3 <3

  Svara

 137. Johanna skriver:

  Ett så smärtsamt inlägg att läsa, på så många olika plan. Givetvis för den tragedi som du och Morris har behövt gå igenom men också för den totala brist på empati som vissa personer har visat dig.

  Finns så mycket man skulle vilja skriva för att få den där smärtan du bär på att minska något men inser att det inte är möjligt. Han var väldigt fin din Morris ❤️ En stor varm kram till dig!

  Svara

 138. Linnéa skriver:

  Först och främst, en bamse-kram till dig Linn! Känslan i detta inlägg är obeskrivlig och på ett sätt tror jag att det är viktigt att just du kan komma med detta som hela denna processen leder till. Det kommer hjälpa hela häst-Sverige. För några år sedan var jag också i kontakt med Cleas för ett liknande fall, som tack och lov inte behövde gå ändå till rättegång. Men bara hela processen innan det och all tid det tar… Du är verkligen grym!!

  Svara

 139. Linn skriver:

  Jag finner inga ord. Vilket starkt och berörande inlägg. Morris, och dessutom så många människor och hästar i framtiden, har dig att tacka för detta. Otroligt starkt kämpat. Kramar <3

  Svara

 140. sofia skriver:

  Jag har följt dig ända sen när du och Gennes hade en blogg. Så jag har ju läst om första dagen med Morris till den sista. Jag har skrattat och gråtit med dig under den här resan. Du är otroligt stark som delar med dig, och stor eloge till dig som kämpar för just rättvisan. Sluta aldrig med det och att vara just så mänsklig som du är ❤
  Skickar även en kram som känns som en fis i rymden i jämförelse med allt du gått igenom med Morris.

  Svara

 141. Emma skriver:

  Jag vet inte ens hur jag ska börja.. Jag satt och grät när jag läste inlägget och då känner jag ändå inte Morris, jag kan inte ens förstå vad du gått igenom och hur stark du måste varit för att orka gå igenom denna långa process! Alla styrkekramar som finns till dig och jag hoppas du inte glömmer hur många männskor du når ut till och inspirerar dagligen och hur många av dessa som faktiskt står bakom och stöttar dig!
  Kram ❤️

  Svara

 142. Wickan skriver:

  Jag håller på dig, Linn! På dig och på Morris! Du är fantastisk och en så stor inspirationskälla både i medgång, men framför allt även i motgång. Tack! ❤️

  Svara

 143. Therese skriver:

  Förstår att detta måste ha varit en jättejobbig period och att det måste kännas som en seger bara att få sätta någon slags punkt för detta.

  Jag som har hört lite från båda håll (dock inget direkt ifrån säljaren), tycker att ditt inlägg verkar relativt objektivt, mer än vad jag hade förväntat mig. Måste dock fråga om det här med rättvisa. Har du vunnit ett mål, så absolut, då har du bedömts ha sakligt rätt. Men rättvisa? Att en säljare – en ödmjuk och duktig tjej som är helt ovetande – säljer en häst som senare visar sig ha KS. Han gick igenom besiktning (där det, mig veterligen, inte var säljarens som valde veterinär) och hon sålde honom till dig som bodde på samma ö och har en stor blogg, så jag har väldigt svårt att tro att hon försökte lura dig. En häst som även hon har älskat och tagit hand om och där hon egentligen inte har gjort något fel förlorar i rätten, hur kan det vara ”rättvist”? Tycker lika synd om er båda och ser inte hur någon är en vinnare i den här historien, så det känns lite konstigt att lägga så stor vikt vid att detta är rättvist och att det är för morris skull. Ingen av er har ju gjort något ont mot morris, så förstår inte heller hur det skulle vara en seger för honom vare sig om du vann målet eller om säljaren skulle ha vunnit. Allt det är, är ju en olycklig tvist där ingenting är rättvist.

