Chagall igår

Visst ser man att han är väldigt mycket mer noggrann här än vad han innan varit?
Han VILL klara det felfritt och håller verkligen ordning på sina ben, det var inte längesen han kunde riva varenda ett hinder i en studsserie – igår var han inte nära en enda bom. Dessutom är det så härligt att kolla på honom, man ser hur han sprudlar av glädje ♥

Jag som ryttare måste vara oerhört stilla och balanserad innan hindret, vilket jag jobbar hårt med. Jag får inte börja greja för mycket utan låta honom se sitt avstånd och taxera – men med stöd och support av mig. Jag tycker att jag ser följsam och lugn ut och utan att störa honom kan jag leda honom till en bra distans. Det är väldigt viktigt på unga hästar, hur tycker ni att det ser ut?

Det här inlägget postades i Blogginlägg. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Chagall igår

 1. Essie skriver:

  Åh han är grymt fin alltså!
  Han hoppar så fint och mjukt att t.o.m. jag, som är hopprädd hade velat hoppa upp på honom och hoppa dem hindrena!

  Tycker att du har jätte fin sits och låter verkligen honom jobba och tänka efter lite själv innan hindrena!
  Jag tycker att du har bra magkänsla när det gäller den ponnyn Linn ! ;) Grattis!

  Svara

 2. looks nice !

  Rean Landman from the Netherlands

  Svara

 3. Sofia. skriver:

  Jätte fint ridet ! Måste bara fråga, Vad har du för avstånd mellan varje hinder i denna kombination ? Jätte tacksam för svar :)

  Svara

 4. Jessica skriver:

  Han ser väldigt pigg, ärlig och glad ut! :D

  Förresten vad hade du för avstång när du travade över några bommar och sen hoppade en vattenmatta med Chagall? Jätte tacksam för svar ;)

  Svara

  linnolsson svarar:

  2,5 på bommen, 3 på studsen och 6,5 till oxern :D

  Svara

 5. Siri skriver:

  Oj vad han hoppar! Nice nice!

  Svara

 6. Jessica skriver:

  Jag tror du missuppfattade min fråga och svarade på den över min ;)

  Jag menade den övningen när du travade över några bommar och sedan hoppade ett lågt hinder med vattenmattan. Den gången då Chagall var så otroligt glad över att ha klarat uppgiften och gjorde några härliga busiga skutt ;)

  Svara

 7. nora skriver:

  Ser jätttefint ut!
  Skulle du inte kunna skriva vilka avstånd du använder? Skulle gärna göra denna övning med min D-ponny, men suger på avstånd.
  Självklart har inte alla exakt samma avstånd, men det hade varit bra för då har man endå ett avstånd att utgå ifrån som man sedan justera om man har en lite långsammare, eller lite hetare ponny som jag.

  Anyaways, hade vart super roligt om du kunde börja skriva avsånd till övningarna :)

  Svara

 8. Lisa Landgren skriver:

  Han ser skitfin ut. Det är riktigt kul att följa dig och chagall då jag själv utbildar en ponny som ligger på ungefär samma utbildningsnivå, haha! Men han ser fin ut, tror han kommer bli riktigt fin. Du har öga för hästar!

  Svara

 9. Emelie skriver:

  Det ser riktigt fint ut. Du har verkligen lyckats Linn! Du är ingen tjej som ger upp, och mycket därför kunde jag verkligen inte tro att din ”häst resa” skulle ta slut redan efter sommaren! Jobba på som du gör både med Valle och chagall, du är galet duktig! Kram

  Svara

 10. Marica skriver:

  Har han headshaking syndrome? Tänkte han slår runt väldigt mycket med huvudet? :) fast jag kanske är helt ute och cyklar ;)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>