  Svara

  linnolsson svarar:

  Det här är otroligt svårt för mig att svara på, då du kräver ett svar som gör att jag måste hänvisa till händelser och uppgifter som inte är bevisförda eller offentliga handlingar = du, eller andra, kan senare slå på mig ”för att hänga ut”. Det som däremot är bevisfört är att Morris var behandlad innan köpet, dock inte i ryggen, men om jag hade vetat om den journalen innan köp hade jag inte köpt honom. Det svar du vill ha kräver också att jag säger vad jag tycker vilket jag, genom hela mitt inlägg, har hållit mig undan. Vi som är inblandade och vet allt om detta fall, eller ja, vet allt ifrån dagen jag köpte Morris anser att vinsten är Morris och att den speglar rättvisa. Mer än så vågar jag inte skriva.

  Svara

 144. Christine skriver:

  Till de som inte förstår domen:

  Jag har inte själv läst den och kan därmed ha fel, men som jag förstår det rör tvisten att säljarna sålde en ”felaktig vara” (dvs en redan skadad häst) till köparen och att de när köparen vill reklamera vägrar och hävdar att skadan beror på köparens ridning. Dvs, det går inte att bevisa, och behövs heller inte bevisas, huruvida säljaren kände till att hästen hade kissing spines. Det som gått att bevisa (enligt tingsrätten) är att hästen hade kissing spines när den såldes och att köpet därmed borde ha gått tillbaka.

  Svara

 145. hedda josefsson skriver:

  Vilket fint och berörande inlägg! Strykekramar till dig <3

  Svara

 146. caroline skriver:

  Starkt gjort att klara av något som detta.. vill inte ens tänka på hur hemskt det måste ha varit att gå igenom :(
  Fina Morris <3 kunde inte haft sin sista tid bättre än hos dig skulle jag tro, kram på dig!

  Svara

 147. Johanna skriver:

  Finner inga ord, hatten av för dig Linn!!!
  Har aldrig någonsin haft tårar i ögonen när jag läst ett blogginlägg, men tro mig, nu hade jag det. Detta kan vara det bästa jag någonsin läst, du är grym Linn!!

  Svara

 148. Matilda skriver:

  Jag vet inte hur jag ska formulera mig, jag tror absolut inte på högre makter måste jag skriva innan jag fortsätter. MEN. Det känns som det var med mening att Morris skulle hamna hos dig. En ödmjuk, fantastisk tjej, med en stor blogg och stort inflytande på både flickor/pojkar, kvinnor/män. En häst med så allvarligt KS att en veterinär säger att de är en av de värsta ryggarna hon någonsin sett. Jag tror att det var meningen att med Morris ändra hur en försäljning av hästar ska gå till för all framtid.
  Han kom till dig som en gåva från ovan, fyllde ditt hjärta med kärlek, och lämnar nu dem största hovavtrycken i hästvärlden. Styrka för dem andra i samma sits att orka, att för dem i kommande framtid att orka. Det är stort Linn.

  Svara

 149. Marlene skriver:

  <3<3

  Svara

 150. Mathilda skriver:

  Linn jag vet inte vad jag ska säga.. Det är fruktansvärt… Men du vet iallafall att du gjorde ALLT för Morris och det kan INGEN ta ifrån dig, det spelar ingen roll vad folk som inte har en aning säger eller skriver för du vet sanningen o det är det ända som betyder något! <3

  En bamsekram till dig och jag skickar alla mina varmaste tankar till Morris som nu betar på dom evigt gröna ängarna.

  Svara

 151. H skriver:

  Du är så stark, och jag beundrar dig! Ta hand om dig.Kram!

  Svara

 152. Emily Wallin skriver:

  Åh du starka och modiga Linn! Jag får så många känslor och jag vill säga så mycket att jag inte riktigt vet hur jag ska sätta ord på det. Jag tycker att du är professionell, klok och jordnära. Jag är uppriktig avundsjuk att jag inte är den i tjejgänget som får dricka vin och äta charkisar en torsdagkväll och bara ventilera och peppa. Eller att jag skulle vilja ha samma fantastiska omgivning och stöd som du har. Jag hade en gång stora drömmar som jag försökte jobba hårt för och minutplanerade mina dagar, tills jag slog i väggen för två år sedan. Du är en stor inspiration för mig. Det får mig att se ljuset i tunneln och hoppas att en dag är jag samma glada tjej som jobbar hårt för mina drömmar och mål, som jag en gång var.

  Så till mina tankar kring just detta inlägg. Jag hoppas att detta öppnar ögonen för hur hästsveriges klimat ser ut idag och vad vi behöver förändra/förbättra, framförallt för hästarnas skull.
  Även vilka konsekvenser det ger att dela med oss i sociala medier. Alla är mänskliga och det visar du på riktigt via detta inlägg. Vad vill man egentligen dela med sig av och inte? Bara det att våga lägga ut filmklipp på när man rider efter en sån här ”resa”.
  Det är ett oerhört stort för mig att du väljer att dela med dig. Att du väljer att tänka igenom och skriva det väl. Många skulle säkert kräka ur sig alla tankar och känslor och klicka på publicera utan att knappt läst igenom sin text och ha en verklig tanke av vad man egentligen vill säga och vad man vill ha ut av det.

  Du är fantastisk! Finns det ingen typ av Team Linn-tröja att köpa nånstans?

  Svara

 153. Louise skriver:

  För Morris skull <3

  Svara

 154. Johanna skriver:

  Har suttit en stund och funderat på vad jag ska skriva, för jag vill skriva något. Jag kommer nog aldrig kunna förstå hur du har känt, eller känner. Men när jag läste att de sa att det var din ridning som var orsaken och att de visade filmer på när du red, som de sedan kritiserade, fick mig att rysa inombords. Jag vet inte om jag hade klarat av det. Att sitta i den salen och veta att man gjort allt man kan, har vänt upp och ner på varenda sten och sen bli behandlad så. Jag ser upp till din styrka, Linn. Jag hoppas innerligt, för både din och Morris skull, att du slipper fler förhandlingar angående det här.

  Stor kram till dig och all kärlek<3

  Svara

 155. Mathilda skriver:

  Wow. Kan inte finna de rätta orden för hur Grymt skrivet inlägg, Linn! It really hit me. De ba sticks ihjärtat på de flesta meningarna. Till filmerna ler man för hur fina ni är, & gråter samtidigt. Ta hand om dig. Du är riktigt bra. Och tjejer, Va snälla nu okey!❤️

  Svara

 156. Ebba Eklund skriver:

  Vilken fruktansvärd historia, förstår hur det måste kännas/ha känts. Du är så sjukt stark Linn, lägger alla mina tankar på dig och din familj. Dem som inte har någon som helst respekt och kommer med dessa elaka kommentarer, bara ge dem fingret.
  You go girl, låt ingen dra ner dig!

  Svara

 157. MalinKalin skriver:

  Ser knappt vad jag skriver pga tårar i ögonen men jag vill skicka en stor varm kram till dej <3

  Svara

 158. Tyra skriver:

  Morris blick 0:41 i den första videon – blir så rörd av den ömsesidiga kärleken. Du är så stark som har klarat det här.

  Svara

 159. Carin P skriver:

  Vi finns här Linn även om det ibland säkert känns långt borta för dig! Tack för att du för talan för Morris och många andra hästar som inte behandlats som de individer de förtjänar. Din historia berör verkligen och jag imponeras av dig! Stora kramar från Carin

  Svara

 160. Andrea skriver:

  <3<3<3<3<3<3<3<3<3

  Svara

 161. Sara skriver:

  Grät när jag läste inlägget.. Vet inte vad jag ska säga. Du är grym Linn och en stor förebild för många! Tänkte på min egen häst och om detta skulle hända den, och blev direkt ledsen. Tror nästan ingen kan föreställa sig din sorg och smärta.. KRAM❤️❤️❤️

  Svara

 162. Anna skriver:

  Skönt att det gick vägen – utgången i såna här fall verkar vara ett lotteri. Min vän förlorade, även ett överklagande, trots att det fanns bevis (i form av röntgenplåtar tagna av säljaren – som såklart inte nämndes vid försäljningen) på att hästen var behandlad och hade röntgenförändringar innan den såldes. Helt sjukt.

  Svara

 163. Lise Stenberg skriver:

  Stackars dig Linn, har själv varit med om en liknande situation och det är fruktansvärt jobbigt <3

  Svara

 164. Emelie skriver:

  Wow. Du är beundransvärd. Så otroligt stark. Vet inte ens vad jag ska skriva annat än, tycker det är tråkigt att du varit med om detta. Men stor eloge till hur du handskas med det. Morris (och raya) kunde inte fått en bättre ägare.❤️

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>